TTNET Hız ve Ping Sorunu

cemrecanuzun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. TTnet kullanıcısıyım. 24Mbit fiber üyeliğim var. Modemim de zyXEL vmg3312-b10b ve günceldir. Soruna gelin aktif olarak online oyun oynuyorum. Hızım ve pingim stabil değil, günün belirli olmayan saatlerinde düşüp çıkıyor. Ttnet her zamanki gibi olaya kayıtsız sorunun bende olduğunu söylüyor. Merak ettiğim sorunun ne kaynaklı olabiliceği. Modemse ya da iç tesisatsa nasıl anlayabilirim? Bazen 70 ping'de League of Legends oynarken sonraki oyuna girdiğimde 130 sabit ping görüyorum. İç tesisat sorunu olsa bu sekilde dalgalanmalar yaşanır mı? Modemse sorunun modemde olduğunu nasıl ispatlarım? Şimdiden teşekkürler.

SPEEDTEST sonuclarım:
Speedtest.net by Ookla - My Results

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye genelinde çoğu kullanıcı yaşıyor bu ping sorununu, o yüzden yalnız değilsin. 50-60 ms'den 130'a çıktım son ayda.
Türk Telekom kaynaklı, müşteri hizmetleri anlamaz böyle şeylerden. Anlasa da sizden kaynaklı diye geçiştirir, çalışma var der... Bahane çok anlayacağın.
Ben hiç uğraşmıyorum bile şikayet için, çünkü çözmezler. Telekomun Twitter ve Youtube bantgenişliğini kısması gibi düşün, istediğin kadar şikayet et onlar anca canı istediği zaman kaldırır kısıtlamayı. Müşteri hizmetleri de bölgenizde çalışma var der bu kadar basit :D

Sorununuz TtNet ile ilgili...
Nasıl ispatlarsiniz: O kan emicileri arayın ve onlara abineliğinizin iptalini isteyin. "Neden?" diye soracaklardir, onlara yaşadığınız sorunlardan bahsedin, en geç 3-5 güne çözeceklerdir.

Bu kan emicilerden ancak tehditle hizmet alırsınız.

Nasıl ispatlarsiniz: O kan emicileri arayın ve onlara abineliğinizin iptalini isteyin. "Neden?" diye soracaklardir, onlara yaşadığınız sorunlardan bahsedin, en geç 3-5 güne çözeceklerdir.

Bunlar tehditleri de anlamıyor. Adamları kapatacağım başka şirkete geçeceğim diyorum bağır çağır yine aynılar geliyorlar internetiniz de bir şey yok diye uzatıp çekip gidiyorlar bu nasıl iş 16 Mbps netimi kullanamıyorum bir de ulaşabilir hızım da 23 Mbps hat zayıflaması 11.5 - 12 dB arasında değişiyor.

@Silinen üye, bulamadığım çözümü sunmam.:)
Geçenlerde BF4 oynuyordum, pingim yüksek (130-200) olduğunda zırt pırt oyundan atılıyordum, TurkNet'i aradım durumu anlattım, bana modemden kaynaklı olduğu söylendi, onlara "modemden kaynaklı olmadığından emin olduğumu ve size eziyet olacak ama bir zahmet kontrol edip öyle suçu modeme atın, vs. dedim. Neyse, tamam deyip kapattım teli. Ertesi güne bi daha kontrol ettim ki ne göreyim pingim 22'ye kadar düşmüş(y)
Bi kaç gündür de yükselmiyor.

@Silinen üye, bulamadığım çözümü sunmam.:)
Geçenlerde BF4 oynuyordum, pingim yüksek (130-200) olduğunda zırt pırt oyundan atılıyordum, TurkNet'i aradım durumu anlattım, bana modemden kaynaklı olduğu söylendi, onlara "modemden kaynaklı olmadığından emin olduğumu ve size eziyet olacak ama bir zahmet kontrol edip öyle suçu modeme atın, vs. dedim. Neyse, tamam deyip kapattım teli. Ertesi güne bi daha kontrol ettim ki ne göreyim pingim 22'ye kadar düşmüş(y)
Bi kaç gündür de yükselmiyor.
Şuan sorunu buldum gibi SRC Margin 16 - 21 arası oynuyordu devamlı galiba ADSL kablosu camdan içeri çekmiştim cam sıkıştırıyormuş bende delik açıp oradan verdim kabloyu şimdi değerler sabit.

Test sonucun gayet güzel.
Ping sorunu maalesef devam ediyor ama. hele saat 19.00 dan sonra resmen iptal.

Sonuçların çok iyi ben 16 Mbps kullanıyorum hızım 12 - 13 Mbps bazen 10 Mbps düştüğünü de gördüm bence hızınız çok iyi tam hız alacak diye bir şey de yok. Speedtest.net by Ookla - My Results
2 hafta önceye kadar 24 Mbitin 25ini görüyordum. süperdi ama şuan genel olarak 22 mbitte seyrediyor.Can sıkan stabil olmaması.

Valla dostum , interneti ilk bağlattığım da ertesi sabah 2 tane beceriksiz, iş yapmakla uzaktan yakından alakası olmayan sözde teknik servis geldi. internet jakına bi alet taktı, aletin ışını ilk yanış ta çıkardı oldu dedi ve gitti. Ondan sonraki 1.5 hafta içinde ttneti kaç kez aradığımı bilmiyorum kendim tesisatçı getirdim fiber bu dokunamam ben deyip döndü gitti. Artık çıldırma noktasına gelince atladım taksiye ttnetin Eskişehir müdürlüğüne gittim sıra almadan teknik servisin masasına gittim(boş oturuyordu zaten) baya sövdüm anlattım kapatıcağım boşa para ödüyoruz tarzında. Bir telefon açtı arıza kaydı varmış gidilmemiş oraya bir ekip gönderelim hemen şeklinde konuştu. telefon numarası ve evde olduğum saati istedi. İçimden bi ses yine gelmiyeceklerini söylüyordu ve tahmin edin Gelmediler!! Şansıma başka bir ekip başka bir interneti açmak için gelmiş yanlışlıkla benim zilime bastılar. ben çıktığımda da onları teknik servis sanıp derdimi anlattım. adamlar biz teknik servis değiliz ama bi bakarız dediler. Çok basit bi kısa devre sorunu yüzünden 1.5 hafta internetsizdim. TTNET sövmektende anlamıyor anlıyacağınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı