TTNET Yüksek Ping Sorunu

@Silinen üye

25.5 / Ortalama - 25 / En Düşük - 74 / En Yüksek

Ama benim önemli olan Fortnite'deki pingim.
Sabah 67'ydi. 1 saat önce girdim Pingim 77 olmuş.

Hayır anlamadığım şu kimse bu konu hakkında bir şey söylemiyor.
Yayıncılar "Duâ yolu ile mi pingi 30 - 27 arası alıyor oyunlarda"
Ne gerekiyorsa yapıcam yeter ki şu ping düşsün.
Evse evi taşıcam, Modem'se Modem, İnternet ise internet.
Sıkıldım yani artık 7/24 oyun oynuyoruz gelişemiyoruz çünkü;
Adamın mermisi bizden önde geliyor, bizim mermimiz gitmiyor yapılar elimizde kalıyor vb. Büssürü sorun.

@Fener Fanatics

Evdekiler ara yüzü şifresini değiştirmiş onlardan öğrenip denicem.
Ethernet kablosu ile kullanıyorum bende.

@Ulunay

Vallahi Ankara'da oturuyorum ve bu Pingin düşmesi için ne gerekli ise onu yapıcam artık sıkıldım, bıktım çünkü.
Türkiyede fortnite için 27-30 ping alan türk yayıncı kim?

Bence bi cok sunucu avrupada oldugu icin bu degerleri aliyosunuz ama bende turkiyede oynayip 30 pingle oynayan yayincilar biliyorum.Platenistaken i takip ediyorum buyuk ihtimal İstanbul'un avrupa yakasinda ve ben adanadan 100 lu pinglerle oynarken o 30larla oynuyor.Apex legendsta bile en yakin 4 sunucuya baktim belcikadaki 3 sunucu 97 100 ping amsterdamdaki 96ping daha dusugu yok istanbul avruma yakasina tasinip superonline gecebilirseniz büyük ihtimal duzelir sorunlariniz.

@226261

Reklam olmadan bir çoğunu değilde, Platen'i söyleyebilirim.
Hatta bir videosun'da benim normal pingim 18'di diyor. 24 - 27 arası pingi var iken.
Pingin ne kadar önemli olduğunu dün anladım. 60 pingim var iken 82 - 88'di dün ve adamlar oyunda yaptığım yapının içinden geçiyorlardı o derece çünkü ben duvarı koyana kadar adamın vücudunun yarısı duvarın içinde oluyordu o zamanda bedenin en fazla yanı duvarın hangi tarafındaysa o tarafa geçebiliyor Fortnite'de bug gibi bir şey aslında Ping ile oynanabilecek bir oyun değil Fortnite iyicene bunu anladım ve ya bırakıcam kısa bir süre yada pingi düzelticem.

Birde benim için gerekli olan 20, 30 değil benim pingim. 40, 48 arası sabit olsada olur bana yeter bu onlar en son ileriki seviye iyicene kendimi geliştirdiğim zaman evimi taşır o pinglere ulaşırım benim şuan tek istediğim pingimin 40, 48 arası olması.

@YusufA

Batuhan (Süperonline kullanıyor internet olarak) TTNET ile sözleşmem var ama 2 gündür yüksek bir ping ve internet kasması dalgalanması söz durumu. Bugün TTNET'i arayıp konuyu anlatıcam çözmelerini isticem. Bir arkadaşım vardı benim zamanında TTNET kullanıyordu oyunda pingi 90'dı TTNET'in şubesine gitti orda yetkili ile konuştu yetkili bir kaç ayar yapmış ve pingi 50'ye düşmüş bizim elimizde değil diyorlar ama bunu diyen Müşteri Hizmetleri, büyük ihtimal bu sorunun çözülmesi için şubesine gidilmesi gerek. Sözleşmeyi feshedince büyük mêbla para ödetiyorlar o yüzden bir şey yapamıyorum ama çıldırmak üzereyim.

Son düzenleme:
ISS ping değerleriyle ilgilenmez. Siz yinede söyleyin, içiniz rahat etsin. Ama, bu öncelikle sizin altyapınız, konumunuz (İstanbul olması önemli) ile alakalı. Daha sonra da kullandığınız router ve kablo kalitesi gibi araçlar gelir.

Türkiye'den hiç kimse yurtdışı oyun sunucularından 18ms ping değerleri alamaz. Belki testlerde kurumsal firmalardan o ping değerlerini gören vardır. Ama o bile çok zor.

Fiber İnternet kullandığınız halde ping değerleriniz çok yüksek görünüyor. Speedtest üzerinden İstanbul, Frankfurt ve Vienna'ya hız testi yapar mısınız? İstanbul üzerinden ping'i 7-10ms civarı görüyorsanız, maalesef yapacak pek bir şey yok. Çünkü diğerleri 40ms belki 60ms üzerinde çıkacaktır. Jitter ve packet loss'u kontrol etmek için WiFi bağlantısı üzerinden de testler yapabilirsiniz.

Bu arada ben de yurtdışı (EU) sunucularında 30-40ms arası ping değerleri alıyorum. Üstelik Turk Telekom kullanıyorum. Başta dediğim gibi ping konusu altyapıyla alakalı bir durum. Düşük ping süreleri almak için illa SOL kullanmak gerekmiyor.

371458 371466

@Der Meister

Speedtest'ten İstanbul'u seçince yanında (Asia, Turkcell, Vodafone) gibi seçenekler yer alıyor onlardan hangisi seçmem lazım? Asia'yı seçtim 28 MS, Vodafone Europe'yi seçtim 35 MS, Turkcell ise 59 MS çıktı. Vallahi anlam veremedim 2 gündür 68, 77 MS arası ben oyunu 60, 64 MS'de oynuyordum. Şimdi birde oyuna delay girdi ve monitör'ü kırdım sinirden yumruklayıp. Extra bedel açtı bana elim ayağım boşaldı sinirden.

@Der Meister

Birde bir şey sorucam, bu (Speedtest) sonuçları tam olarak ne değerleri oluyor?
Ankara/ Turkcell seçiyorum Ping: 59 diyor ama diğer hepsinde ping 13 ve 34 arası Ankara için geçerli bu dediğim sonuçlar. Bu Speedtest'te misal Ankara/Vodafone'yi seçtim ping 15 dedi? O İSS'mi TTNET'ten vazgeçip Vodafone İSS'siyle değiştirince oyundaki pingim o değerlerde mi olucak yoksa Speedtest'teki Ping değeri farklı bir şey mi?

Bu arada;

Frankfurt: 77 Ping
Vienna: 107 Ping

+
Olarak Vienna seçiyorum ama yanındaki İSS'yi değiştirince Vienna için ping bu seferde 78 MS'ye düştü. Yanlarındakilerden hangisini seçmem gerekiyor onuda söylerseniz tam açık değer verebilirim. Yada hepsini seçip tekrar tekrar yazıyım mı?

Son düzenleme:
@Onur Ejder Zaten Speedtest'e girdiğinizde varsayılan olarak en yakın sunucuyu seçmesi gerekiyor. Yurtiçi değerleri için oradan test yapsanız yeterli.

Speedtest, seçtiğiniz ülkelerin içerisinde ki sunuculara olan bağlantı değerlerinizi gösterir. Download, upload ve ping gibi. Sunucuları aynı ülkeden seçseniz bile aldığınız değerler farklılık gösterebilir. Bu arada testi Vienna'dan yapmanız şart değil. Örnek olarak yazmıştım. Avrupa içerisinden benim test yaptığım sunucuları da tercih edebilirsiniz. En aşağıya ekledim.

En son Turk Telekom ile Interoute VDC'nin bağlantı sorunları vardı. Onu seçemezseniz, LeaseWeb'i deneyebilirsiniz.

Oyunlarda ki ping değerleriyle üç aşağı beş yukarı aynı değerleri alırsınız. Bu yüzden bu testler önemli. Çok daha kesin sonuçlar almak için bağlandığınız oyun sunucusunun IP adresine tracert yapmanız gerekir.

Frankfurt
371504

371505

Amsterdam
371506

@Der Meister

Frankfurt: 63 MS
Amsterdam: 66 MS

Download - Upload sizin değerler ile aynı sadece sizin ki 3,75 ise benimki 3,58 arada 0,20 - 0,24 arası değer oynuyor sadece. Kısacası sizin 29 - 38 ping aldığınız testlerde benim pingim 63 - 77 arası oluyor. Anlaşılan bu iş ankaradan çözülmücek büyük ihtimal ileride evi istanbul'a taşımak zorunda kalıcam.

@Der Meister

Sol'a geçip kablolamayı ve altyapı ile ilgilenmeleri için +'dan rica ederim en azından düzgün hızlı bir bağlantım olur çok ping düşmesede çünkü düşeceğini sanmıyorum büyük ihtimal taşınmaktan başka çarem yok. Nasıl taşınıcam onuda bilmiyorum ama mecburen taşıcaz ileride artık yapıcak başka bir çözüm yolu kalmadı.

@Der Meister

Sol'a geçip kablolamayı ve altyapı ile ilgilenmeleri için +'dan rica ederim en azından düzgün hızlı bir bağlantım olur çok ping düşmesede çünkü düşeceğini sanmıyorum büyük ihtimal taşınmaktan başka çarem yok. Nasıl taşınıcam onuda bilmiyorum ama mecburen taşıcaz ileride artık yapıcak başka bir çözüm yolu kalmadı.
Siz ciddimisiniz, bir ping yüksek diye ev mi taşıyacaksınız?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı