Tübitak projeleri için PC soğutması

Mr Altinok

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Tübitak ve diğer yarışma platformlarında bir proje ile katılmak istiyorum. Bu projede malzeme sıkıntım var. Proje kısaca şöyle:

Buzdolabı çalışma prensibinin aynısını işlemcinin üzerine uygulamak. Nasıl olacak derseniz pompalanan R134A gazı sıkışık borudan geçecek ve işlemcinin orada boru genişleyecek. Borunun genişlemesinden dolayı gaz aşırı soğuyacak ve işlemcinin ısısını alacak. Bu aslında buzdolabı çalışma prensibinin aynısı lakin kompresör konusunda sıkıntı çıkıyor. Buzdolaplarının motorları yüksek sesli ve büyük dizayn edilmiş. Ama bana bu kadar güç tüketen bir alet lazım değil. Ben de altarnatif komprasörler araştırıyorum. Altta ürünlerin linkini vereceğim. Acaba ısınan gaz komprasöre zarar verir mi? Özel komprasörler var yoksa başka komprasörler de benim işime gelir mi? Kaç GHz'ye çıkarmam lazım?

Buzdolabı komprsarörü: 1/4 Buzdolabı Ekovatı

Altarnatif komprasör:Çelik Hava Kompresörü Çelik Model - n11.com
Bu arada projenin çok benzerini yabancı bir adam yapmış:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu video izledin mi bilmiyorum ama şöyle kenara koyayım belki faydası olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

[emoji23]

Dosya Ekleri

• 1508162901549.png
    1508162901549.png
    115,4 KB · Görüntüleme: 220
Bu video izledin mi bilmiyorum ama şöyle kenara koyayım belki faydası olabilir.

İzledim ama düşünmen yeter eyw.

Ben de fikrimi belirteyim. Öncelikle yapılacak olan şeyin gerekliliği nedir? Bunu çok iyi sorgulamak lazım. İkinci olarak bunun maliyeti nedir? Bu düzeneği en düşük olarak ne kadara mal edebilirsin. Üçüncü olarak en önemlisi, bunu ne için yapmak istiyorsun? Seri üretime geçip satmak için mi? Yoksa sadece yapabileceğini göstermek için mi? Bu ürünü orijinal yapan şey ne olacak mesela? Bunu kim neden alıp kullansın? Amacım baltalamak veya hevesini kırmak değil. Sadece merak ettim ve bu tarz sorulara maruz kalacaksın bu projeye başlarsan. Ayrıca biraz da beyin fırtınası olsun...

Ben de fikrimi belirteyim. Öncelikle yapılacak olan şeyin gerekliliği nedir? Bunu çok iyi sorgulamak lazım. İkinci olarak bunun maliyeti nedir? Bu düzeneği en düşük olarak ne kadara mal edebilirsin. Üçüncü olarak en önemlisi, bunu ne için yapmak istiyorsun? Seri üretime geçip satmak için mi? Yoksa sadece yapabileceğini göstermek için mi? Bu ürünü orijinal yapan şey ne olacak mesela? Bunu kim neden alıp kullansın? Amacım baltalamak veya hevesini kırmak değil. Sadece merak ettim ve bu tarz sorulara maruz kalacaksın bu projeye başlarsan. Ayrıca biraz da beyin fırtınası olsun...

Tabiki bu tür şeylerde alınmak abestir. Öncelikle farklı kişiler benzer tasarımlar yapmış ama bu fantezi olarak değerlendiriyor. Ben bunu ne için yapıyorum? cevabı:En basitinden son teknoloji 8k kamera çıktı 4k yaygınlaştı ve bu kayıtların renderları çok uzun sürüyor bu proje ofis için değilde kurumsal ullanımlar için olarak düşünüyorum. Zaten bezer çalışmalar var ben daha çok bunun stabil olarak kullanılması ve seri üretimde aynı ürün olmasa da aynı mantıkla çalışan başka ve ufak bir ürün üretilebilir. YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Kardeş zevkini kırmak istemem ama Tübitak saçma bir kurum. Cuma Namazını Sosyalleştirme gibi Projeler finallerde yarışıyor. Ama İnşAllah önün açık olur.
Saçma kelimesi bence az, bilimsizlik üstüne kurulmuş. LFG grubunda sürekli teknolojik paylaşım yapan siz misiniz ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı