Türk Telekom Hız Sınırlamasını Kaldırma

moreles

Hectopat
Fotoğrafta da gördüğünüz gibi internet 4Mbps'ye sabitlenmiş fakat paketimiz AKN'siz 16Mbps. Türk Telekom'un şubesine gittik orada da baktılar 16Mbps paket ama 4 gözüküyor. Hiçbir şekilde yardım etmiyorlar kabloları değişin vs. diyolar. Ben bu sınırı nasıl kaldıracağım?

Ekran Alıntısı.PNG

Müşteri hizmetleri normalde arttırıyor eğer paket büyükse fakat sizin alabileceğiniz maksimum hız 6mbps sebebi ise 8mbps en üst limit ise 8 bağlarlarsa hatta kopma yaşarsınız. Zaten bu sebeple düşürmüşler hızınızı. %50 Oranında 6mbps de de kopma yaşayacaksınız. VDSL bağlanmasını beklemek veya bunun için dilekçe vermenizi öneririm.

Paketin öyle olsa da sana A deyip kendileri B yapıyorlar. Birçok kişi bu tip durumlardan mağdur. Mazeretleri ise hat o kadar destekliyor. Ama ilginç bir şekilde yıllar önce hat daha iyi olur hep. Sonrasında vahiy falan geliyor herhalde, kapasitesi düşer. Altyapı döşeyeceklerine söküyorlar galiba.

Müşteri hizmetleri normalde arttırıyor eğer paket büyükse fakat sizin alabileceğiniz maksimum hız 6mbps sebebi ise 8mbps en üst limit ise 8 bağlarlarsa hatta kopma yaşarsınız. Zaten bu sebeple düşürmüşler hızınızı. %50 Oranında 6mbps de de kopma yaşayacaksınız. VDSL bağlanmasını beklemek veya bunun için dilekçe vermenizi öneririm.
Önceden 16Mbps alıyordum fakat daha sonra 10,6 derken 3'e kadar düşürdüler. Müşteri hizmetlerini arıyoruz bunu şubeyle halledin diyorlar şube arıza kaydı oluşturuyor, eve gelen adam kabloyu değişin deyip salıyor. Kablolarda sorun olsa 1 ay önceye kadar 16 almazdık. Ve kopmalar önceden yoktu, bunlar düşürdükten sonra olmaya başladı.
Paketin öyle olsa da sana A deyip kendileri B yapıyorlar. Birçok kişi bu tip durumlardan mağdur. Mazeretleri ise hat o kadar destekliyor. Ama ilginç bir şekilde yıllar önce hat daha iyi olur hep. Sonrasında vahiy falan geliyor herhalde, kapasitesi düşer. Altyapı döşeyeceklerine söküyorlar galiba.
Durum aynen öyle önceden 16 aldığım halde yavaş yavaş kestiler 10,6,3 diye adam karşımızda gözümün içine baka baka kısıtlanmış diyor ama açmıyor sınırı, ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hattınız 8 Mbit destekliyor teoride maksimum. Fakat SNR değeri zaten şu an 16'da. Kaliteli bir internet için en az 14-15 olması gerekiyor. Eğer 8 Mbit yaparlarsa hızınızı, SNR değeri 10-11'lere düşer ve sürekli kopma yaşarsınız. O yüzden söyledikleri yanlış değil.

Durum aynen öyle önceden 16 aldığım halde yavaş yavaş kestiler. 10, 6, 3 diye adam karşımızda gözümün içine baka baka kısıtlanmış diyor ama açmıyor sınırı ne yapmam lazım?
Kendileri kısıtlıyorlar. Tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz ama ona da bir mazeret bulacaklardır.

Hattınız 8 Mbit destekliyor teoride maksimum. Fakat SNR değeri zaten şu an 16'da. Kaliteli bir internet için en az 14-15 olması gerekiyor. Eğer 8 Mbit yaparlarsa hızınızı, SNR değeri 10-11'lere düşer ve sürekli kopma yaşarsınız. O yüzden söyledikleri yanlış değil.
Şu an kopma yaşamasam yine iyi abi bizim internet tertemiz çalışıyordu ama durduk yere kestiler, böyle düşürdüler. Önceden ne kopma vardı ne hız kısıtlaması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Port değişimi iste. 16 megabit paket olması önemli değil 16 kullanabildiğini ispat edersen ozaman yardımcı olurlar. Birisi yardımcı olana kadar taciz arayışları yap arka arkaya. Mutlaka birisi hat değerlerini yenileyecektir. Benim de başıma gelmişti 12 14 arası rahatlıkla kullandığım hattı 8e çekmişlerdi 1haftada zor düzelttirdim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı