Türk Telekom FTTH Altyapıda Keenetic Ultra Kullanmak

YusufGK

Kilopat
Katılım
6 Eylül 2015
Mesajlar
124
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Binamda FTTH altyapı var daireme kadar fiber kablo geliyor. O kablo küçük bir cihaza giriyor ve tekrar fiber kablosuna benzer bir kablo olarak çıkıyor, daha sonra ONT cihazına giriyor, oradan da LAN kablosuyla routere bağlanıyor. Benim merak ettiğim direk fiber kablosunu Keenetic Ultra routerindeki SFP portuna taksam kullanabilir miyim? Kullanıcı adımı, şifremi ve VLAN ID'mi biliyorum.

1606255894373.png
 
Normalde çalışması lazım, fakat SFP'ler hakkında pek bilgim yok, benim bildiğim tek'li çift'li SFP modülleri SFP yuvasına takılır diye bir şey aklımda kalmıştı. Bilen bir arkadaş yazarsa bende merak ediyorum.
 
Denedim girmedi direk uyumlu değilmiş ve routerde modem özelliği yokmuş muhtemelen girse de çalışmayacaktı.
 
O iş zor fiber ont bağlatılarında 2 çeşit bağlantı tipi var biri sfp diğeri ont. Bunları istesende değiştiremezsin çünkü bunu yapacak kişinin özel bir ekipmana ihtiyaç var öyle bakır kablo gibi içindeki renkli kabloları bağlamaya benzemiyor maalesef iş. Fiberin içinden cam geçer onun içinden elektrik dalgaları. Gelen elektrik dalgaları işte çakılı özel kablodan dönüştürücü cihazına giderek elektriği internete çevirir falan...

Ha senin yapabileceğin tek şey yeni bir fiber modem alıp mac klonlama ile var olan fiber modemin yerine kullanmak olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı