Türk Telekom Port Yok Sorunu

Makaleler
1
Selamlar arkadaşlar. Yine bir Türk Telekom saçmalığı ile karşı karşıyayım.
Şu an kullandığım Milleni.com aboneliğim bir ay sonra bitiyor ve ben de başka bir servis sağlayıcısına geçiş yapacaktım fakat geçmeyi düşündüğüm Türk.net’i aradığımda bana verdikleri cevap; bulunduğunuz bölgede boş port yok. Bundan iki hafta önce internet sitelerinden sorguladığımda 16 MBPS hız alabilirsiniz yazıyordu tüm sağlayıcılarda. Şimdi sorguladığımda altyapı yok diyor tüm sitelerde.

Bir hafta önce internetim bir anda kesildi baktım DSL ışığı yanmıyor. Müşteri hizmetlerine durumu bildirdim arıza kayıtı oluşturdular falan sonra bir saat sonra internetim geldi. Modem arayüzünden baktım en fazla alacağım hız 18 MBPS’den 20-22 MBPS aradı bir değer gördüm. Hat zayıflama değerim 3/1 oranında düşmüş ve SNR değerim 18 ile 20 arasında değişiyor.
Ben düşündüm benim aboneliği farklı bir santrale aktardılar ki öylede oldu sanırım. Dedim ne güzel sözleşme de bitiyor Türk.net'te belki VDSL hizmet alırım. Ama hayaller suya düştü sanırım 16 MBPS hızı başka sağlayıcılardan bile alamıyorum çünkü abonelik başlatamıyorlar.
Türk Telekomu aradım durumu bildirdim port yok diyor. Açtıralım dedim, kayıt olurturdular ama bir iş olacağını biliyorum, açmazlar.

Bana bir aklın verin arkadaşlar. Mevcut Milleni.com ile devam etsem 74 TL fiyat veriyorlar, şu an 65 TL ödüyorum AKN’siz tarifeye ve 16 MBPS hıza 74 vermek bana göre aptallıktan başka bir durum değil. Netspeed 50 küsür TL, Türk.net 65 TL.

54 lira olarak başladığım Milleni.com yok AKN olmadan 7 TL farkla, yok modem ücreti derken 65 TL oldu.
Bu durumda ne yapabilirim arkadaşlar ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hattınızı taşımak istediğinizi belirtirseniz port sorununuz ortadan kalkar. Port sorunu sadece yeni internet bağlatacakları ilgilendiren bir durum. Tüm bunların haricinde olayı TT'ye nasıl bağladınız anlamış değilim.
Taşıma yapacağım dedim zaten Türk.nete. Onlarda port yok dediğinde şarşırdım bende dedim aynı port üzerinden devam olmuyor mu dedim yok olmuyor mecbur yeni port olacak dediler. Ayrıca TT ile ne demek ne alakası var ? Altyapı Türk Telekom’un başka kim açacak port ?

Bende millenicom abonesi olacağım. Fakat anlamadığım konu sizde bir port varken neden şimdi durup dururken portu kapatıyorlar. Millenicom ne diyor ki bu konuya. Sonuçta siz millenicom abonesisiniz.

Bende millenicom abonesi olacağım. Fakat anlamadığım konu sizde bir port varken neden şimdi durup dururken portu kapatıyorlar. Millenicom ne diyor ki bu konuya. Sonuçta siz millenicom abonesisiniz.

Normalde port kapanmaz, TurkNet'in bu taşıma konularında problemli olduğu bir çok forumda yazmakta.

Milleni.com banane ne yaparsan yap diyecek eminim. Sonuçta benden çıkıyorsun gerisi beni bağlamaz sen düşün diyecektir.
O zaman ara TT'yi ben size taşımak istiyorum deyin, 10-15 dakikada halletsinler.
Dedim zaten yalanda bir kez daha aradım yine port yok dediler.

Üzüldüm gerçekten eski bir müşteri olmanıza rağmen neden fazla ücret çıkartıyorlar? Turknet çok eleştiri ve şikayetler ile dolu bir iss. Benim tavsiyem netspeed ile taahhütsüz olana geçmeniz. Baktınız hoşunuza gitmeni vazgeçersiniz.

Üzüldüm gerçekten eski bir müşteri olmanıza rağmen neden fazla ücret çıkartıyorlar? Turknet çok eleştiri ve şikayetler ile dolu bir iss. Benim tavsiyem netspeed ile taahhütsüz olana geçmeniz. Baktınız hoşunuza gitmeni vazgeçersiniz.
İşte geçebilsem geçeceğim ama port yok diyorlar geçemiyorum. Milleni.com kadar berbat bir sağlayıcı görmedim ben. Sorunlarını yazmaya kalksam okuyan bile olmaz.

Şu an bende şüphe uyandırdın. Bende iss arayışı içindeyim. Fakat millenicom a karar vermiştim. 50 Mbps net hız alırsın boş port var dediler. 35 Mbps olan tarifesine geçecektim. Ne yapsam bilemedim şimdi?
Kusura bakma bende kendi derdime yanıyorum.:)
Ne kadar zor şu ülkede adam gibi internet bulmak!...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı