Melih ALBAYRAK
Hectopat
- Makaleler
- 1
Kararlılık ayarından SNR değerini düşürmeyin aksine yükseltip tekrar dene sonuç ne olacak bakalım.Daha önce o ping testini google.com üzerinden yapmıştım zaten. Kararlılık ayarını açmadan önce pingim 60-80 ping arasındaydı. Şuan test ettim, sonuç bu.
Eki Görüntüle 420241
Emin olun herşeyi denedim. SNR'yi yükseltince de ping yüksek, düşürüncede. Zaten eskiden SNR'yi düşürüp, hızımı yükseltirken bile pingim 10-11 arasıydı. Ama Türk Telekom sanırım port değiştirdi ve pingim kalıcı olarak 36 oldu. Yani pingimi Kararlılık ayarı etkilemiyor inanın bana.Kararlılık ayarından SNR değerini düşürmeyin aksine yükseltip tekrar dene sonuç ne olacak bakalım.
Durumlara göre SNR değeri etki edebiliyor pinge. Bana kalırsa sizin sorununu saha dolabında yapılan bir müdahale sonucu bu durum oluştu. Belkide sizi başka bir saha dolanına aktardılar. Yakın bir dolaptan başka bir uzaktaki dolaba aktarmış olabilirler. Ya da dediğiniz gibi portunuz değişti.Emin olun herşeyi denedim. SNR'yi yükseltince de ping yüksek, düşürüncede. Zaten eskiden SNR'yi düşürüp, hızımı yükseltirken bile pingim 10-11 arasıydı. Ama Türk Telekom sanırım port değiştirdi ve pingim kalıcı olarak 36 oldu. Yani pingimi Kararlılık ayarı etkilemiyor inanın bana.
Türk Telekom altyapı bakımından önceki aldığım hız (O zamanlar Airties 5341 modem vardı ancak otomatik SNR düşürüp, Download hızımı arttırırdı. SNR değerini 3 dB'e sabitlerdi ASUS modemimle aynı ayarlara sahip sayılırdı.)Kararlılık ayarından SNR değerini düşürmeyin aksine yükseltip tekrar dene sonuç ne olacak bakalım.
Size iki tane video attım karşılaştırmak için. 1 Sene öncede TürkNet'teydim, şuandada TürkNet'teyim.Durumlara göre SNR değeri etki edebiliyor pinge. Bana kalırsa sizin sorununu saha dolabında yapılan bir müdahale sonucu bu durum oluştu. Belkide sizi başka bir saha dolanına aktardılar. Yakın bir dolaptan başka bir uzaktaki dolaba aktarmış olabilirler. Ya da dediğiniz gibi portunuz değişti.
Türk.net kullandığınız için port değiştirmezler ben zamanında iki farklı firmada port değiştirmek için uğraşmıştım hep aynı şeyi söylüyorlardı biz müdahale edemiyoruz diyorlardı falan sallıyorlardı.
Ayrıca birşey daha diyeceğim. Evimden 1-2 KM ötedeki bazı evlerde VDSL2 varmış bunu öğrenmiştim. Tahmini hız 70 Mbps diyor TürkNet o evler için. Acaba, 1-2 KM ötedeki VDSL saha dolabına benim evi bağlayamazlar mı?Durumlara göre SNR değeri etki edebiliyor pinge. Bana kalırsa sizin sorununu saha dolabında yapılan bir müdahale sonucu bu durum oluştu. Belkide sizi başka bir saha dolanına aktardılar. Yakın bir dolaptan başka bir uzaktaki dolaba aktarmış olabilirler. Ya da dediğiniz gibi portunuz değişti.
Türk.net kullandığınız için port değiştirmezler ben zamanında iki farklı firmada port değiştirmek için uğraşmıştım hep aynı şeyi söylüyorlardı biz müdahale edemiyoruz diyorlardı falan sallıyorlardı.
Orda mısınız?Durumlara göre SNR değeri etki edebiliyor pinge. Bana kalırsa sizin sorununu saha dolabında yapılan bir müdahale sonucu bu durum oluştu. Belkide sizi başka bir saha dolanına aktardılar. Yakın bir dolaptan başka bir uzaktaki dolaba aktarmış olabilirler. Ya da dediğiniz gibi portunuz değişti.
Ama neden vermiyorlar ki? Verseler ne kaybederler? En azından ADSL2+'dan biraz daha yüksek değerler alırım VDSL2 olduğu için?@Erdemli Erdem O kadar uzak saha dolabına port taşımazlar. Destek kaydı açıp Vdsl olarak kaç mbit aldığınızı öğrenmeniz lazım. 24 mbit altındaki hızlarda Vdsl hizmeti vermiyorlar.
O zaman ADSL2+ AnnexM hizmetini verseler? O olmaz mı?Superonline kullanırken çok defa uğraştım ama yapmıyorlar. 14 mbit hız geliyor ama illa ki 24 mbit ve üstü olmalıymış.
Zaten Vdsl yanlış bilmiyorsam fazla uzak mesafeleri destekliyor. Kayıp çok oluyor. Belki bu yüzdendir.
0.9 dB SNR ile rekor kırdım sanırım.Durumlara göre SNR değeri etki edebiliyor pinge. Bana kalırsa sizin sorununu saha dolabında yapılan bir müdahale sonucu bu durum oluştu. Belkide sizi başka bir saha dolanına aktardılar. Yakın bir dolaptan başka bir uzaktaki dolaba aktarmış olabilirler. Ya da dediğiniz gibi portunuz değişti.