Türk Telekom Altyapı Yetersizliği

Graphic Designer

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Öncelikle merhaba. Türk Telekom altyapısı üzerinden NetSpeed taahhütsüz internet kullanıyorum. Taşınalı 2 hafta oldu 1 haftadır internetimiz mevcut. Bulunduğumuz evde alabildiğimiz internet en fazla 8MBps buna uygun bir pakete başvurduk ancak alabildiğimiz internet hızı çok kötü. Speedtest sonucunu da yükleyeceğim. NetSpeed firmasını aradım, Türk Telekom altyapısını güçlendirmediği sürece yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Altyapı için başvuru nasıl yapılır veya yapabileceğim başka bir şey var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

SpeedTest (NetSpeed).png

Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet'in altyapısı diyebiliriz. Evinizden santrale kadar Türk Telekom altyapısı, oradan sonrası TurkNet altyapısı. Santrale olan uzaklığınıza göre hızınız belirleniyor. Uzaklığınız azsa 100 mbps download ve upload değerlerine çıkabiliyor. Hızınızın kontrolü TurkNet'te oluyor. Tabii muhtemelen sizin yine pek iyi değildir ama yine de sorgulatın. "Aktif altyapımızdasınız!" mesajı gelirse bu YAPA demek.

TurkNet'in altyapısı diyebiliriz. Evinizden santrale kadar Türk Telekom altyapısı, oradan sonrası TurkNet altyapısı. Santrale olan uzaklığınıza göre hızınız belirleniyor. Uzaklığınız azsa 100 mbps download ve upload değerlerine çıkabiliyor. Hızınızın kontrolü TurkNet'te oluyor. Tabii muhtemelen sizin yine pek iyi değildir ama yine de sorgulatın. "Aktif altyapımızdasınız!" mesajı gelirse bu YAPA demek.
Bu gün Netspeed müşteri hizmetleri ile sorgulatma yaptık 1.7 km santrale uzaklığımız varmış. Ayrıyeten Türknet "Aktif altyapımızdasınız" diyor 8 Mbps hız veriyor yine.

Bu gün Netspeed müşteri hizmetleri ile sorgulatma yaptık 1.7 km santrale uzaklığımız varmış. Ayrıyeten Türknet "Aktif altyapımızdasınız" diyor 8 Mbps hız veriyor yine.
TurkNet ile şu anki hızınızdan daha fazla hız alırsınız. 1700 metre 8-10 mbps için gayet yeterli. Bence geçişinizi yapın. Zaten taahhütünüz yoktur. QAS64CJ50WYD kodunu kullanarak TurkNet'ten 1 aylık bedava internet kazanabilirsiniz. Beğenmezseniz de iptal edersiniz. Bence denemeye değer çünkü hızınız gerçekten çekilmez halde. Ben 800 metre uzaklık ile 45 mbps download, 16 mbps upload hızı alıyorum TurkNet YAPA ile.

Benimde modemde bundan daha beter değerler vardı aradım ttneti altyapınızdan dedi belli bir ücret karşılığında ekibimiz gelir bakar dedi 50 tl ile 100 tl arası arızaya göre değişir dedi bende tamam dedim geldiler baktılar bağladıklari kablo kötüymüş değiştirdiler önceden 2 ilr 3 arası alıyordum simdi max 13 ama genelde 11 ila 11.5 alıyorum ve saçma sekilde modemin arayüzüne girdiğimde o hat değerleri baya düşmüş anlamadım sebebini demeki bina icindeki kablodan kabloya fark edebiliyor seninkide öyledir ara acıma ver paranı baksınlar bina içindeki kablolara zaten ben 16 olur en fazla demislerdi 16 anlaşmıştık ttnete ama modemdeki bilgiye gore max çıkabileceğim hat degeri 13 bence gayet değer kesin 16 hepsini alırsın deseydi biraz daha yükseltmeye uğrasabilirdim ben zaten 12 mbps görsem yeter diyerek bağlatırdıydm steamda oyunlar 1300 1400 kbps ile iniyor biraz uzun sürüyor indirmeler ama olsun en azından netflixde film dizi izlerken kasmıyor
TurkNet ile şu anki hızınızdan daha fazla hız alırsınız. 1700 metre 8-10 mbps için gayet yeterli. Bence geçişinizi yapın. Zaten taahhütünüz yoktur. QAS64CJ50WYD kodunu kullanarak TurkNet'ten 1 aylık bedava internet kazanabilirsiniz. Beğenmezseniz de iptal edersiniz. Bence denemeye değer çünkü hızınız gerçekten çekilmez halde. Ben 800 metre uzaklık ile 45 mbps download, 16 mbps upload hızı alıyorum TurkNet YAPA ile.
Kardeşim Türknet iyi internet veriyor olabilir ama destek ekibi rezalet bu adam yarın bir gün sıkıntı yasasa derdini anlatacağı müşteri hizmetleri yok mesaj yazıyorsun canları isterlerde bakıp cevap veriyorlar canları istemezse 1 ay gecse bile ilgilenen yok ben ttneten önce Türknet açtırdım adamlar kuruluma gelmediler 1 keremi ne aradılar ben çalışıyordum o sıra açamadım tekrar arayan soran olmadı ben aradım müşteri hizmetleri yok zaten bir umut iste denedim bildiğim halde bağlanamadim sitelerinden bildiriyorum diyorki telefonu açmadığınız icin iptal olmustur tekrar kurulum ücreti ver gelelim tamam dedim yine 1 kere aradılar telefonun dibindeydim 1 kere diitmi ne eti direk kapatılar anında sonra mesaj atıyorlar açmadığınız icin iptal olmustur diye parayıda aldılar bir nevi tuzağın icine düştüm arar aramaz çalınca anında kapatmak nedir elimizde telefon gezdirmiyoruzki dibinde olmama rağmen elime alana kadar kapandı sonra kapatırdim 250 tl mi ne ödetirler alamadığım hizmete yani sen sorunsuz gecmis olabilirisn ama gördüğüme gore cogu kisi problem yaşıyormuş kurulum yüzünden çoğuna 2 ay sonra bile geliyorlarmis dalga gecer gibi ve o 2 ayın parasınıda alıyorlarmıs tamamen kimden ne koparabiliriz hesabı ve internet kesilse o da bir problem ulaşamıyorlar kimse mesaj atacan canları islerse bakıp ilgilenecekler dedikleride ışıklar yanıyormu? Sonra sen yazıyorsun aradan 2 gün geçiyor cevap verirler falan

Son düzenleme:
Superonline ile görüştünüz mu acaba? Hizmet verebiliyorlar mi internet altyapı sorgulamadan sorgulayabilirsiniz. Ben turktelekom da çözemedim sorunları Superonline ile çözdüm alt yapım sizinkinden daha rezaletti. ( Dsl için servisi TT ekipleri yapıyor, 2-3 defa arıza kaydı açmam gerekebiliyor. çözüm üretmiyor TT ekipleri)

Öncelikle merhaba. Türk Telekom altyapısı üzerinden NetSpeed taahhütsüz internet kullanıyorum. Taşınalı 2 hafta oldu 1 haftadır internetimiz mevcut. Bulunduğumuz evde alabildiğimiz internet en fazla 8MBps buna uygun bir pakete başvurduk ancak alabildiğimiz internet hızı çok kötü. Speedtest sonucunu da yükleyeceğim. NetSpeed firmasını aradım, Türk Telekom altyapısını güçlendirmediği sürece yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Altyapı için başvuru nasıl yapılır veya yapabileceğim başka bir şey var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Eki Görüntüle 470100
Öncelıklr mrb keske baska bır ınterney yerıne ttnetın kendı ınternetını almıs olsaydınız bende tasındım oldugum bınaya ve sokaga daha oncekı evımdekı dsmart tasınamadı cunku turktelekom alt yapı yok dendı konusmadıgım ınternet fırması kalamadı en son turktelekomu aradım alt yapınız yok ama bort takıp ınsternet saglıyabılırız dedıler 24 saat ıcınde bort olusturludu ve bana donıs yapıp ıslmlerımk yaptılar cok ucra bır yerde degıl karsıyaka örnnekkoyde de alt yapı yok ama kısıye ozel bort olısturulabılıyor bence ttnet ıle goruusurun kendı musterılerıne onem verıyor emın olun

Öncelıklr mrb keske baska bır ınterney yerıne ttnetın kendı ınternetını almıs olsaydınız bende tasındım oldugum bınaya ve sokaga daha oncekı evımdekı dsmart tasınamadı cunku turktelekom alt yapı yok dendı konusmadıgım ınternet fırması kalamadı en son turktelekomu aradım alt yapınız yok ama bort takıp ınsternet saglıyabılırız dedıler 24 saat ıcınde bort olusturludu ve bana donıs yapıp ıslmlerımk yaptılar cok ucra bır yerde degıl karsıyaka örnnekkoyde de alt yapı yok ama kısıye ozel bort olısturulabılıyor bence ttnet ıle goruusurun kendı musterılerıne onem verıyor emın olun
Aynen çok haklısın bende aramıştım aşırı düşük hız alıyordum adamlar bina icindeki kabloyu bile değiştirdiler iyisini taktılar suan 12 mbps falan alıyorum 2 gb dosyayı 30 dk da indirebiliyorum bana yetiyor suan bu hız yeterki sen internet hizmeti almak istiyorum de hemen çözümünü buluyorlar artık yavas veya hızlı orasını bilemem ama ben Hızlandırma konusunda kabloyu değiştitirdim tt ekibine o sekilde çözdüm bazı kisiler santrale cok uzak olduğu icin en kaliteli kabloda taksa cok uzakta kaldığı icin yavas oluyor bağlantı hızı onada yapacak bir bir sey yok

Dosya Ekleri

• Screenshot_2019-12-08-10-11-14-286_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2019-12-08-10-11-14-286_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    90,4 KB · Görüntüleme: 64
Speedtestte bu hız ama uygulama oyun yüklerken 1.5 Mbps
Oyun indirirken 1.5MBps yazıyor veya 1.5MB/s yazıyorsa normal hızın tam hızını alabiliyorsun demekdir benimde hızım ayni bende 1.4 yani 1400 kbps de mbps nin anlamı zaten 8 mega bit demektir yani hesap makinesinden hesapla inteenet hızın 12 mbps yani 12 yaz 8 böl indirme hızın ortaya çıkacaktır 1.5 MB/s yani normal alman gereken hızı alıyorsun 12 mbps nin

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı