TTNET Hiper 50 MBit Hız Sorunu

abuboy

Hectopat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle bu youtube adresi sorunumu videoya çektim yükledim onun linki belki yazarak anlatamazsam sorunumu izleyerek anlayabilesiniz diye.

Sorunum şu ve belki sebebini bilen bir teknik servis elemanı, bilişimci falan birisi vardır umudundayım.

50 Mbps TTNET hiper net kullanıcıyım. Evim santrale 30 metre, caddenin hat dağıtım kutusuna yapışık durumda. Burdan(Hatay) İstanbul'a pingim 60-65, Adana'ya 10-12 ms civarında. Hat kalitesi bayağı yüksek, donwload 100 upload 50 Mbps destekliyor videoda göreceksiniz. Fakat benim bu hızı batasıca netim 16 Mbps download 1 Mbps uploada sabitlendi kıpırdamıyor. TTNET çözüm bulamadı, Zyxel modedim onlar çözüm bulamadı.(modem güncellendi) Hat değerlerimde videoda gözükecektir mükemmel durumda. 50 Mbps'yi alıyor gorunuyorum ama 16 Mbps sabitlendi. Hat değerleri normal göründüğü için adı batasıca TTNET'te bir işlem yapmıyor.

Sonradan aklıma geldi hızım 40 tan 45 mbpsden başlıyor sonra düşüyor. Paket loss yok test edildi modemden.

Farklı PC'lerde, hem kablo hem Wifi olarak test edildi aynı. Delirmemek elde değil.

İnşallah birilerinin başına gelmiştir, birileri yardımcı olabilir.

Birde resim yükleyeyim farklı zamanlarda yapılmış 4 farklı TTNET hız testi görüntüsünü atayım.

internet test.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
En yüksek alabileceğin hız denen bir şey var. Benim mesela 16 daha çıkmıyor. :D Altyapı yoksa çıkmaz. İsterse 100 olsun yine 16 alırsın. Superonline cacık çıktı. Turknet gececem en azından akk derdi yok.

Şu internet işi biraz şans işi sanırım ya. 2 ay öncesine 16 mb vodafone net kullaniyordum internetim sabit 8 mb idi 2 ay oncesine superonline 50 mb 200 akk gectim bazen 50 den baslayip 8 e kadar dusuyor speedtestte bazende 47 cikiyor akk dolduruncada bazen 0 cikiyor ben anlamadim arkadas bu isi ha bu arada akk doldurdum resimdeki hiza bakin :) sabit 15-16

Dosya Ekleri

• IMG_0343.PNG
    IMG_0343.PNG
    7,9 KB · Görüntüleme: 216
Bu sorunum 1 yıl aradan sonra yine hortladı. O zaman sorun portta çıkmış ve fiziksel port değişimi ile sorunum düzelmişti. Fakat bu sefer sorunumu kesinlikle düzeltmiyorlar. 2 buçuk aydır ne çektiğimi bir ben bir allah biliyor. Bu sorunun çözümünü bilen varsa başına başka gelen varsa ne yapmam lazım çıldırmak üzereyim.

Bu sorunum 1 yıl aradan sonra yine hortladı. O zaman sorun portta çıkmış ve fiziksel port değişimi ile sorunum düzelmişti. Fakat bu sefer sorunumu kesinlikle düzeltmiyorlar. 2 buçuk aydır ne çektiğimi bir ben bir allah biliyor. Bu sorunun çözümünü bilen varsa başına başka gelen varsa ne yapmam lazım çıldırmak üzereyim.
O modem ara yüzünde SNR değerlerini gösterdiğin sayfanın alt kısımda yüklenme esnasında hat zayıflaması ve SNR değerinin düştüğü durum gösteren tablo var. Onu at buraya.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı