Tüketim Toplumu

• Konuyu başlatan Mutsuz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.875
İlk yorumu yazan arkadaşların görüşüne katılıyorum. Bir telefona o kadar para verilir mi? Neden 6.000 TL veriyorsun? Gidip 2.000-3.000 arası bir şey alırsın kullanırsın. Üst seviye kaliteli telefon dediğin en pahalı anlamına gelmiyor. Geriye kalan 3.000-4.000 TL ile istediğini yaparsın ya da bağış yaparsın bir hayır kurumuna sevaba girersin.

Son söylediğinize katılmıyorum hocam. Adamın babası zamanında çalışmış, fabrikasını kurmuş, düzenli gelire sahip birisiyse çocuğunun ne suçu olabilir? Veya o çocuk o babayı mı seçti sanki? Hayır. Belki ilerde sizde fabrika kuracaksınız ve çok zengin olacaksınız. Başkaları da sizin çocuğunuz için "beleşçi, bedavadan baba parası yiyor" diyecekler. Öyle bir durumda sizin tepkiniz ne olurdu?
Ben babadan zengin olanlara 'beleşçi, baba parası yiyor' demedim hocam. Sadece onların çok şanslı olduğunu ve öyle bir şansı elde edemeyenler için hayatın adaletsiz olduğunu söyledim. Herkese saygım sonsuz, kimseye o konuda laf etmem.

Hocam siz işinizi yapın. En iyisini yapın. Arkadaşın dediği gibi mümkünse dışarıda yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Celal hocam hayatımda örnek aldığım birkaç insandan biridir. Çok müthiş bir insan. Sadece kendi alanında değil, daha birçok alanda müthiş bir bilgi birikimi var.

Haklısınız medeniyetten ziyade, akıl yok mantık yok, zeka evrimini tamamlayamamışız. Bakın burası Amerika'da en zengin semtlerden biri çoğu yüksek gelirli. La Amerika'lı biri kendi malına bizim sahip çıktığımız kadar çıkmıyor. Deli değil ki hiç kimse 5000 dolar bir telefona bayılsın. Ama biz bayılıyoruz işte. Hakikaten bu kadar asgari ücretlinin fazla olduğu ülkemizde, işsizlik oranların çok olduğu ülkemizde biri, 5000 TL'ye telefon alabiliyorsa, o ülkede gelir adaleti yoktur. Yolsuzluk çoktur bence. Gelir adaletsizliği hat safhada.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İstediği kadar benden daha çok şey bildiklerini sansınlar kulak asmıyorum. Bende de böyle bir durum sınıfta 3-4 kişi ben daha bilgiliyim diye ortalıkta geziyor ama emin ol bir PC muhabbetine girsek sadece dik dik bakar.

Hayat parası olana güzel fakat o çocuğun babası da çalışıp kazanıp zengin olmuştur belki de. Bilip bilmemesi önemli değil kullanabilir işine yarıyor mu yarıyor.

Ha katılıyorum, sadece o logo için alıyorlar o telefonu ve o para çöp oluyor.

Dünya çok çalışanın veya çok zeki olanın zengin olduğu bir yer değil. Günde 15 saat en ağır işleri yapanlar 1604TL'ye çalışıyor, bilimle uğraşıp dünyayı daha güzel hale getirmeye çalışanlar, 5 dakikada yazılan pop şarkılarını söyleyenler kadar kazanmıyor. Haksız kazancı, çok çalışmak ve zeki olmak gibi şeylerle açıklayamayız. "Zenginlik", "fakirlik" gibi kavramları oluşturacak uçurumlar olması çok büyük sorun. Bir tarafta harcayamayacağı kadar parası olanlar, diğer tarafta beslenme yetersizliği, sağlıksız ortam yüzünden 10 yaşını bile görmeden ölen çocuklar var bu dünyada. Kimse milyarder olmayı hak etmiyor. Zengin olmanın yolu çalışanı sömürmekten geçiyor. Çalışmaktan başka hiçbir şey yapmaya hali ve parası olmayan adamlar durumunu kabullenmişken çözüm de kolay gelmeyecek.

Son düzenleme:
Konu biraz ama amacından çıkmış ama gidişata göre kendimce yorum yapayım. Evet tüketim toplumu olduğumuz bir gerçek ne yazıkki. Üretmiyoruz ve dışarıdan ithal ettiğimiz bir çok ürüne çılgınlar gibi paralar ödüyoruz. Şu an kullandığım İphone 5s cihazım var her işimi görüyor mu? Evet görüyor, sonuç olarak Atomu parçalamıyoruz biz bu cihazlarla. Herkes gibi Whatsapp, Facebook Safari vs.. kullandığımız her yeni çıkan ürünü almak zorunda değiliz. İşyerinde arkadaşlarımı görüyorum geceden kuyruğa giren var, ne gerek var! Hayati bir önem arz etmiyor sonuçta. Para kolay kazanılmıyor fakat bizler çok çabuk ve gereksiz tüketiyoruz...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı