Türk futbolunda yapı var mı?

Durmazzali47

Hectopat
Arkadaşlar ülkemizdeki 3 büyük takım tarafından, ki bu genelde Fenerbahçe oluyor, zaman zaman gündeme getirilen "yapı var" konusu ne kadar doğru? Yapı derken gerçekten de Galatasaray'ın muhafızlığını yapan bir yapıdan mı yoksa parayı bastırana çıkar sağlayacak bir yapıdan mı bahsediliyor?

Sizce yapı var mı, varsa nasıl bir şey?

Var ve bu yapı GS lehine. Bunu ben söylemiyorum 2 gün önce TFF başkanı TRT Spor canlı yayınında söyledi. GS-Eyüpspor maçında Eyüpspor'un hakkı yendi dedi. Türk futbol tarihinde ilk defa bir TFF başkanı bir takım için böyle bir ifade kullanıyor. Durumun ne kadar ciddi olduğunu sen düşün.

Yapı falan yok, bu saçmalığı atan Survivor'cu Acun'dan başkası değil. Gitsin Survivor'unu çeksin, futbol işine girdi gireli kendini batırıyor sadece. Neden futbolla hiç ilgilen(e)memiş belli oldu. Kendi başarısızlıklarını örtmek için yapmaya çalıştıkları algı operasyonundan başka bir şey değil.

Hakemlerin üzerinde baskı var. Galatasaray'ın her maçı sonrası malum takımın sözde yöneticileri, çıkıp bizim oyundaki kararları eleştiriyor. Sadece maç sonrası değil, kendi genel kurullarında, divan kurullarında bile Galatasaray'ı konuşuyorlar. Güya kayrıldığımızı konuşuyorlar. Eh bozuk plak gibi aynı şeyleri söylersen, hakemlerin üzerinde baskı oluşmaması imkansız. Ama bilmedikleri şey şu ki hakem hataları sadece Galatasaray lehine değil, kendi lehlerine de oluyor. Bunu görmek istemiyorlar işte.

Var ve bu yapı GS lehine. Bunu ben söylemiyorum 2 gün önce TFF başkanı TRT Spor canlı yayınında söyledi. GS-Eyüpspor maçında Eyüpspor'un hakkı yendi dedi. Türk futbol tarihinde ilk defa bir TFF başkanı bir takım için böyle bir ifade kullanıyor. Durumun ne kadar ciddi olduğunu sen düşün.
Yapı dediğimiz şey TFF başkanından başlıyor zaten, TFF başkanı çıkıp bir takımı kötülüyorsa hangi tarafta olduğu ve sözde ''yapı''nın hangi doğrultuda olduğu bellidir değil mi?

Onun dışında hayır, yapı denilen şey başkanların taraftarları karşısında takımının beceriksizliklerini örtmek ve koltuk süresini uzatmak için kullandığı bomboş bir bahane.

Hakemlerin üzerinde baskı var. Galatasaray'ın her maçı sonrası malum takımın sözde yöneticileri, çıkıp bizim oyundaki kararları eleştiriyor. Sadece maç sonrası değil, kendi genel kurullarında, divan kurullarında bile Galatasaray'ı konuşuyorlar. Güya kayrıldığımızı konuşuyorlar. Eh bozuk plak gibi aynı şeyleri söylersen, hakemlerin üzerinde baskı oluşmaması imkansız. Ama bilmedikleri şey şu ki hakem hataları sadece Galatasaray lehine değil, kendi lehlerine de oluyor. Bunu görmek istemiyorlar işte.
İşte olay tam olarak bu. Her yerde kendi takımları yerine Galatasaray'ı, Galatasaray maçlarındaki hakem ve VAR hatalarını konuşuyorlar. Tabii bu da doğal olarak hakemler üzerinde kaçınılmaz bir baskı oluşturuyor, hakemler Galatasaray lehine herhangi bir karar verirken doğru bile olsa tereddüt ediyorlar çünkü eğer yanlışsa Galatasaray'a rakip olan takımların günlerce, hatta haftalarca kendilerini linç edeceğini çok iyi biliyorlar.

Son düzenleme:
Yapı dediğimiz şey TFF başkanından başlıyor zaten, TFF başkanı çıkıp bir takımı kötülüyorsa hangi tarafta olduğu ve sözde ''yapı''nın hangi doğrultuda olduğu bellidir değil mi?

TFF başkanı bir takımı kötülüyorsa o takım demek ki haksız puan kazanıyor demektir. Nitekim TFF başkanı Eyüpspor maçında Eyüpspor'un hakkını yediğinizi söyledi. Ha eğer İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bizim tarafımızda olduğunu düşünüyorsan bir daha futbol izlememen bana göre senin adına daha iyi olur, tenis falan senin için daha uygun olabilir. Trabzonspor başkanıyken Fenerbahçe'ye, Fenerbahçe başkanına ağza alınmayacak şeyler söyleyen, 2010-11 kupasını Trabzonspor'a geri vereceğim diyen birinin eğer Fenerbahçe'nin tarafında olduğunu söylüyorsan ben senin ciddi sorunlarının olduğunu düşünürüm maalesef.

Ama TFF başkanının çıkıp konuştuğu iyi oldu. Bütün foyanızı ortaya çıkardı. Senelerdir kupaları nasıl kirli yollarla kazandığınızı biz zaten biliyorduk. TFF başkanı da biliyormuş demek ki. Bu güzel bir gelişme.

Buradaki kafa karıştıran şeyler istatistikler. 30 maçta 27 kart yiyen Fenerbahçe ve 24 kart yiyen Beşiktaş'a karşı, 4 kart yiyen Galatasaray. Ama Avrupa'da neredeyse her maç kart yiyen gene Galatasaray. Benim bu konuda bir bilgim yok. Ben parayı verenin düdüğü çaldığını düşünüyorum. Ama bu istatistikler de kafamı karıştırmıyor değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı