Tüketici Hakem Heyeti Satıcıyı haklı buldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ürünün etiketlerini sökersen elbette iade edemezsin yine kaçak sorular ama bunlar.
Etiketini sökersen elbette iade edemezsin bu iade koşullarına zaten aykırı.

Siz kalkmış kutusunu açarsanız iade edemezsiniz gibi gerçekle hiçbir şekilde uyuşmayan ifadelerde bulunuyorsunuz.
5 yıllık raportörsünüz ancak cümleye büyük harf ile başlama noktasında bile eksiksiniz. (Kesme işaretinden sonraki cümlelerinizi kast etmiyorum bu arada).

Boyle bir durumda kalinirsa System Recovery ile orjinal haline dondurulerek iadesi yapilabilir. Kullanilmis haliyle yapilirsa iade almiyorlar. THH'de hakli buluyor. Ayrica Touchpad gibi kisimlarda tekrar satisi engelleyecek kullanildigini gosteren asinma, kirlenme varsa da iade almayabilir firma. Etiket ya da logo gibi hic bir kisma zarar verilmemis olmali. Bu sekliyle firmanin bu cihazi sifir olarak satmasi mumkun olmaz. Iade edecekseniz hic bir sekilde degisiklik yapilmamis olmali cihazda.

Kelime hatasının bir cezası yok bildiğim kadarıyla, diğer hatalar ise bizi ilgilendirmez; görevimiz yalnızca insanlara yardımcı olmak; moderatör ekibi ilgilenir kurallar ile.

Ancak 5 yıllık raportör olan birisi göz göre göre kutuyu açarsanız iş biter derse haliyle yazı diline de bir yorum yapma hakkı doğuyor.

Bu konu sahibinin red alma sebebi ya ürünü yazılımsal olarak temizlemeden göndermesi ya da farklı kusurlar. Can kulağıyla THH belgelerinin resmini bekliyorum bu sebeple.

Kusura bakmayın da beyefendi bu kadar ayrıntı arayan birisi de gidip o ürünü internetten almaz, gider dener bakar test eder beğenir öyle alır.

Yaklaşık 6 yıldır on binlerce şikayet dinledim kimse bu kadar teknik bir şikayetle gelmedi.

Ayrıca satıcı bu teknik özellikleri size taahhüt etmiyorsa zaten olmadığını kabul ederek alıyorsunuz denektir.
İade sebebin neydi?
Siz o laptop kutusunda etiket olmadığını mı düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…