Türk Telekom FTTH upload yaparken ping çıkıyor

Mac ve serial no klonlama yapabilirseniz çalışacaktır. Bir yerde okumuştum. Başka bir Nokia cihaz ile deneyin deniyor. Bir de farklı model ile denemek lazım. Ama ben sorunum olt kaynaklı sınırlama olduğunu düşünüyorum.
Telekom zaten ONT cihazını yine aynı marka model ile değiştirdi. Kurulumdan 1 hafta sonra.

Gecenin o saatine kadar uğraştın mı yav?
Ben kalçamı vurmuş yatağa adeta devrilmiş oluyorum o saatte.

Bu arada gerçekten hiçbir şey olmaması yine Telekom'u güç duruma düşürmüş. Huawei ont de az çok bir iki ayar yapılabiliyordu. O da menü anlamında epey.
Bir de giriş yapabilmene sevindim. Ancak boş bir arayüz karşılamış. Geçmiş olsun.
Evde kimse kullanmadığı zaman biraz kurcalıyım dedim. Arayüz bomboş direkt hiç yapmasalar daha iyi miş. Fiber kablodan gelen sinyale bakabilseydim taktığım gibi fiber kabloyu arayüzden atıyor.

Son düzenleme:
Evde kimse kullanmadığı zaman biraz kurcalıyım dedim. Arayüz bomboş direkt hiç yapmasalar daha iyi miş. Fiber kablodan gelen sinyale bakabilseydim taktığım gibi fiber kabloyu arayüzden atıyor.
Üzücü. Bari o kadar zahmete değseymiş.

Mac ve serial no klonlama yapabilirseniz çalışacaktır. Bir yerde okumuştum. Başka bir Nokia cihaz ile deneyin deniyor. Bir de farklı model ile denemek lazım. Ama ben sorunum olt kaynaklı sınırlama olduğunu düşünüyorum.
Mac kopyalama nasıl yapılabilir ki hocam ont de böyle bir özellik yok bazı modemlerde oluyor ama bu özellik olmadan nasil yapılabilir ont ye ?

Huawei ont cihazına sahip bir arkadaş telecomadmin/admintelecom kullanıcı adı şifresiyle girmeyi deneyip, girerse system tools/ont authentication kısmının fotoğrafını tekrar atabilir mi? Sanırsam bu attığım ID şifre superadmin girişi.

Eğer ki hata verirse şu makaledeki şifreleri deneyebilir misiniz ? Makale. En kötü ihtimalle Çin'den alınan telekom yazılımı olmayan bir ontde superadmin girişi olması gerek.

Son düzenleme:
Sana bir şey soracağım. Sen Comnet'e geçiş yaptığında ilk başlarda hız sıkıntısı yaşıyordun. Sonra hız sınırını kaldırmışlardı? O zamanlar kaç Mbps alıyordun.
Hatta 112 Mbps giriyordu. Ama SpeedTest'lerde 130 lardaydı.
@Patrixcs birşeyi merak ettim.

Gibirnet altyapı sorgulamada senin santral mesafen 0'dan farklı mı?

Benim FTTH'de santral mesafesi 0 metre yazıyor. Şimdi bende santral olmama gibi bir ihtimal olabilir mi?
Sana bir şey soracağım. Sen Comnet'e geçiş yaptığında ilk başlarda hız sıkıntısı yaşıyordun. Sonra hız sınırını kaldırmışlardı? O zamanlar kaç Mbps alıyordun.
Şunu da tam anlamıyla cevaplamayı unutmuşum. Benimki çok dalgalanıyordu. Genelde 88 Mbps alıyordum. Nadir 90'a çıkıyordu. Ama hızım çok değişkendi birden 30'a düştüğü de oluyordu ilk zamanlar. Şimdi de aksine sürekli aynı hız. Ne akşam ne sabah hiç değişmiyor. Geceleyin hatta hızım epey artıyor. Bir ara 140 Mbps görmüştüm geceleyin SpeedTest'te.
@Ulunay santral mesafesi 0 diyor. Santral olmama gibi birşey sözkonusu olabilir mi?

Bazı arkadaşlarımın fiber'inde santral mesafesi var gözüküyor.

Nedense tahminimce @Patrixcs 'de de var bu santral mesafesi.

Son düzenleme:
@erengore hocam Gibirnet sorgulamada santral mesafesi fiber olmasına rağmen bende çıkıyor. Bunun asıl nedeni eskiden ADSL veya VDSL altyapı olan yerlere fiber altyapı gelince santral mesafesi kalıyor. Eğer sıfırdan fiber çekildiyse binanıza muhtemelen daha önce herhangi bir altyapı yoktu. Fiber gelmeden önce VDSL 305 metre yazıyordu.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2021-07-26 131059.png
    Screenshot 2021-07-26 131059.png
    19,5 KB · Görüntüleme: 100
@erengore hocam Gibirnet sorgulamada santral mesafesi fiber olmasına rağmen bende çıkıyor. Bunun asıl nedeni eskiden ADSL veya VDSL altyapı olan yerlere fiber altyapı gelince santral mesafesi kalıyor. Eğer sıfırdan fiber çekildiyse binanıza muhtemelen daha önce herhangi bir altyapı yoktu. Fiber gelmeden önce VDSL 305 metre yazıyordu.
Evet sıfırdan Fiber geldi. Sağ olun.

Hatta 112 Mbps giriyordu. Ama Speedtest'lerde 130 lardaydı.
@Patrixcs bir şeyi merak ettim.

GIBIRNet altyapı sorgulamada senin santral mesafen 0'dan farklı mı?

Benim FTTH'de santral mesafesi 0 metre yazıyor. Şimdi bende santral olmama gibi bir ihtimal olabilir mi?

Şunu da tam anlamıyla cevaplamayı unutmuşum. Benimki çok dalgalanıyordu. Genelde 88 Mbps alıyordum. Nadir 90'a çıkıyordu. Ama hızım çok değişkendi birden 30'a düştüğü de oluyordu ilk zamanlar. Şimdi de aksine sürekli aynı hız. Ne akşam ne sabah hiç değişmiyor. Geceleyin hatta hızım epey artıyor. Bir ara 140 Mbps görmüştüm geceleyin Speedtest'te.
@Ulunay santral mesafesi 0 diyor. Santral olmama gibi bir şey sözkonusu olabilir mi?

Bazı arkadaşlarımın Fiber'inde santral mesafesi var gözüküyor.

Nedense tahminimce @Patrixcs'de de var bu santral mesafesi.
501 metre yazıyor. Ama altyapı türü fiber gözüküyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı