Türk Telekom taahhüt iptali

iTopcuu

Hectopat
Merhabalar, 7 yıldır Türk Telekom kullanıcısıyım ve artık sunulan kötü hizmetten ötürü TürkNet ya da benzeri bir ISS firmasına geçmek istiyorum. Lakin şöyle bir durum var 24 ay taahhüt var ben 16. aydayım. 890 TL gibi bir cayma bedeli çıkardılar. Kanunen 1 yıl üzeri taahhütlerde hiçbir bedel ödemeden çıkma hakkımız var ama az önce alo175 tüketici danışma hattı'nı aradım ve bana taahhüt ile süreli sözleşmelerin farklı olduğunu, bu yüzden taahhütlerin iptal edilemediğini söyledi. Ama internette THH Onursal Başkanı'nın kendi ağzından yaptığı açıklamalarda taahhütler 1 yıldan uzun ise hiçbir gerekçe göstermeksizin ve bedel ödemeksizin fes etme hakkına sahipsiniz deniliyor. Yine alo 175'de ise sadece size vaadedilen hizmet sunulmuyorsa çıkma hakkınız var deniliyor. Paketim 16Mbps aldığım hız 10Mbps ve bunu düzeltmiyorlar. Ne yapmamı önerirsiniz? Onursal Başkan Aydın Ağaoğlu ve alo 175 farklı şeyler söylüyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_134.png
    Screenshot_134.png
    16 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, 7 yıldır Türk Telekom kullanıcısıyım ve artık sunulan kötü hizmetten ötürü TürkNet ya da benzeri bir ISS firmasına geçmek istiyorum. Lakin şöyle bir durum var 24 ay taahhüt var ben 16. aydayım. 890 TL gibi bir cayma bedeli çıkardılar. Kanunen 1 yıl üzeri taahhütlerde hiçbir bedel ödemeden çıkma hakkımız var ama az önce alo175 tüketici danışma hattı'nı aradım ve bana taahhüt ile süreli sözleşmelerin farklı olduğunu, bu yüzden taahhütlerin iptal edilemediğini söyledi. Ama internette THH onursal başkanı'nın kendi ağzından yaptığı açıklamalarda taahhütler 1 yıldan uzun ise hiçbir gerekçe göstermeksizin ve bedel ödemeksizin fes etme hakkına sahipsiniz deniliyor. Yine alo 175'de ise sadece size vaadedilen hizmet sunulmuyorsa çıkma hakkınız var deniliyor. Paketim 16Mbps aldığım hız 10Mbps ve bunu düzeltmiyorlar. Ne yapmamı önerirsiniz? Onursal başkan aydın ağaoğlu ve alo 175 farklı şeyler söylüyor.

Aylık kaç TL ödüyorsunuz?

Merhabalar, 7 yıldır Türk Telekom kullanıcısıyım ve artık sunulan kötü hizmetten ötürü TürkNet ya da benzeri bir ISS firmasına geçmek istiyorum. Lakin şöyle bir durum var 24 ay taahhüt var ben 16. aydayım. 890 TL gibi bir cayma bedeli çıkardılar. Kanunen 1 yıl üzeri taahhütlerde hiçbir bedel ödemeden çıkma hakkımız var ama az önce alo175 tüketici danışma hattı'nı aradım ve bana taahhüt ile süreli sözleşmelerin farklı olduğunu, bu yüzden taahhütlerin iptal edilemediğini söyledi. Ama internette THH Onursal Başkanı'nın kendi ağzından yaptığı açıklamalarda taahhütler 1 yıldan uzun ise hiçbir gerekçe göstermeksizin ve bedel ödemeksizin fes etme hakkına sahipsiniz deniliyor. Yine alo 175'de ise sadece size vaadedilen hizmet sunulmuyorsa çıkma hakkınız var deniliyor. Paketim 16Mbps aldığım hız 10Mbps ve bunu düzeltmiyorlar. Ne yapmamı önerirsiniz? Onursal Başkan Aydın Ağaoğlu ve alo 175 farklı şeyler söylüyor.

E devlet üzerinden aboneliği iptal eder olacakları beklerdim ben.

Aylık 80tl ödüyorum ve 10mbps download 0.6 upload alıyorum. Altyapı güncellendi vdsl2 altyapı var 50mbps kadar alabileceğimi söylüyor tüm firmalar.

Öyle bir riski maalesef alamam 890tl ödemek gibi bir şansım yok.
Sizin lehinize bir tüketici hakem kararı beklemeyin bence. Çoğu hakem heyeti kanun önemli değil, mevzuat önemli diyor. Firmalar bu konuda kendilerini garantiye almışlar. Şansa hakem heyeti sizi haklı bulsa dahi firma buna itiraz ederek mahkeme yoluna gidiyor. Bu süreç sizi oldukça yıpratır. Sözleşmeniz bitene kadar devam etmenizi öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı