Tüketici hakem heyeti başvurusunda servis mi mağaza mı şikayet edilmeli?

Dermandede

Hectopat
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
554
Merhaba, 2023 Temmuz ayında Bakırköy Capacity AVM de bulunan Mediamarkt mağazasından Mi Smart Air fryer satın aldım. Ürün mart ayında hiç açılmamaya tepki vermemeye başladı. Ben de buna istinaden aldığım Mediamarkt mağazasına ürünü götürdüm ve servise yönlendirdik oradaki çalışanlarla beraber. Ardından aradan 10 gün civarı geçtikten sonra Genpa tarafından arandım ve 2300 TL olan ürün için 8290,16 TL servis tarafından talep edildi ve bu ücreti onarım olarak istediler. Servis formunda yer alan kasasında hasar var diye belirtikleri ürünün kasasında en ufak bir deforme bulunmamaktadır. Bu yaşamış olduğum olaya karşı tüketici şikayeti oluşturmak istiyorum. Elimde evraklar ve resimler mevcut ama Genpa'yı mı yoksa Mediamarkt'ı mı şikayet edeceğim bilmiyorum. Ekran resmini aşağıya bırakıyorum. Firma bilgileri-satıcı ve sağlayıcı adres bilgileri ve talep türünde hangisini seçmeliyim? Konu hakkında desteklerinizi rica ederim.

Ekran görüntüsü 2024-04-18 151524.jpg
2222.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Servisi şikayet edebilirsiniz ama servislerin sorumluluğu yok. Maalesef işlem yetkisi var, işlem sorumluluğu yok. Doğrusu satıcıyı şikayet etmektir.
 
Hangi tarafı şikayet etmeliyim?
Satıcıyı. İsterseniz gidip hakem heyetine sorabilirsiniz.

Garantisi bitmediyse satıcı sorumludur hocam, faturanızdaki bilgiler ile formu doldurup başvuru yapabilirsiniz.

Bırakın tüketicileri, satıcılar bile "yetkili servislerin" sorumluluğu olmamasından şikayetçiymiş :). İlgili videoyu izleyebilirsiniz, belirttiğim saniyedeki yazı sorunuzu cevaplıyor hocam. İyi günler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı