Türk Telekom Kötü port sorunu

0.9 dB SNR ile rekor kırdım sanırım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türk Telekom müdahale etmeden öncesinin hat değerlerinin olduğu bir görüntü var mı elinizde?

Türk Telekom müdahale etmeden öncesinin hat değerlerinin olduğu bir görüntü var mı elinizde?
Var ancak o zamanlar ZTE bir modem kullanıyordum ve onda SNR düşürme gibi şeyler yok. Ancak, şuan SNR'yi düşürerek elde ettiğim 13500 Kbps hızı, o modemle SNR'yi hiç düşürmeden elde ediyordum 13500 Kbps Download'ı. Eğer hat kalitem düşmeseydi, ASUS modemle şuan havalara uçmuştum.

ASUS Modem'de SNR düşürmeyi kapatınca, varsayılan SNR tam 8 dB arasında. Ancak, hat kalitemi düşürmeden önce SNR 13.8 dB arasındaydı.

Bu arada eski modemimin hat değerleri Samsung Galaxy S8 telefonumda duruyor ama telefonum bugün bozuldu. Şarj almıyor sanırım batarya öldü. Ancak değerleri hatırladığım için söylemek istedim.

Türk Telekom bakım yapmadan önce, (Kararlılık ayarı olmadanki değerleri):

Download: 13500 Kbps (Bazen 14000 Kbps'e de çıkabiliyordu.)
Upload: 1143 Kbps
SNR: 13.8 dB

Türk Telekom bakım yaptıktan sonra:

(Default ayar, kararlılık ayarı kapalı)

Download: 11000 Kbps
Upload: 1133 Kbps
SNR: 8.1 dB

Şimdi Türk Telekom'un kalitesini düşürdüğü hattan 13500 Kbps Download hızını ancak ve ancak Kararlılık ayarı yaparak alıyorum ancak çok CRC hatalarıyla beraber ve ayrıca SNR 2.0 dB arasında. Aradaki fark, eskiye göre devasa.

Son düzenleme:
Var ancak o zamanlar ZTE bir modem kullanıyordum ve onda SNR düşürme gibi şeyler yok. Ancak, şuan SNR'yi düşürerek elde ettiğim 13500 Kbps hızı, o modemle SNR'yi hiç düşürmeden elde ediyordum 13500 Kbps Download'ı. Eğer hat kalitem düşmeseydi, ASUS modemle şuan havalara uçmuştum.

ASUS Modem'de SNR düşürmeyi kapatınca, varsayılan SNR tam 8 dB arasında. Ancak, hat kalitemi düşürmeden önce SNR 13.8 dB arasındaydı.

Bu arada eski modemimin hat değerleri Samsung Galaxy S8 telefonumda duruyor ama telefonum bugün bozuldu. Şarj almıyor sanırım batarya öldü. Ancak değerleri hatırladığım için söylemek istedim.

Türk Telekom bakım yapmadan önce, (Kararlılık ayarı olmadanki değerleri):

Download: 13500 Kbps (Bazen 14000 Kbps'e de çıkabiliyordu.)
Upload: 1143 Kbps
SNR: 13.8 dB

Türk Telekom bakım yaptıktan sonra:

(Default ayar, kararlılık ayarı kapalı)

Download: 11000 Kbps
Upload: 1133 Kbps
SNR: 8.1 dB

Şimdi Türk Telekom'un kalitesini düşürdüğü hattan 13500 Kbps Download hızını ancak ve ancak Kararlılık ayarı yaparak alıyorum ancak çok CRC hatalarıyla beraber ve ayrıca SNR 2.0 dB arasında. Aradaki fark, eskiye göre devasa.
Snr değeri için değil santral uzaklığı değeri lazım bize. Hat zayıflaması olarak geçer arayüzde.

Snr değeri için değil santral uzaklığı değeri lazım bize. Hat zayıflaması olarak geçer arayüzde.
Eskiden hat zayıflaması 29-30-31 dB arasındaydı. Türk Telekom'un bakımı sonrası hat zayıflaması 33.1 dB oldu. Ayrıca eskiden ev ile santral arası mesafem yanlış hatırlamıyorsam 1400 metre olarak söylenirken, artık 1600 metre diyorlar.

Eskiden hat zayıflaması 29-30-31 dB arasındaydı. Türk Telekom'un bakımı sonrası hat zayıflaması 33.1 dB oldu. Ayrıca eskiden ev ile santral arası mesafem yanlış hatırlamıyorsam 1400 metre olarak söylenirken, artık 1600 metre diyorlar.
Saha dolabında bir müdahale var. Belli kesinlikle. Hat zayıflaması artmış ping yükselmiş hız düşüşü. Farklı bir dolaba geçirmişler sizin hattınızı. Başka bir açıklaması yok.

Saha dolabında bir müdahale var. Belli kesinlikle. Hat zayıflaması artmış ping yükselmiş hız düşüşü. Farklı bir dolaba geçirmişler sizin hattınızı. Başka bir açıklaması yok.
Eski dolaba geçirebilirler mi peki? TürkNet'e bununla ilgili destek kaydı açsam olur mu?

Yapacaklarını sanmıyorum. Sorun yok der geçiştirirler.
O zaman beni başka saha dolabına kim bağladı ve neden bağlamış olabilir ki?
Yapacaklarını sanmıyorum. Sorun yok der geçiştirirler.
Ben yinede sordum...
1564160384328.png

1564160948334.png

Son düzenleme:
O zaman beni başka saha dolabına kim bağladı ve neden bağlamış olabilir ki?

Ben yinede sordum... Eki Görüntüle 420611
Eki Görüntüle 420614
SNR değerinden kaynaklı cevap verdiler büyük bir ihtimal çünkü sorun belirtirken içinde ping kelimesini görünce bunlara inme iniyor. Bizden kaynaklı değil diyorlar sallıyorlar. Gerçi bu söylediğim genel olarak sağlayıcıların müşteri hizmetlerinde oan bir şey.

SNR değerinden kaynaklı cevap verdiler büyük bir ihtimal çünkü sorun belirtirken içinde ping kelimesini görünce bunlara inme iniyor. Bizden kaynaklı değil diyorlar sallıyorlar. Gerçi bu söylediğim genel olarak sağlayıcıların müşteri hizmetlerinde oan bir şey.
Yani sistemden eskiden hangi saha dolabına bağlı olup olmadığıma bakamazlar mı? Beni eski dolaba bağlayamazlar mı şimdi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı