Türk Telekom cayma bedeli

kandas13

Hectopat
Katılım
4 Aralık 2020
Mesajlar
303
Çözümler
2
Yer
Rio de Janeiro
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, TTNET kullancısıydım ve sözleşmem bittiğinden dolayı Türk Telekom'a geçmek zorunda kaldım. İnternetimi kullanamıyorum yani size şöyle izah edeyim. TTNET kullandığım zamanlar ping değerlerim 50-60 arası iken Türk Telekom'a geçtiğim günden beri 100-400 arası değişkenlik göstermekte. 20 kere Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım, sistemde internetimin çok sağlıklı olduğunu ve 17 megabit internet aldığımı söylediler fakat benim internet hızım 1.5 megabit. Çıkmak istesem 1 senelik sözleşme var ve cayma bedeli en az 700 lira çıkıyor. Ne yapabilirim?
 
Şu an ödediğin fatura ücretini yaz ona göre hesap yapalım. Mantıklı mı olur mantıksız mı olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun. Elden bir şey gelmez. Taahhütname imzaladıysanız uymak zorundasınız.

Tek yapabileceğiniz şey tüketici hakem heyetine başvurup; "Vadettikleri hızı sunmuyorlar" diyebilirsin. Eğer size "16 Mbps'ye kadar" gibi bir paket sunmuşlarsa bu da işe yaramaz.
 
Geçmiş olsun. Elden bir şey gelmez. Taahhütname imzaladıysanız uymak zorundasınız.

Tek yapabileceğiniz şey tüketici hakem heyetine başvurup; "Vadettikleri hızı sunmuyorlar" diyebilirsin. Eğer size "16 mbps'ye kadar" gibi bir paket sunmuşlarsa bu da işe yaramaz.
Hocam 16 megabit internet açığım var, üstüne üstlük 97 lira fatura gelmiş.
Şuan ödediğin fatura ücretini yaz ona göre hesap yapalım, mantıklı mı olur mantıksız mı olur?
97 lira ödüyorum
 
Maalesef bu şekilde hesaplayamazsın. Cayma bedeli o zamana kadar kullandığın indirim miktarı demektir. Ödediği faturadan kullandığı indirim miktarını nasıl hesaplayacaksın?
O şekil değil bende TT'de 150 tl ödüyordum 300tl cayma verip Vodafone Net'e geçiş yaptım 100TL veriyorum. 6 ayda verdiğim cayma bedelini karşılamış oluyorum sonraki aylar da kar (şapkalı a nasıl yapılıyor?) etmiş oluyorum. Mantık bu ve tabi ki hesaplanabilir.
 
Dediğim gibi; size sunulan paket içeriği ne? Sabit 16 Mbps mi sundular yoksa 16 Mbps'ye kadar mı? Altyapı sorunu olabilir.
Hocam benim hemen yan binamda arkadaşım var ve onlarda Türk Telekom kullanıyorlar. Ping değeri 40-50 arası ve download hızı ise 15-20 megabit arasında değişkenlik gösteriyor. Türk Telekom bana 17 megabit sabit internet aldığımı söyledi ve ona göre sözleşme imzaladım
 

Geri
Yukarı