Türk Telekom Ankara'da Port Açmıyor

theFaceless

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2017
Mesajlar
1.227
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
Budapeşte
Selam, kardeşim Ankara'da üniversiteye başladı. Malum internet günümüzde temel ihtiyaç. Telefonundaki internet yetmiyor. Kaldı ki farklı bir şehirde olmak ve tek yaşamak başlı başına bir durum, zaman geçirebileceğin hiçbir şey yok ve internet bu durumda büyük bir nimete dönüşüyor.

Hemen Türknet'ten başvuru yaptım ancak altyapınız uygun değil dendi. Ardından Türknet'in başvuru bölümünü aradım ve bana boş port olmadığından başvuramadığımızı söyledi. Malesef Türk Telekom'un eline düştük. Port açtırmak için onlarla görüşmemiz gerekiyormuş. Bunun üzerine kardeşime haber verdim ve Ankara'da "Başkent'te" Altındağ'da bulunan Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne gidip talep oluşturmasını istedim. Gidip durumu anlatmış bulunduğu bölgeyle iletişime geçeceklerini söyleyip cevap almak için bekletmişler 1 saat boyunca kardeşimi geri bildirim almak için bekletmişler ancak 1 saat beklemesine rağmen bir cevap gelmemiş ve bunun üzerine malesef deyip göndermişler.

Kardeşimi müdürlüğe gönderiyorum, müdürlükte Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti Ankara'da. Buna rağmen bir çözüm sunmuyorlar. Kalkıp kardeşime demişler ki isterseniz internetinizi Türk Telekom olarak bağlatalım ön kayıt açalım 6 ay içinde dönüş yaparız. Kardeşim de ben sadece port açılmasını talep ediyorum deyince ön kayıda gerek yok o halde demişler.

Yıl 2022, kocaman bir ülkenin başkenti ve sanırım öyle küçük bir ilçe, köy de değil. Buna rağmen nasıl böyle bir durum olabiliyor. Bu durumu nasıl çözüme ulaştırabilirim?
 
08.02.2022 hiçbir gelişme yok. Bu ülkenin başına gelen en kötü 3. şey malum telekom olabilir.
Hocam en resmi yol dilekçedir. Ve bence en etkilisi de o.
Kardeşiniz adresinde port olmadığı için abonelik başlatamadığını ve port talep ettiğini belirten bir dilekçe hazırlasın. Sonra bu dilekçeyi bağlı olduğu müdürlüğün planlama birimine teslim etsin. Teslim edince de mutlaka takip numarası alsın.
Ben dilekçe vasıtasıyla VDSL'den fibere geçtim. Ama geçiş sürecimde anladım ki BTK, CİMER, mailler vs. pek de bir işe yaramıyor. Mail attığımız adres zaten kurumsal bir mail adresi. Dolayısıyla kişinin kendisi değil sekreterleri okuyup dönüyor. Nadiren de olsa kendisi dönüş sağlıyormuş ama her gün bilmem kaç kişi mail atıyordur adam hangi birine dönsün? Sekreterler de o adresle ilgilenen bölge müdürlüğüyle iletişime geçip aldığı bilgileri bize aktarıyor, bu kadar. Bu işlem ne bir başvuru niteliği taşıyor ne de işlemi hızlandırıyor. Zaten biz sıradan vatandaşlar olarak herhangi bir işlemi hızlandıramıyoruz.
Öte yandan CİMER genelde BTK'ya yönlendiriyor. BTK'ya cevap veren memurlar da söz birliği yapmış gibi aynı şeyleri kopyala yapıştır yazıyorlar. Özetle bu mercilerin pek işe yaradığı yok.

Dilekçe örnekleri DonanımHaber forumda mevcut. Buraya link verince moderatör ceza veriyor. Arama motoruna "Türk Telekom Dilekçe Örneği Donanım haber" yazarsanız karşınıza çıkacaktır. O konudaki 2. maddede yer alan port dilekçesi kardeşinizin durumuna uygun düşer.

Haricinde sormak istediğiniz başka bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı