Türk andının kaldırılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türk andının kaldırılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Kaldırılmamalıydı. Bu ülkenin gerçek sahipleri Türklerdir. Andımız bizim hakkımızdır!

Oy: 96 77,4%
  • Nötr. Bir düşüncem yok.

Oy: 18 14,5%
  • Kaldırılmalıydı. Bu ülkede tek Türkler yaşamıyor. Irkçı ve faşist bir şeydi.

Oy: 10 8,1%

• Oy verenlerin toplamı
    124
Her gün papağan gibi anlamsızca aynı lafları tekrarlayan öğrencilerle milliyetçiliği aynı kefeye koymanız muazzam. Bir halta yaradığı yoktu. Öğrencileri soğukta daha fazla bekletmekten başka işlevini görmedim. Okul dışında bir yerde okunduğunu da görmedim. Sanki 10 Kasım törenleri veya İstiklal Marşı kaldırılmış gibi tepki veriliyor.
Kaldıranların amacı milliyetçiliğe darbe vurmak ya da değil. Sizin milliyetçiliğiniz sabah söylenen iki laftan mı ibaret de bu kadar olay oluyor? Sokakta okuyanın kafasına mı sıkıyorlar?

Bir halta yaradığı yoktu.
Ülkede düşünmeyi başaramayan kişiler oldukça pek bir sonuç alınamıyor. Çoğu kişi, “Okuyalım da içeri geçelim ve eve dönüp Valorant oynayalım.” şeklinde takılıyor. Düşünmedikleri için de “Türk” kelimesini bile ırk olarak algılayanlar var. Amerikan veya İngiliz biri gelip Türk vatandaşı olursa ve aynı değerleri paylaşırsa “Ne mutlu Türk’üm diyene!” diyebilir ama bazılarına göre “zorla” dedirtilmiş oluyormuş.

Eskiden tarih derslerinde anlatılıyordu ama son durum ne bilmiyorum. Tamamen kaldırılması yerine sıklığı azaltılıp önemi vurgulanabilirdi. Yaklaşık olarak 12 sene boyunca neredeyse her gün aynı şeyi yapmak biraz abartı kaçıyordu.

Türk’üm demek, Türkiye’de yaşayıp ortak değerlere olmak demek. Kürt diye ayırdığınız kişi de Türk’tür ve sizinle aynı haklara sahiptir. Ayrımcılık demek çok büyük bir yanlış.

Türk vatandaşı olduğu için. Dilerse vatandaşlığı bırakabilir. Fransız gelip vatandaş olursa o da Türk olacaktır. İnsanları ayrıştırmaya hakkınız yok.

Eki Görüntüle 2047297
O zaman Suriyelilere ve Afganlara Türk vatandaşlığı verilirse ülkeye mülteciler gelmesin diye şikayet etmeyeceksiniz, onlar da Türk oluyor çünkü. Doğru mu anladım :D

O zaman Suriyelilere ve Afganlara Türk vatandaşlığı verilirse ülkeye mülteciler gelmesin diye şikayet etmeyeceksiniz, onlar da Türk oluyor çünkü.
Teknik olarak doğru ama politik olarak değil. Bu kişileri sınırdan elini kolunu sallayarak girdi. Polis öldürdü, çocuklara ve kadınlara akıl almaz muameleler yaptılar. Ortada resmi bir başvuru vs. yok. Mülteci konumdan faydalanma var.

Oy kaygısı için vatandaşlık dağıttılar. Ne oldu? Kimse bu kişileri istemiyor. Bu kişiler ne Türkçe biliyordu ne de vatadaşlık şartlarını karşılıyordu. Buradaki sorun politik ve yasaların çiğnenerek vatandaşlık verilmesidir.

İlgili konu için araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla rededildi. Sorunu mahkemeye taşıdılar sonuç çıkmadı. Bu yüzden ülkede sağcılardan nefret eden aşırı sağ akımı farkında olmadan yükseliyor. Belki ciddi orana ulaşmaz ama bu yükseliş siyasete elbet yansır.

O zaman Suriyelilere ve Afganlara Türk vatandaşlığı verilirse ülkeye mülteciler gelmesin diye şikayet etmeyeceksiniz, onlar da Türk oluyor çünkü. Doğru mu anladım :D
Atatürk'e göre millet, geçmişte bir arada yaşamış, bir arada yaşayan, gelecekte de bir arada yaşama inancında ve kararında olan, aynı vatanasahip, aralarında dil, kültür ve siyasi birlik olan insanlar topluluğudur. Atatürk'ün tanımladığı milliyetçilik; din ve ırk ayrımı gözetmeksizin, ulus tanımını vatandaşlık ve üst kimlik değerlerine dayandıran sivil milliyetçi bir vatanperverlik anlayışıdır.

Yukardaki alıntıyı Vikipedi'den aldım. Sizce Suriyeliler ve Afganlar gelecekte bizimle bir arada yaşama inancında ve kararında mı? Aramızda siyasi birlik var mı? Tabi; bizi kültürümüzden uzaklaştırmazlarsa, vatanımızda "Hilafet" sloganları atmazlarsa, her gün bir kız çocuğumuza tecavüz etmezlerse onlar da benim gözümde Türk olurlar.

Ayrıca, Amerika'da 47 eyalette "Pledge of Allegiance" okutuluyor okullarda, ki Amerika liberal; Amerikan kökenli olmayan birçok kişiye ev sahipliği yapan bir ülke. Birleşik Krallık'da, vatandaşlık almak için bağlılık yemini etmeniz gerekiyor. Bu durumdan rahatsız olan bir Amerikan veya İngiliz vatandaşı gördünüz mü hiç?

Atatürk'e göre millet, geçmişte bir arada yaşamış, bir arada yaşayan, gelecekte de bir arada yaşama inancında ve kararında olan, aynı vatanasahip, aralarında dil, kültür ve siyasi birlik olan insanlar topluluğudur. Atatürk'ün tanımladığı milliyetçilik; din ve ırk ayrımı gözetmeksizin, ulus tanımını vatandaşlık ve üst kimlik değerlerine dayandıran sivil milliyetçi bir vatanperverlik anlayışıdır.

Yukardaki alıntıyı Vikipedi'den aldım. Sizce Suriyeliler ve Afganlar gelecekte bizimle bir arada yaşama inancında ve kararında mı? Aramızda siyasi birlik var mı? Tabi; bizi kültürümüzden uzaklaştırmazlarsa, vatanımızda "Hilafet" sloganları atmazlarsa, her gün bir kız çocuğumuza tecavüz etmezlerse onlar da benim gözümde Türk olurlar.

Ayrıca, Amerika'da 47 eyalette "Pledge of Allegiance" okutuluyor okullarda, ki Amerika liberal; Amerikan kökenli olmayan birçok kişiye ev sahipliği yapan bir ülke. Birleşik Krallık'da, vatandaşlık almak için bağlılık yemini etmeniz gerekiyor. Bu durumdan rahatsız olan bir Amerikan veya İngiliz vatandaşı gördünüz mü hiç?
Senin gözün önemli değil, bugün mülteciler anında vatandaş olursa kanuna göre hepsi Türk oluyor :D Sizin de şikayet hakkınız kalmıyor haliyle. Böyle saçma şey mi olur, dün Arap olan adam bugün vatandaş oldu diye niye Türk oluyor?

O zaman Suriyelilere ve Afganlara Türk vatandaşlığı verilirse ülkeye mülteciler gelmesin diye şikayet etmeyeceksiniz, onlar da Türk oluyor çünkü. Doğru mu anladım? :D
Yaklaşık 3-5 yabancı dil konuşan, Türkçe bilen, okumuş, yukarıda da bahsettiğim gibi bizimle aynı değerleri paylaşan birisi gelirse neden olmasın? Buraya gelip sıfır Türkçe ile 10 çocuk yaparsa, Türklere karşı laf ve hatta hakaret girişimlerinde bulunursa Türk olmuyor. Birileri tarafından torpille vatandaşlık kazandırılmış oluyor. Hiçbir kültürel benzerlik olmadan burayı kendi ülkelerine çevirmek istiyor çoğu.
Böyle saçma şey mi olur, dün Arap olan adam bugün vatandaş oldu diye niye Türk oluyor?
Türk sadece ırk demek değil. İki anlamı var. Türkiye sınırlarında yaşayan halktan olduğu için Türk oluyor ama aynı değerleri paylaşması gerekli. Türkçe konuşmuyorsa, şeriat istiyorsa ve 10 tane de eş almak istiyorsa neredeyse her yeri çöl gibi olan ülkelere dönebilir. Buradan Paris’e giderseniz, Fransızca konuşursanız, kültürel değerlerini kabul edip aynı şekilde yaşarsanız Fransız da olabilirsiniz. Paris’in ortasında birine mini etek giydiği için hakaret ederseniz de ülkenize geri dönebilirsiniz. Yaşadığı ülkedeki özgürlüğü beğenmeyen ve diğer vatandaşlardan nefret eden vatandaş mı olur?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı