TTNET Hız ve Ping sorunu

MertXX12

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar direk konuya gireyim 29 haziranda internet başvurusu yaptım ve 30 haziranda modemi falan kurdular 1 temmuz gibi de internetim aktif oldu bu arada hipernet 24 mbit paketi aldık. Bağlattığımız yerde küçük bir ilçe ben ilk başta altyapı falan kaldırmaz dedim fakat işte biz santral kartlarını yeniledik vs. şeyler dediler sorun olmaz dediler bende iyi peki dedim bağlattık netimiz geldi ilk başta her şey güzeldi. 24 bit üzerinden ttnet hız testinden 21-22 alıyorduk upload ta 2.1 falandı. Neyse sonrasında dsl ışığı falan yanıp sönmeye başladı bağlandıktan yaklaşık bir 3-4 saat sonrasında dedim içimden al işte küçücük yerin altyapısı bu kadar olur teknik elemanlar falan geldi hallettiler ama tabii ki hızım 16'ya falan düşürüldü upload aynı kaldı şükürler olsun ki neyse dedim 16 yeterli. 3-4 gün böyle güzeldi lol'de falan 70 ping alıyodum gayet huzurluydum. Dedim kesin bi şey olacak hissediyorum dedim ve sonrasında sabahları internet hızım düşmeye başladı 16 dan 4-5 mb'ye ve oyunlarda pingim 140 150 hatta 200'e kadar çıkıyor ama geceleri eski haline dönüyor. Teknik ekip hat kablosunu değiştirin falan dedi de ben hiç anlamam o işlerden kime değiştirtecem nasıl yapacam? Yardımlarnızı bekliyorum lütfen :(

Yardım edecek yok mu lütfen beyler/bayanlar? :)

Hat kablosu dediği bina içindeki ankastre kutudan çıkan kabloyu değiştireceksin onuda elektrikçi değiştirir. Bunun dışında o kablodan olma ihtimali düşük. Bu değerlerin nedeni büyük ihtimal gündüz saatlerinde altyapının kaldırmamasından dolayı yani Türk Telekom büyük ihtimal yalan söyledi.

İhtimal var mı yok mu bilmiyorum ama oturduğumuz ev baya eski 85 yılı yapımı falan ilgisi olabilir belki. Altyapıyla ilgili olabilir ama bizim bi arkadaşta da hipernet var ama böyle bi sorun yaşamıyormuş neyse şimdi paket düşürtsem ceza parası ödetecekler 300 lira falan galiba hiç ödeyemem. Ethernet kablosuyla ilgisi olabilir mi?

Ben de şu anda TTNet Hipernet kullanıyorum. 24MB, 75GB AKK. Benim de internetim çok yavaşladı yaygın kullanılan bir yerde oturmamıza rağmen. Bir arkadaşım da aynı paketi kullanıyor. Onun da internetinde sıkıntı var. Umarım yakın zamanda düzelir.

Hızınızı sabitliyorlar büyük ihtimal,arayın düzeltsinler.Evin altyapısına bu kadar takmayın bence.Bizim evimiz dededen kalma 60 yıllık ev yani:D15 mbps download,1.2 mbps upload,85 ping gibi değerler alıyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı