Tüm dosyalar .msop uzantılı oldu

Murat5038 bey haddimiz değil biz cahilleri mazur görün nacizene basit bir soru sormak istorum. Tabi siz cevaplamak isterseniz. Bu dosya türünün şifrelemesinin ileri tarihte çözülmesi muhtemel midir yoksa bir kanser hücresi gibi def edip hayatımıza müdavame mi etmeli? Son olarak dosyalar gitti diyorsunuz ya acaba yine cahilliğimi mazur görün Partition Recovery programları tekrar geri elde etmek imkansız mıdır. İlginiz ve vaktinizi bizlere ayırdığınız için sizlere müteşekkiriz.

Bu dosya türünün şifrelemesinin ileri tarihte çözülmesi muhtemel midir, yoksa bir kanser hücresi gibi def edip hayatımıza devam mı etmeli?
Konu sahibindeki çözülmeyecek, nedeni çevrimiçi şifreleme. Nedeni konuda yazılı.
Son olarak dosyalar gitti diyorsunuz ya acaba yine cahilliğimi mazur görün Partition Recovery programları tekrar geri elde etmek imkansız mıdır?
İmkansız olmayabilir, önceki bir iki varyantında belirli dosyaları sadece kurtarma imkanı olabiliyordu. Konu sahibindeki yeni bir varyant ve kurtarma yazılımı işe yarayacağını düşünmüyorum. Kısaca imkansıza yakın diyelim.
İlginiz ve vaktinizi bizlere ayırdığınız için sizlere müteşekkiriz.
Rica ederim :)

Merhaba, iyi akşamlar.

Bugün bilgisayarı açtığımda .msop uzantısını almıştı neredeyse bütün uygulamalar ve dosyalar. Ben zaten bilgisayarda aman aman şeyler tutan birisi değildim, o yüzden çok da umurumda değil aslında ama ne yapmalıyım? Format atarsam tekrar aynı sorun ile karşılaşma ihtimalim var mı? Format atmak istiyorum ama hard diskimi bağlarsam o da virüs kapar diye korkmadım değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
@mackberkk Dosyalarınız önemli değilse diskteki format atabilirsiniz tabi ki. Ancak ilk olarak zararlıyı temizlemeniz lazım. Bunu da artık bu yılda neyle temizlendiğini bilmeyen yoktur heralde.
Temizledikten sonra formatı atıp normal şekilde kullanabilirsiniz tekrar aynı linki veya bulaşan zararlıyı çalıştırmadığınız sürece. Önleminizi aldıktan sonra bir şey olmaz.

Yine de araştır ama yine de söyleyeyim araştıracaksan. Antivirüs virüslerden ve bu tür zararlılardan benzeri ataklardan korur. bilindik AV yazılımlarının bir ürününü kurarak sisteminizi koruyabilirsiniz.
Öneri ürün olarak istersen Kaspersky IS veya free olanı kullanabilirsin ücretli veya ücretsiz.

Aynı sorun bende de oldu bugün itibariyle, araştırmasını yaptım, yeni bir fidye yazılımı. Pek bir bilgi bulamadım. Bazı şifre çözme yazılımlarına baktım, .msop uzantısını çözmüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı