Merhaba. Öncelikle ben 2018 Haziran ayından beridir TürkNet kullanıcısıyım fakat, altyapım Türk Telekom ve hattım ADSL2+ oluyor. Ev ile santral arasındaki mesafem 1.6 KM. Daha önce, 1 sene boyunca pingim her zaman 10-11 arasında sabitti ve hız testi yaptığım zaman hızım 13 Mbps Download hızına yakın hızlara erişiyordu. 1 Ay önce, Türk Telekom ufak bir bakım yapacağız dedi ve sanırsam benim iyi portumu, kötü bir port ile değiştirdi üstelik hattım ADSL olmasına rağmen. Şu an aldığım ping 30-35 ve üstü. Ayrıca, hızım düşmüş durumda 9.75 Mbps Download arasında. Pingim eskiden 10-11 arasındayken hız testinde ibre, aniden yüksek hızlara erişirken, şimdi hız testi yaptığımda ibre yavaş ve yumuşak bir şekilde yavaşça yukarıya çıkıyor ve bağlantı stabil değil. Ne yapmış olabilirler? Bu konuyla ilgili TürkNet'e kaç kere destek kaydı oluşturdum fakat "Biz ping değerlerine müdahale edemeyiz." dediler. Acil yardımınıza ihtiyacım var. Ne yapabilirim? Ayrıca port değiştirmiş olabilirler mi cidden? Bu arada birşeyi daha not etmek istiyorum. En son bir bakım daha yapıldı ve "Ulaşılabilir hız" değerlerimde ciddi düşüşler oldu. Yani, bakım yaparak hat sağlığımı iyileştirmek yerine, dahada berbat ettiler ve SNR eskisinden daha düşük. Ne yapmam gerekir?
Türk Telekom Benim portumu, kötü bir portla değiştirmeden önceki hız testi sonuçlarım:
Türk Telekom Portumu değiştirdikten sonraki hız sonuçlarım:
Türk Telekom Benim portumu, kötü bir portla değiştirmeden önceki hız testi sonuçlarım:
Türk Telekom Portumu değiştirdikten sonraki hız sonuçlarım: