Türk Telekom Alt Yapı Sorunu

cnbbr

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
İstanbul Çekmeköy'de ikâmet ediyorum, 5 aydır başvurular, dilekçeler telefondan internetten şikayetler, ama sonucunda tarafıma boş dönüşler, yok sıra var yok işleme alındı cevap bekliyoruz geçen arayan temsilci arayıp alt yapı görünüyor diyor. Bu kadar da işgüzarlar insanın siniri bozuluyor.
Yandaki apartmana fiber yani VDSL2 tahmin ediyorum 2 ay önce bağladılar ama bize uğramadılar bile artık başvuru yapmaktan aramaktan sıkıldım. Farklı bir öneriniz var mı ne yapılabilir teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için.
Not; Bina 8 9 aylık binada dairelere fiber kablo çekilmiş bir sorun yok.

cable-fibra-optica-adsl-domestica-de-roseta-a-ont.jpg

Fiber kablodan kastınız bunun gibi bir kablo ise bu kablonun gittiği bir oda olması lazım, orayı kontrol edip, fotoğrafları atar mısınız ?

Belki cihaz takılmamış veya kablo sonlandırılması yapılmamış vs. olabilir.

Eki Görüntüle 343024

Fiber kablodan kastınız bunun gibi bir kablo ise bu kablonun gittiği bir oda olması lazım, orayı kontrol edip, fotoğrafları atar mısınız ?

Belki cihaz takılmamış veya kablo sonlandırılması yapılmamış vs. olabilir.

Evet bu kablodan var salona verilmiş daha önce süperonile fiber kullandım böyle bir kablosu yoktu.

Fiber İnternet Altyapı Nerede ve Sorgulama | Millenicom
Linkten sorgulama yapın, eğer bir değer çıkmıyor ise altyapınız aktif olmamıştır, en yakın ilçe TT müdürlüğüne gitmeniz ve altyapı kısmına bakan teknik ekipten biri ile görüşüp bilgi almanız gerekli.

Bu arada çoğu insanın fiber diye dört dönerken sizin dairenize kadar fiber geliyor, kurulumu, aktif edilmesi uzun sürecektir. Türkiye ortalamasının bile üstünde olacaktır, hayırlı olsun.

Fiber İnternet Altyapı Nerede ve Sorgulama | Millenicom
Linkten sorgulama yapın, eğer bir değer çıkmıyor ise altyapınız aktif olmamıştır, en yakın ilçe TT müdürlüğüne gitmeniz ve altyapı kısmına bakan teknik ekipten biri ile görüşüp bilgi almanız gerekli.

Bu arada çoğu insanın fiber diye dört dönerken sizin dairenize kadar fiber geliyor, kurulumu, aktif edilmesi uzun sürecektir. Türkiye ortalamasının bile üstünde olacaktır, hayırlı olsun.

Bu linkte site ve apartman adı istiyor apartmanın adı yok daha oturduğum yerin 😂 Bu kablo çıkışı VDSL2 diye biliyorum ben binaya kadar fiber ondan sonra bakır kablo diye biliyorum,ilçe müdürlüğüne 2 3 kere ev sahibim komşum gitti sırada bilgisi vermişler bende twıter üzerinden sürekli başvuru yaptım sonuç yok malasef.İnternet geldikten sonra türk telekom dışında bir iss kullanabiliyormuyuz fiber alt yapı olunca ?

Yazmayı unutmuşum :ıslık: Apartman adını rastgele girin, ardından detaylı adres isteyecektir.
Bu kablonun benzerinden var ise FTTH diye geçen kurulumdur. Gbps değerinde hızlara ulaşabilirsiniz. VDSL2'de durum daha farklı, VDSL'de klasik telefon kablosundan hizmet verilir ve genelde Gbps değil Mbps boyutunda hizmet verebilir.

Yazmayı unutmuşum :ıslık: Apartman adını rastgele girin, ardından detaylı adres isteyecektir.
Bu kablonun benzerinden var ise FTTH diye geçen kurulumdur. Gbps değerinde hızlara ulaşabilirsiniz. VDSL2'de durum daha farklı, VDSL'de klasik telefon kablosundan hizmet verilir ve genelde Gbps değil Mbps boyutunda hizmet verebilir.
Attığıniz resimdeki kablonun aynısından var yarın çeker atarım resmini.
Teşekkür ederim zamanını ayırıp mesaj attığıniz için gbs hızları bizim ülkede zor buluruz, daha alt yapı getirmiyorlar hani getirsinler şuan 35 e falanda razıyım.
Aradım yine işlemde falan dönüş yapılmamış dedi ses tonunu duysanız başından sağar gibi halleri var temsilcilerin klasik cevap veriyorlar, dünde komşum gitmiş dilekçe vermiş yine bekliycez.
Binaya kablo çekecekler birde galiba fiber için bildiğimiz ankastreden değilde farklı kutu takacaklar maliyetli birşey miki bu kadar geciktiriyorlar anlamış değilim.

Türk Telekoma bulaşmayın. Benim gibi gidin Turkcell bayisine Huawei Super Box almak istiyorum deyin 50GB dan sonra hızı 8MBPS ye düşüyor 50 GB a kadar 4.5G kalitesiyle 100 MBPS leri zorluyor. Cihazı sadece elektriğe bağlıyorsun o wifiye çeviriyor. Ayrıca ethernet girişide var.

Türk Telekoma bulaşmayın. Benim gibi gidin Turkcell bayisine Huawei Super Box almak istiyorum deyin 50GB dan sonra hızı 8MBPS ye düşüyor 50 GB a kadar 4.5G kalitesiyle 100 MBPS leri zorluyor. Cihazı sadece elektriğe bağlıyorsun o wifiye çeviriyor. Ayrıca ethernet girişide var.

Zaten bunları gördükten sonra gözümden iyice düştüler tekel oldukları için mecbur kalıyoruz böyle alt yapı konusunda turkcell desen site dışına çıkmıyorlar.
Dediğiniz paketleri bir ara düşündüm kampanyaları varmış bir ara ama bitmişti aradığımda alamadım o yüzden, fiyat olarak 150 lira demişlerdi çok yüksek.

Zaten bunları gördükten sonra gözümden iyice düştüler tekel oldukları için mecbur kalıyoruz böyle alt yapı konusunda turkcell desen site dışına çıkmıyorlar.
Dediğiniz paketleri bir ara düşündüm kampanyaları varmış bir ara ama bitmişti aradığımda alamadım o yüzden, fiyat olarak 150 lira demişlerdi çok yüksek.
Şu an 130 TL ama ne yapalım her yere taşıyorum internetimi o yüzden pahalı. Altyapı derdi yok kurulum yok .

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı