Türk andının kaldırılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türk andının kaldırılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Kaldırılmamalıydı. Bu ülkenin gerçek sahipleri Türklerdir. Andımız bizim hakkımızdır!

Oy: 96 77,4%
  • Nötr. Bir düşüncem yok.

Oy: 18 14,5%
  • Kaldırılmalıydı. Bu ülkede tek Türkler yaşamıyor. Irkçı ve faşist bir şeydi.

Oy: 10 8,1%

• Oy verenlerin toplamı
    124

Ata ayrımı yok, Türk milleti var. <3

Açıkçası nötr'üm.

Muhtemelen okunduğu zamanlar okulumun yarısı adamakıllı okumuyordu (ya da hiç) bile.

Bu hususta, kesinlikle hak veriyorum. Çok bilinçsiz okunuyordu, kimse neyi okuduğunu dahi fark etmiyordu sanki. Bu hususta destekleyebileceğim tek negatif yorum.

Gayet sağlam karardı. Yıllarca Türküm doğruyum çalışkanım diye okutturdunuz millete her sabah. Ne memlekette doğru adam var ne çalışkan adam. Lafla, sloganla olacak şeyler değil bunlar. Kaldı ki bir Kürt neden ben Türküm diye slogan atmak zorunda kardeşim?

Türkiye'nin araplaşması, Orta Doğu ülkesi olması için atılan adımlardan sadece bir tanesi.

Türkiye Atatürk'ündür.
Türkiye kimsenin tapulu malı değil.

Kaldırılmaması gerekiyordu ama tabii bu hükümetin görüşü belli ellerinde olsa daha neler yapacaklarda

"Türk'üm, doğruyum, çalışkanım. İlkem: küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu; milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek; ileri gitmektir. Ey Büyük Atatürk, açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene!"

Amerikanlar George Washington'u önder olarak görüyorsa, birkaç yüzyıllık tarihleri derslerinde gururla anlatılıyorsa; biz Türkler'in Mustafa Kemal'in yolundan ilerleyip milliyetçi olmasında bir sıkıntı yoktur bence. Andımızda "İlkem, ırkımı özümden çok sevmektir." yazmıyor, "milletimi özümden çok sevmektir." yazıyor. Atatürk'e göre, Milli Mücadele'de yer alan herkes Türk'tür. Yani, andımızın okutulmasında hiçbir sıkıntı göremiyorum ben.

Andımız kaldırıldı, İnkilap Tarihi ders saatleri azaltıldı, "Türk" lafından rahatsız olunmaya başlandı... Bu uygulamaları destekleyen herkes, (mesela @381258 hocam) milli varlığa düşmandır bence. Kürt kökenli birisi olarak "Türk'üm" diye haykırmaktan hiçbir şekilde rahatsız olmam. Kürt olmam, Türk liderler sayesinde bu topraklarda yaşamadığım anlamına gelmez. Dedemin, askerliğini dört sene Türk milleti için yapmadığı anlamına gelmez.

Bu rahatsız olmanın değil, milletin aslına dönüş göstergesidir. Kaldı ki bir Kürde Ben Türküm diye zorla bağırtmak kadar saçma bir şey yoktur. Patates patatestir, soğan soğan. Bir patates soğana benziyor diye patates olmaktan çıkmaz. Kanında hangi milletin kanı akıyorsa osundur. Kültürel şeyler değerlidir, herkes kendi yerel diline, kültürüne sahip çıksın mümkünse. Çeşitlilik kötü bir şey değil.

Bir Kürt, ''Ben Kürdüm ama vatanımı seviyorum'' tarzında cümleler kuruyorsa demek ki bir problem var ülkede.

Üçüncü şıkka direkt "ırkçı ve faşist" diye eklenmesi hatalı olmuş.

Ant okutma, uygun adım yürütme bunlar 20 yüzyılın başından ortalarına kadar dünya savaşlarının da katkısıyla global olarak hakim olan askeri disiplinin sonucu şeylerdi. Günümüzde okullarda bunun yeri yoktur Kuzey Kore falan değilsen.

Kaldırılmamalıydı ama şıklar aşırı saçma olmuş kusura bakma. Gerçek bu kadar siyah beyaz değil.

Eskiden kaldırılması daha mantıklı geliyordu ama günümüzde gelinen duruma bakınca keşke kaldırılmasaymış diyordum. Bu kadar militarist bir şey ancak bu ülkenin çözülmemesini sağlayan şeylerden biriydi.

Kaldırılmalıydı. Sebebi Atatürk'le ilgili kısımları.
Türkiye türklerindir.

Uy çenin tarikat lideri hacılarını astılar da sen bunu o dönemin Cumhurbaşkanı'nı sevmeyerek mi lincliyorsun kurban olurum çana

Kaldırılmamalıydı fakat her sabah okul başında okuma olayı da saçmaydı biraz gevşese yeterliydi tamamen kaldırılmamalıydı.

Türk’üm demek, Türkiye’de yaşayıp ortak değerlere olmak demek. Kürt diye ayırdığınız kişi de Türk’tür ve sizinle aynı haklara sahiptir. Ayrımcılık demek çok büyük bir yanlış.

Kaldı ki bir Kürt neden ben Türk’üm diye slogan atmak zorunda kardeşim?
Türk vatandaşı olduğu için. Dilerse vatandaşlığı bırakabilir. Fransız gelip vatandaş olursa o da Türk olacaktır. İnsanları ayrıştırmaya hakkınız yok.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…