Tüm dosyalar .msop uzantılı oldu

Hocam ben de muhtemelen virüsü temizledim, "ren * *" ile uzantıları orijinallerine çevirdim ama uzantılarını eski haline getirdiğim hiçbir dosya çalışmıyor. Yüzlerce film, binlerce klip...
Shadow Explorer'da da hangi sürücüyü seçersem seçeyim herhangi bir liste, ayrıntı açılmıyor; bomboş. Fikriniz var mı, başka ne yapabilirim?
(malwarebytes kullandım, spyhunter5 ile tespitlerin yerlerine gidip manuel olarak sildim)

Arkadaşlar peki Stellar Data Recovery programını kullanan oldu mu? Videoların oluşturma ve son değiştirme tarihleri belli, eğer ilk tarihe dönebilirse satın alacağım ancak 80 dolar olduğundan bir sorayım dedim.
Desktop Screenshot 2019.12.08 - 10.32.21.17.png

Videoların oluşturma ve son değiştirme tarihleri belli, eğer ilk tarihe dönebilirse satın alacağım
Preview de o videoları, resimleri filan izleyebiliyor musun? İzleyebiliyorsan farklı ücretsiz yazılımlar da var onlarla geri alabilirsin. Sistemdeki zararlıları temizlemeyi unutma geri almadan önce.

İzleyemiyorsan zaten dediğimiz gibi çözümü yok sayfa başlarında verdiğim konuyu takipte kalacaksınız.

30mb altındaki bazı videolar preview ile izlenebiliyor. Yani mantıken program dosyayı oluşturma tarihine getirebiliyorsa işim çözülecek. Firmaya sordum msop ile ilgili durumu, cevap bekliyorum program bunu yapabiliyor mu acaba yoksa sadece silinenleri mi geri getiriyor?
Aynı şekilde Recoverit (eski Recuva sanırım) kurup çalıştırdım, onda hiç önizleme yapılabilen dosya bulamadım, o da 60 dolar. Zannediyorum ki sistemde başka zararlı kalmadı, birden fazla virüs programı, spy?, malwarebytes kullanıp yukarıdakileri harfiyen uyguladım, bazıları çalışmadı maalesef.
Film ve klipler bir şekilde bulunur da neredeyse 20 yıllık aile videolarım vardı.

Eski tarihlerine getireceğini zannetmem ama kurtarma imkanı olabilir o kadar düşük videoları tam izletebiliyorsa. Ücretsiz yazılımlardan Testdisk var kullanabilirseniz bir deneyin. Firmaya mesaj atmanız pek bir şey değiştirmez dediğimi diyecekler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı