Türk lirasının değer kaybetmesi

Bak kardeşim, burası çokomelli;

Bunlar daha iyi günlerimiz.
Şarkı olarak okuyun.

Ekonomi çöküyor,
Ülke çokomel yiyor,
Amerika bizi kıskanıyor. (lalalalaylay)

RX570 olmuş 2070 (TL),
Bu devirde PC toplanır mı?
Parçalar hep pahalı,
Sistem toplamak kolay mı?

Olsun bizim çokomelimiz var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Değer kaybetmesinin sebebi çok basit aslında. Mesela yediğin ekmeği Hollanda ineğinin yediği buğdaydan alıyoruz. Fındık üretimi en fazla olan ülkeydik şimdi fındık alıyoruz. Alıcıyız yani. Dışarı para saçarsan değerin düşer. Sen 1. dünya ülkesi değilsinki değeri sabit olsun.

2019'da patates tohumunu bile ithal ettiğimizi öğrenmiştim bu aşırı bir şey.
 
Arkadaşlar 29 Nisan 2001 senesinde dolar 1 TL idi şu an 7.47 saçma şekilde dolar neden yükseliyor yahu demeyeceğim Amerika Kanada doları dünya çapında Euro'ya karşı değer kaybetmekte olan para birimleri, resmen ayağımızdan aşağı çekilir gibi bir halimiz var temel gıdalardan mercimek %1300 nohut %1160 zamlanmış alkol fiyatlarından bahsetmeme gerek bile yok.

Eki Görüntüle 664470

Eki Görüntüle 664471
Dolar 1 tl olduğu zamanlar dışardan alışveriş ve ithalat oranı düşüktü zaman geçtikçe amerika japonya kanada vs. Batı ülkelerinin cumhurbaşkanı ülkeye yatırım yaptı telefon çıkardılar araba çıkardılar en basit örnek bunlar bizde ülkeye yatırım yapan bir cumhurbaşkanı yoo sadece saray içi yatırım adalet ve birliktelik var ama ülke genelinde bir şey yok şu halimizde dolar 1 tl olsa durum çok daha kötü olurdu zaten ithalat yapan bir ülkeyiz dolar 1 tl olsa daha da kopucaz Türkiye den dolar 1 tl olunca başka bir ülkeye yerleşme hayalleri gerçekleşir beyni çalışan insanlar başka ülkelere gider Türkiye yine düşüşe geçer yani şu anda doların 1 tl olmasını istemedense bir üretim yapılmalı devlet hazinesinden biraz da olsa yatırım olarak millete verse milletim devlete verdiği vergiyi biraz düşürüp hazineden girişimci insanlara biraz da olsa maddi destek verilse eğitim sistemi başta aşağı değişse Türkiye çok daha güzel bir yer olurdu. Lgs sınavlarında çok fazla çobanlık yapan çocuklar derece yapıyor parasız yoklukda olan birisi bunu başarıyorsa o çocuğa biraz destek versen bir kaç arkadaşı ile birlikte bir marka haline gelebilirler.
 
2007 yılında asgari ücret 100 TL'idi. Şu an 5000 TL. Nasıl ülke gelişmiyor? (!)
Burada lafım ülke kötü olsa bile övmekten duramayan yaşlı amcalara.
 
Arkadaşlar siz neyden bahsediyorsunuz? Ülkemiz araba üretenlerden daha fazla kazanıyor bak 2001-2019 yılları arasında sadece ÖTV'den 161 Milyar TL vurgun yapmışlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı