1 ay kaldı taahhüt'ün bitmesine
1 ay mı kalıyor?Bu ay ki faturam gelecek 2-3 gün içinde. Daha sonra cayma bedelim 270 TL gibi bir şey olacak. Ben de direkt TurkNet geçeceğim. 240TL karşılıyorlar. Byebye TTNET
1 ay mı kalıyor?
Genel bilgi olarak şunu belirteyim, hiçbir firma, tüketiciye yaptığı 24 ay taahhüt, için cayma bedeli yansıtamaz.
Eğer 24 aylık taahhüt yapıysanız istediğiniz zaman "cayma bedeli ödemeden" taahhütünüzü sonlandırabilirsiniz.
Kanun maddesinden direk alıntı yapıyorum:
"
Süresi bir seneden daha uzun taahhütlü sözleşmeden davacının (tüketici) herhangi bir sebep göstermeksizin ve cezai koşul ödemeksizin istediği zaman fesih hakkına sahiptir."
mevzuat
Eki Görüntüle 1289044
Bunların hepsi hikayeDenemesi bedava. Ben daha önce bu haber üzerinden direkt olarak Tüketici Hakem Heyet Başkanlık binasına gidip dilekçe yazdım. Bahsedilen madde'nin sayısına kadar her şeyi yazdım. 2 ay sonra bana ilk cevap geldi "red edildi" diye. 2. kez aynı şeyleri ve fazlasını yazdım. 2 ay sonra yine cevap geldi "red edildi" Bu haber önce DH'de çıktı. Orada birisi "evet böyle bir hakkınız var" demişti. Hatta bi internet kullanıcısı bu şekilde ceza ödememişti. Ama nasıldı ? Önce tüm cayma bedelini ödemiş, sonra THH dilekçe yazmış, oradan red gelmiş sonra mahkemeye gitmiş, bu şekilde hakkını kazanmış. Yani THH'nin böyle şeyler dediğine bakmayın. Keşke öyle bir şey olsa. Emin ol yığınla kullanıcı konu açardı "ceza ödemeden iptal ettim" diye.
benim tecrübelerim dahilinde hikaye değil hocam.. verdim mahkemeye e-devlet üstünden. .2 satır açıklama ile.. şu kanun şu madde sebebi ile vazgeçiyorum ekli kesilen usulsul faturtanın iptali diye..
5 davamın 5 i de olumlu sonuçlandı..
5 kere de cayma bedeli ödemedim.. zaten size kesilen fatural usulsuz olduğundan ödemesseniz faiz işlemiyor.. Çünkü o zaman başka bir usulsuzluk işin içine giriyor ve konu firmanın iç hukuk tüzüğü üzerinden daha büyük yaptırımlar geliyor.. Ben Vodafon cayma bedelini tüketici hakem heyeti sonucu gelene kadar 7 ay ödemedim ve faiz işlemedi..
Onursal tüketici hakem heyeti başkanı Aydın Ağaoğlu bir keresinde bazen tüketici mahkemelerinde ters karar çıkabilir.. asla geri adım atmayın.. hem onların hemde bunu yapan firmaların ipliğini pazara çıkarın dedi..
Not: haklarınızı bilmek ayrı bir durum, birçok kullanıcın konu açmış açmamış olması ayrı bir konu.. Mevzuat belli... gerisi hikaye..
Genel bilgi olarak şunu belirteyim, hiçbir firma, tüketiciye yaptığı 24 ay taahhüt, için cayma bedeli yansıtamaz.
Eğer 24 aylık taahhüt yapıysanız istediğiniz zaman "cayma bedeli ödemeden" taahhütünüzü sonlandırabilirsiniz.
Kanun maddesinden direk alıntı yapıyorum:
"
Süresi bir seneden daha uzun taahhütlü sözleşmeden davacının (tüketici) herhangi bir sebep göstermeksizin ve cezai koşul ödemeksizin istediği zaman fesih hakkına sahiptir."
mevzuat
Eki Görüntüle 1289044
Dostum, yukarda yazdığımdan farklı bir durum yok.. tekrardan alıntı yapıyorum bu da son senedeki 3 davam, 2 si konuştuğumuz konu 1si farklı ama gene aynı mantık üstünden..
Eki Görüntüle 1289264
Buyrun izlenmesi gereken yol.. E-devlet üzerinden tüketici hakem heyeti aratın, yeni bir sayfa/uygulamaya yönledirir.. formu doldurun.. bu kadar..