Türk Telekom fiber mevcut ama port yok

Fiber kutusu tabii ki sadece kutu konması yetmemekte kurulumu tamamlanması gerek.
o zaman başvurmak lazım sanırsam. yarın başvurayım belki binaya takarlar. çünkü fiber altyapısı olduğunu söyledi. bir de şu an online işlemlerden paket yükseltmeye girdiğim zaman 100 mbps'ye kadar yalın hipernet diyor. bunu da fiber modemle kullanabiliyormuşum.

Bu site benim Max 100 MB fiber kullanabileceğim çıkmıştı sitede aynen kendi evim için fakat beni arayıp 200 MB fiber pakete geçebileceğim söylendi ve şu anda kullanıyorum.
aynen. siteler yanıltıcı olabiliyor. mesela türknette sorgulattığım zaman maks 45 diyor ama şu an 75e kadar alabiliyorum.

O zaman başvurmak lazım sanırsam. Yarın başvurayım belki binaya takarlar. Çünkü fiber altyapısı olduğunu söyledi. Bir de şu an Online işlemlerden paket yükseltmeye girdiğim zaman 100 Mbps'ye kadar yalın HiperNet diyor. Bunu da fiber modemle kullanabiliyormuşum.

Aynen. Siteler yanıltıcı olabiliyor. Mesela TurkNet'te sorgulattığım zaman maksimum 45 diyor ama şu an 75e kadar alabiliyorum.

Hayır başvurmana gerek yok binaya fiber turuncu veya başka bir fiber kablo girdikten sonra ekipler belli bir süre sonra gelip kendileri hallediyor.

Bu site benim Max 100 MB fiber kullanabileceğim çıkmıştı sitede aynen kendi evim için fakat beni arayıp 200 MB fiber pakete geçebileceğim söylendi ve şu anda kullanıyorum.

Sizinki FTTH mı FTTB mi?

İnşallah kardeşim. Vallahi teşekkür ederim kaç konu açtım hepsinde yardımcı olmaya çalıştın.

Ne demek estafurullah minimum 1ay içinde gelip önce obk çekicekler(bu işlem değişebilir ) ya da önce ofdk kurulumu yapılıp en son obklar dairelere çekilir ardından eğer sistemlerde fiber gözükmüyor ise fiber gözükmesini bekliceksiniz.

Ne demek estafurullah minimum 1ay içinde gelip önce obk çekicekler(bu işlem değişebilir ) ya da önce ofdk kurulumu yapılıp en son obklar dairelere çekilir ardından eğer sistemlerde fiber gözükmüyor ise fiber gözükmesini bekliceksiniz.
Bir de son olarak şunu sormak istiyorum. FTTH mi FTTB mi bunu nasıl anlarız

Bir de son olarak şunu sormak istiyorum. FTTH mi FTTB mi bunu nasıl anlarız.

Artık Türk Telekom FTTB(binaya kadar fiber) yatırımı yapmamakta çok düşük bir ihtimal de olsa büyük sitelerde 70 daire gibi sitelerde bazen FTTB yapılmakta bunun anlamanın yolu FTTH ise eve kadar kıl ince fiber kablo FTTB ise binanın altındaki ofdk(fiber dağıtım kutusundan) dairelere CAT kablo ile dağıtılır.

@T A L O Hız yükseltme seçeneğinde bu paket gözüküyor. Bu paketin seçeneklerde gözükmesi 100mbps'e kadar altyapımın desteklediğini mi gösterir ? Daha önce gözükmüyordu sizin için uygun paket yok vs. diyordu.
1733581982661.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı