Türk milleti olarak boyumuz bu kadar uzadı mı?

6 yaşında anaokulu zamanı boyum bu kadarmış. Savaş Cebeci O_O

IMG_20181014_205910.jpg
 
Muhtemelen beslenme ve yaşam şartlarının gelişmesinden dolayı, yeni nesilin boyu cidden uzun. Ben şu ana kadar gerçekten ailesinden kısa boylu çocuklar görmedim. Her nesil öncekine göre daha uzun oluyor. Yeni neslin ortalaması 1.80 derseniz inanırım ama genel ortalama derseniz yaşlı nüfus düşürüyor.

Ben 9.sınıfım 171 boyum var sınıfımda ortalamayım 13 yaşında 180 olanlar nasıl oluyor anlamıyorum.
 
Selam arkadaşlar. Forumda bir konu görmüştüm, boyunuz kaç diye. Şahsen ben yorumlara inanmıyorum fakat ciddi ciddi yazanların boyunu toplayıp ortalamayı buldum. Ortalama 183, erkek ortalaması tabii ki. Türkiye'deki gençler bu kadar uzadı mı cidden? Dünyanın en uzun ülkesinin ortalaması 184. Eğer 183 ise Türkiye bence ülke olarak bir tekrar ölçülmemiz gerek ki, dünyada daha üst sıralara çıkalım. Sizce doğru mu?
Benim gerçekte 1.75, forumda 1.90.
 
Burada yazılanlara ne bakıyorsun "aynen knk boy 1.85".
"Boy uzunluğunuz kaç?" konularına yazılan değerlerin büyük bir bölümü gerçek değil fakat gerçekten de Z kuşağında fiziksel bakımdan enteresan bir irilik söz konusu. Abartmıyorum, bilhassa 15-16 yaşlarına basıp da en az 1.75 olamayan erkek sayısı iyice azaldı.

Ortalama 1.85 boylarında, kirli sakallı, tahminen 90-100 kilogram kütleye sahip olup da liseye yeni başlayan insanlara bile rastlamış olduğumdan ötürü az/çok biliyorum. :D

Tamamen genetikten ibaret desek o da değil zira uzama konularında, geçmişe kıyasla ailesinin genleriyle sınırlı kalıp annesinin/babasının yahut da herhangi bir büyüğünün boyunu geçmeyen biriyle artık çok da karşılaştığımız söylenemez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı