Türk Telekom ile yaşananlar

Ipares

Hectopat
Makaleler
7
Yer
Izmir
İki günde bir bizim sokaktan geçiyorlar.
Kendilerini tanıyorum saha araçlarından tutun araçların şekline kadar. Bir yandan çalışıp bir yandan CS'de 300 saati olan ekip abilerini de tanıyorum.
Son zamanlarda zaten çok sık geçiyorlar/uğruyorlar. geçen gün port açmaya geldiler, sonra karşı binaların ön tarafında gördüm. Yani adamlar her gün ayrı yerde.
Bugün de tam arkadaşla internet konuşurken su içmek için mutfağa gittim ve dışarı baktığımda karşı binada Türk Telekom aracını gördüm. Alışıldık bir araç değildi.

Normalde saha ekiplerinin aracı hep beyaz, kaplamasız, üstünde gri merdiven olan ve ön camın iç tarafında beyaz bir listenin olduğu araç olurdu. Markası da Ford olurdu.

Bugün karşı tarafa gelen aracın üzerinde Türk Telekom logolarının kaplaması vardı, yani o kurumsal işlemler ve müdürlükler için gönderilen araçlardan birisi.

Şahsın elinde hafif sarı renkli bir kutu/defter bulunuyordu ve saha ekipleri gibi değil kurumsal bir şekilde giyinmişti.
Bebek mavisi gömlek ve lacivert pantolon. Saha ekiplerinin bu kadar resmi giyineceğini düşünmüyorum.

Not: Superonline bile bizim fiber için başvurduğumuz siteyi karşı taraf sanmış, keşfi orada yapmıştı. Sonradan çağırmıştım da bizim buraya bakmıştı.
Acaba onca fiber başvurusundan sonra bir ekip geldi ve bana aylardır bahsettiği "keşif" işini mi yaptı bilemem. Karşı taraf zaten FTTC fiber ama FTTB'den farkı yok. Kendilerine Dslam'ları var. 99Mbps'de destekli. Neyse.

Ayrıca Superonline, üzerinden tam 1 ay geçmiş olmasına rağmen keşif dışında bir ilerleme de yapmadı. Cevap da vermiyorlar.
Neyse ya boş verin.

Bilmeyenler için 100Mbps pakete geçtim, başta 88 tanımlanıyordu ve 82 alıyordum. Sonradan Telekom'a yazdım ve tanımlanan hızı 102Mbps'e çıkarttılar. Şimdi 95Mbps alıyorum.

Aslında şu da var, şu anda kullandığım modem (omni DSL) PPPoE üzerinden yani günümüzde neredeyse tüm firmaların kullandığı sistem.
Modemimin teknik özellikleri nedeniyle de 100Mbps alamıyor olabilirim.
IPoE/PPPoE routing95 Mbit/s’ ye kadar
L2TP/PPTP routing95 Mbit/s’ ye kadar

Ethernet portları 100Mbps destekli olsa bile 12MB/s ile sınırlıyor. Bu da yaklaşık 95-96MBPS.
E ben zaten Speedtest'te maksimum 95.80 civarı bir hız görüyorum. Yani aslında bu modem ile alabileceğim tüm hızı alıyorum.
Şimdi 5Mbps için gigabit modeme geçilir mi, geçilmez.
Ama her ne olursa olsun şu <9SNR ile oluşan kopma sorunlarının çözümü için kabloyu CAT6 ile yenilemek şart.

Kısacası Telekom bana OC yaptı ve sonuç olarak 95Mbps hız alabiliyorum. İndirme değerlerim ise şöyle;

Epic Games Store 50Mbps download: 3-4MB/s (olması gereken 6).
Steam 50Mbps download: 5-6MB/s.

Epic Games Store 82Mbps download: --- (Denememiştim, OC işlemi 1 haftada yapıldığı için o süreçte Epic üzerinden indirme yapmadım).
Steam 82Mbps download: 10.1MB/s.

Epic Games Store 95Mbps download: 10.3MB/s (sunucudan bana gelen 87Mbps'i geçmedi)
Steam 95Mbps download: 11.5MB/s (görev yöneticisi kullanımı 90 download ve üzeri göstermesine rağmen 11.5 üzeri görmedim. Garip.)

Ayrıca hızı 100'e çıkarttıktan sonra jitter sorunu oluşacağını düşünüyordum ki bu da oldu. Normalde kablolu bağlantıda 0 çıkan jitter artık 1. bu sebepten dolayı da indirme sırasında hattın yüke girdiğini tüm panellerden görebiliyorum. Bir 78 bir 96.

Evet dostlar son zamanlarda Türk Telekom ile yaşadığım durum böyle.

Dosya Ekleri

• Screenshot_9.png
    Screenshot_9.png
    8 KB · Görüntüleme: 51
  • Screenshot_30.png
    Screenshot_30.png
    2,6 KB · Görüntüleme: 52
  • Screenshot_8.png
    Screenshot_8.png
    10,5 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı