Tüketici hakem heyeti karara bağlandı ama tebligat yok

Osmik41

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Dell G5 laptopumu 4 kere servise göndermemize ve onların sorun çözüldü demelerine rağmen bilgisayardaki sorun hala devam ediyordu (3 sefer anakart, 1 sefer RAM ve SSD değişimi yapmışlardı-bdh servis-). Laptopu 31 Mart 2022 tarihinde almıştık ve 18 Ağustos civarında ilk kez servise gönderdik. 24 Nisan 2023 tarihinde tüketici hakem heyetine başvuru yapmıştık. İnternetten başvuru yaparken tamir bedeli gibi bir şey yazdığı için ve biz garantiden yararlandığımız için fiyat kısmına 1TL gibi bir şey yazmıştık fakat ürünün faturasını istenen belgeler arasında göndermemize rağmen 3 ay boyunca tarafımıza hiçbir şey iletilmeden fiyat yanlış denilerek bir karar verilmemiş. 27 Temmuz 2023 tarihinde (yaklaşık 3 ay sonra) hakem heyetinin ofisine gittiğimizde bize bu sorun söylendi ve fiyatta güncelleme yapıldı sanıyorum başvurunun esas başlangıç tarihi de hatadan dolayı 27 Temmuz tarihi kabul ediliyor. Bu zamandan sonra da ofisi arayıp durumu sorduğumuzda size tebligat gelecek deniyor. e-Devlet üzerinde 22 Ocak 2024 tarihinde karara bağlanmış olarak gözüküyor ama ne 6 aydır ne e-Devlet üzerinde bir tebligat var ne eve tebligat geldi. Acaba olumsuz sonuçlanma gibi bir durumdan dolayı mı bir tebligat yoktur? Fikirlerinizi bekliyorum.

Rica ederim hocam, sonuçlanırsa paylaşır mısınız? Süreç nasıl işlemiş öğrenmek isterim.

@tempZ hocam geçte olsa bir güncelleme yapayım. Tüketici haklarına gittik, seçtiğimiz misliyle değişim kararı çıkmış ama uygulanması için PTT'den gelecek ıslak imzalı tebligatın gelmesi gerekiyormuş. PTT'ye de gittik ama belge hakkında bir bilgi edinemedik. Sanıyorum tebligatı eve ne zaman getirirlerse süreç o zaman işlemeye devam edecek.

@tempZ hocam geçte olsa bir güncelleme yapayım. Tüketici haklarına gittik, seçtiğimiz misliyle değişim kararı çıkmış ama uygulanması için PTT'den gelecek ıslak imzalı tebligatın gelmesi gerekiyormuş. PTT'ye de gittik ama belge hakkında bir bilgi edinemedik. Sanıyorum tebligatı eve ne zaman getirirlerse süreç o zaman işlemeye devam edecek.
Bende de aynı durum var, misli ile değişim için firma beni aradı, fatura miktarını ödeyeceğini söyledi kabul etmedim, kararı nasıl icra edeceğiz arkadaşım

Bende de aynı durum var, misli ile değişim için firma beni aradı, fatura miktarını ödeyeceğini söyledi kabul etmedim, kararı nasıl icra edeceğiz arkadaşım.

Ne yapılması gerektiğini bilmiyorum çünkü hala daha tebligat gönderilmedi. Sizin hakem heyetine gidip öğrenmeniz daha iyi olur çünkü güncel durum için bilirkişi görüşünün gerektiğini duymuştum.

Ne yapılması gerektiğini bilmiyorum çünkü hala daha tebligat gönderilmedi. Sizin hakem heyetine gidip öğrenmeniz daha iyi olur çünkü güncel durum için bilirkişi görüşünün gerektiğini duymuştum.

Bilirkişi görüşü ve tebligat geldi, gerçekten ben bu mahkemeyi anlamıyorum, açık olarak dilekçede belirttiğim halde misli ile değişim ve para iadesi diye belirttiğim halde fatura tutarını ve birebir değişim kararını vermişler, gerçekten ilginç, ürünün sıfırı yok muadili diye aslında bir alt modelini önerdiler, benim ürünüm su an 15 bin bandında verdikleri ürün 8-9 bin TL, garip, her yer çürümüş kokuşmuş.

Bilirkişi görüşü ve tebligat geldi, gerçekten ben bu mahkemeyi anlamıyorum, açık olarak dilekçede belirttiğim halde misli ile değişim ve para iadesi diye belirttiğim halde fatura tutarını ve birebir değişim kararını vermişler, gerçekten ilginç, ürünün sıfırı yok muadili diye aslında bir alt modelini önerdiler, benim ürünüm su an 15 bin bandında verdikleri ürün 8-9 bin TL, garip, her yer çürümüş kokuşmuş.

Kesinlikle fikrinize katılıyorum karar verileli neredeyse 1 yıl oldu hala tebligatı göndermediler durumu sormak için aradığımda ya verilmemiştir ya da PTT'dedir diyorlar verip vermediklerinden bile haberleri yok. Birkaç ay önce CİMER'den ticaret bakanlığı'na hakem heyetinin ilgilenmediğine dair şikayette bulundum oradan bile geri dönüş alamadım. Ondan sonra tüketicinin hakkını koruyorlarmış.

Kesinlikle fikrinize katılıyorum karar verileli neredeyse 1 yıl oldu hala tebligatı göndermediler durumu sormak için aradığımda ya verilmemiştir ya da PTT'dedir diyorlar verip vermediklerinden bile haberleri yok. Birkaç ay önce CİMER'den ticaret bakanlığı'na hakem heyetinin ilgilenmediğine dair şikayette bulundum oradan bile geri dönüş alamadım. Ondan sonra tüketicinin hakkını koruyorlarmış.

Tebligatı beklemene gerek yok dostum, tuketici hakem heyetine gidiyorsun sana kararın aslı gibidir ve ıslak imzalı mühürlü nüshasını veriyor, onunla servise gidiyorsunuz.
Onları beklersen daha çok beklersin benden demesi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı