- Makaleler
- 1
Sistemden baktıklarında nereye bağlı olduğunu görürler. Fakat şunu eklemekte fayda var yani başla dolaba bağladıklarıda %100 kesin değil. Belki başka bir arızada olabilir sizin hızınızda düşme sorununa sebep olabilecek.Yani sistemden eskiden hangi saha dolabına bağlı olup olmadığıma bakamazlar mı? Beni eski dolaba bağlayamazlar mı şimdi?
Bak mesela geçen hafta SNR değerim 32 db değerinde idi. Şu an değer 15’e düştü. Yani bu bana zarar vermedi 75 MBPS hızımın tamamını yine kullanıyorum ayrıca hat zayıflama değerlerimdede ilk VDSL geçişinden aylar sonra yükselme var. Yani bu dediğime göre ben şu an ilk gün bağlı olduğun dolaptan 3/1 oranında uzaklaşmış gözüküyorum. Yani demek istediğim bunlar senin sorununu çözebileceklerini hiç sanmıyorum. Hatta bir sorun bile olmayabilir. Kablolarda bir sıkıntıda olabilir gerek senin bina içi gerek bina dışı altyapıda düşüşte olabilir bu düşüş yeni abonelerin olmasından kaynaklanması yüksek bir ihtimal. Ya da altyapıda eskimeden kaynaklı bir performans düşüşüde olabilir.
Yani kısacası yapacak pek bir şey yok. Siz teknik ekip getirtirin Türk.netten mi gelir Türk Telekomdan mı gelir bilmiyorum artık gelip bakarlar. Geldiklerinde binadaki ankastre kutusunda ölçüm yaptırın ve sonra modemden ölçüm yaptırın değerleri karşılaştırın eğer arada fark varsa sorun sizin bina ve daire kablolamasındadır.