Rehber Tüm Cihazlara Root Atma (ADB ve Magisk ile TWRP'siz!)

Bu rehber TWRP olmadan Root atma rehberi olduğu için birçok yöntemden farklı. Zira her cihazın TWRP Custom Recovery'si yok. Portlamanız lazım. Bir ton iş ile uğraşırsınız. ADB ile yapılmayacak bir şey yok sanırım. Geçenlerde yanlış boot.img sayesinde bozduğum bir cihaz vardı. Tamir ettikten sonra tekrardan yazılımını kurdum ve bu cihaza Root atmayı kafaya koymuştum. Öncelikle bu tür cihazlar ne kadar kanser bir şey olsa da bu işlemden sonra yüksek ihtimal sevineceksiniz. Bu işlemlerden ben sorumlu değilim, yapan sorumludur. Talimatları doğru uygularsanız hata alma riskiniz, cihazın Brick olma ihtimali, %1 olacaktır. Öncelikle gerekenler:

-ADB (Bunun için kurulum ve kullanım rehberim mevcut.)
-Cihazın Stock yazılımı. (Eğer cihaz Brick olursa diye elde tutun. Buna link bırakmıyorum arkadaşlar herkes cihazının yazılımını bilir herhalde. 😀)
-Bootloader kilidi kırılmış bir cihaz. (Bu konu için de rehberim mevcut.)
-Cihazın boot.img dosyası. (Orijinal dosyası olmazsa cihazın Brick olur!)
-Magisk uygulaması. (Rootlu boot.img dosyamızı oluşturacak kritik yazılım. Bu olmazsa olmaz.) Magisk kullanmamızın sebebi bu yazılımın Google SafetyNet engeline takılmadan root işlemini gerçekleştirebilmesidir. Bunu, Android sistem üzerinde hiçbir değişiklik yapmamasına borçludur. Bundan dolayı Magisk root atma, kullanıcılar tarafından sistemsiz root atma yöntemi olarak tanımlanır. Açık kaynak kodludur. En iyi Root programı budur kanımca.

Lütfen üsttekiler uygulanmış şekilde gelin. Bunlar elinizde ise ve ADB'yi iyice kavradıysanız başlayabiliriz. Orijinal yazılımdan boot.img dosyanızı alıp cihazınıza atın. Magisk programına girin. Kırmızı dikdörtgen içerisindekileri indirip kurun.

1.png


Sonrasında bu ekranla karşılaşacaksınız. Biz TWRP'siz yapacağız işlemi. Bundan dolayı "Select and Patch a File" seçeneğine basıp cihazdaki boot.img dosyasını Patch yapacağız.

2.png



Bu işlem bitince aşağıdaki tablo bizi bekliyor olmalı. Flaş işlemi bitince tabii.

Screenshot_20200416-183335-640x1024.png

Şimdi bu Root edilmiş boot.img dosyamız patched****.img gibi bir isimle Downloads klasöründe oluşturulmuş olacak. Bu dosyanın adını boot.img olarak değiştirin. Bu dosyayı bilgisayara ADB'nin kurulu olduğu yerin içine atılmalı. Oraya attıktan sonra cihazdaki işlemlerimiz bitmiş oluyor.

Şimdi USB hata ayıklaması açık olan cihazı bilgisayara bağlıyoruz. Cihazı fastboot moduna almak için "adb reboot fastboot" komutunu girin. Cihaz kapanacak ve Fastboot modunda çalıştırılacak. Şimdi ise yapmamız gereken şey Root yapılmış boot.img dosyasını cihaza flaşlamak. Bu işlemi yapmak için "fastboot flash boot boot.img" komutunu girin. İşlem bittiğinde şunun gibi bir tablo sizi bekleyecek.
Screenshot_20200416-183335-640x1024.png

Bundan sonra "fastboot reboot" komutunu girin. Cihaz yeniden başlatılacak. Artık cihazınız Root'lu! Root Checker adlı program ile kökü doğrulayabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.


NOT: Sorumluluk kabul etmem, cihazına bu işlemi yapan sorumludur. Yedeklemenizi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.
 
Kendi cihazımının ROM'unu buldum ama içinde boot.img dosyası yok :D. Boot ile başlayan başka dosyalar var. Ne şanssızım be.

Eki Görüntüle 740020Eki Görüntüle 740021Eki Görüntüle 740023Eki Görüntüle 740024
Bunlar var sadece.
Cihazın modeli neydi? Belki bulabilirim.
O zaman kısaca sorayım. Bu adam videoda restart tuşuna basıp bootloader'ı seçiyor ama bende o menü gelmiyor.

Çözdüm. Her şey için teşekkür ederim.
Çözüldüyse ne mutlu bize.
Bu yöntemi videolardan hiç anlamamıştım yazılı halde olunca anladım sayenizde. 👍
İşini gördüyse ne mutlu bana. Sırada daha iyi bir rehber var fakat kendi cihazımda başarılı sonuç alana kadar rehberi yapmayacağım.
 
Elinize sağlık.

Ben TWRP'den Magisk'nın ZIP dosyasını flaşlamayı tercih ediyorum, custom recovery flaşlamak istemeyenlerin işine yarayacaktır.
TWRP candır<3 İstediğin ROM'u flaşla gitsin. Sıkılınca değiştiriyorum telefonun her şeyini. TWRP kurmak zahmetli ama sonrası keyif veriyor.
 
Vestel VTAB 7020A. Yazılımı her şeyi elimde mevcut. Fakat nedense port işlemini yapamıyorum.
Hocam bende ASUS ZenFone 5 Lite(A502CG) şu an içinde KitKat var. İşlemcisi Lite olmayan (A501CG) aynı. Ben A502CG'ye A501CG ROM'u atsam olur mu?
Bence atmayın. Brick edebilir. Ben cihaza farklı cihazın recovery.img dosyasını flaşladığım gibi cihazın kurtarma menüsü açılmamaya başladı mesela. Onu yapma sebebim de işlemcileri, özellikleri aynıydı ekran çözünürlüğü hariç. Kenarda orijinal recovery dosyasını tutmasam her şey sil baştan olacaktı.
 
Fakat nedense port işlemini yapamıyorum.
Telegram sosyal'de yasak değilse neden yapamadığını sfX'e sorabilirsin. Genelde kendisi LG ve Samsung gibi telefonları ile uğraşıyor. İngilizcen iyi ise sorabilirsin, belki yöntemler aynı olabilir ve aldığın hata varsa söyle.

Telegram
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı