Türk genci olarak yolumu bulamıyorum

can Yrkl

Decapat
Katılım
30 Kasım 2021
Mesajlar
76
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2016 cagrı merkezi hizmetleri kazandım 2018 KPSS 75 aldım alım olmadı DGS ile yönetim bilisim sistemlerine girdim pandemi patladi 2020 KPSS de lisans girdim polis astsubay alimları cok oldugu icin ön lisans 1500 alım yaptı 63 alanlar bile atandı polislik astsubaylik olur dedim renk körü cıktım bunu da polislik on saglikta ögrendim okul bitti askere gittim geldim yasıtlarım bir düzen kurmusken ben evde onları izliyorum 3 yıldır icmedigim sigaraya geri baslamamda cabası kurtulus yolu bulamıyorum internette intihar haberlerini gördüğüm yasıtlarımdan olmak istemiyorum ama artık geceleri bile uyuyamıyorum 1 de girdiğim yatakta 5leri 6ları görüyorum burası psikolog yeri değil ve aradıgımda bu değil arkadaşlar ben ne yapacağım asgari ücret fabrikalarda bu gencligi harcamak 1 ev 1 araba icin 20 yıl harcamak istemiyorum yurt dısı cazip geliyor hep gitmesi zor hem de aile hasretine dayanacagımı dusunmüyorum simdi ben ne istiyorum.

1: Hangi meslek olursa olsun 4-5 yıl sonra ben bu meslegin patronu olacağım kendim yapacağım diyebilmeliyim büyük pastayı istiyorum.
2.10-12 saat calısıp kuryelik yapamam a-2 ehliyetimde yok zaten 8-9 saat calısıp iyi bir para nasıl kazanabilirim kendime ve aileme vakit harcamayı seviyorum.
3.pandemide bilisimde uzaktan eğitim oldugu icin kendimide bir boslukta buldugum icin bu alandada fazla gelisemedim boyle beni elimden tutup is ögretecek insan yerine koyacak birilerini nasıl bulabilirim?
4.en azından en kötü 2 yıllıktan arkadasım Trendyol destek maillerine bakiyor kendi evimde calisip aynı zamanda kendimi gelistirebileceğim nereye girebilirim.

Bu liste cok uzun ama her genc gibi bu psikolojiden cıkamıyorum herkes fikrini soylesin ozellikle 30-40'li yaslardaki abilerim şu anki aklınızla benim yerimde olsanız ne yapardınız?
 
Sana şöyle söyleyeyim yaptığın bu listeye buradan düzgün cevap ya da tavsiye veren olmaz çünkü bunlar sana bağlı şeyler. Söylenecek şey aynı burada sürünmek istemiyorsan yurtdışına git, aile hasretin seni kurtarmayacak eninde sonunda yalnız kalacaksın. Orada amelelik yapsan da verdikleri para değerli ve geçinebiliyorsun. Ayrıca gitmesi de zor değil, zor olan şey beklemek tabii şartlar değişmediyse.
 
Bende istiyorum ülkeyi kapatip cıkalim ama sartlar dil hepsi sıkıntı arkadasım Japonya'ya gitti mesela 2 yılda aldıgı telefonu motoru sattı saka değil arkadaşlar 40000 sadece biletine para verdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı