TTNET yüksek ping sorunu

Ugur inanc

Hectopat
Daha fazla  
Ttnet'e geçtiğimden beri speedtest.net'ten yaptığım testler 35ms'nin altına inmedi (tarifem 50mb/s 200GB AKN) kablolu bağlantı kurdum 50mb/s'ye erişmeme rağmen 35ms ping'den aşağı inmiyor. (tabiki oyunlarda 120+ ping)

Son düzenleyen: Moderatör:
Örneğin bir battlefield oynuyorsan server arama kısmından ülke seçeneklerine gel oradan Avrupa seçeneğini işaretle diğerlerine gerek kalmıyor zaten. Mesela ben çoğunlukta Almanya server'larına bağlanırım hep. İnternet'im 3 Mbps 0.59 yükleme hızı ile o server'larda ping'im 70'e sabitleniyor ve sıkınıtı çıkarmadan oynuyorum.

Örneğin bir battlefield oynuyorsan server arama kısmından ülke seçeneklerine gel oradan Avrupa seçeneğini işaretle diğerlerine gerek kalmıyor zaten. Mesela ben çoğunlukta Almanya server'larına bağlanırım hep. İnternet'im 3 Mbps 0.59 yükleme hızı ile o server'larda ping'im 70'e sabitleniyor ve sıkınıtı çıkarmadan oynuyorum.
Ben de bf4 oyuncusuyum ama sorun tr serverleri dahi en az 50ms ile bağlanmam
Kuzenimin interneti eski tip bakır tel olmasina rağmen benden 30-40ms daha düşük
Aklımda ttnetin verdiği zyxell marka modemi asus ile degistirmek var sizce pingimi düşürür mü ??
*not aynı modeme bazen 5 den fazla cihaz bağlandığı oluyor

35 MS oldukça düşük bir ping süresi. Oyunlarda yüksek oluyorsa eğer server ile alakalı bir durumdur. EU serveri ile NA arasında rahat 100 ping vardır mesela. NA daha uzak.
TürkTelekom a bağlanmak için 6-10 ms olması gerekmezmi ?? (Eski tip internetim de öyleydi)

Ben de bf4 oyuncusuyum ama sorun tr serverleri dahi en az 50ms ile bağlanmam
Kuzenimin interneti eski tip bakır tel olmasina rağmen benden 30-40ms daha düşük
Aklımda ttnetin verdiği zyxell marka modemi asus ile degistirmek var sizce pingimi düşürür mü ??
*not aynı modeme bazen 5 den fazla cihaz bağlandığı oluyor

TürkTelekom a bağlanmak için 6-10 ms olması gerekmezmi ?? (Eski tip internetim de öyleydi)

Sorun bağlanan diğer cihazlardan kaynaklanıyor olabilir. Eğer denemediyseniz oyun oynadığınız sistem hariç diğerlerini devre dışı bırakıp internete o şekilde bağlanın ve oyundaki internet performasını test edin. Ayrıca speedtest te çıkan 35 ms lik ping sizin bilgisayarınız ve ttnet in host server ı arasındaki geçikme. Yani bu ping in oynadığınız oyundaki geçikme süresiyle alakası yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı