Türk Telekom upload hızını kısıtlıyor

TheFastly

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, son birkaç aydır VDSL İnternet altyapım üzerinden 7/24 torrent seeding yapıyorum ve bilindiği üzere sürekli karşıya dosya gönderme işlemi yaptığınız için upload hızı böyle torrent seeding işleri için kritik önem taşıyor.

Paketim 50mbps, sağlayıcım ise Türk Telekom.

Sorunum şu, ilk 2 ay sabit ve stabil 12-20mbps arası upload hızı alırken, upload hızım birden 8mbps değerine düşürüldü ve bu değeri artık asla aşamıyor.

Modem arayüzümden xDSL ayarlarına baktığım zaman upload hızımın 8192kbps (8mbps) değerine gözükmesi, ISS tarafından bilerek sabitlendiğini kanıtlar nitelikte. Yani santralden direk upload hız sınırlandırması konulmuş.

Screenshot_20250502-093513_Chrome.jpg

Çok internet kullandığımdan dolayı geçici olarak mı yaptılar acaba dedim ama bildiğiniz üzere AKK (Adil Kullanım Kotası) vb. Limit aşımı uygulamaları artık yasal değil ve yürürlülükte yok.

Neyse olayın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen upload hızım hala 8mbps değerini aşamıyor yani limiti kaldırmamışlar.

ISS'lerin bunun gibi santral hız sabitleme yapmaları yasal mı? Upload hızım ne zaman eski haline dönebilir? Bu limiti kaldırmam mümkün müdür?

Teşekkür ederim.

Paketinizdeki gerçek alma gönderme değeri olarak ne üzerine abone olundu?
Teknik olarak birşey belirtilmemiş. Yalnızca "100Mbps'ye kadar limitsiz hiper" diyor paket olarak. Muhtemelen 100mbps'e kadar download veriyorlar. Upload ise tamamen açık uçlu yani kendileri bize ne kadar uygun görürlerse o kadar...

Teknik olarak bir şey belirtilmemiş. Yalnızca "100Mbps'ye kadar limitsiz Hiper" diyor paket olarak. Muhtemelen 100Mbps'e kadar download veriyorlar. Upload ise tamamen açık uçlu yani kendileri bize ne kadar uygun görürlerse o kadar...

50 indirmeye 15 gönderme olarak yazıyor nette.
Muhtemel sizin indirme hızınızda biraz düşmüş olabilir. Testler nasıl?

Selamlar, son birkaç aydır VDSL internet altyapım üzerinden 7/24 Torrent seeding yapıyorum ve bilindiği üzere sürekli karşıya dosya gönderme işlemi yaptığınız için upload hızı böyle Torrent seeding işleri için kritik önem taşıyor.

Paketim 50Mbps, sağlayıcım ise Türk Telekom.

Sorunum şu, ilk 2 ay sabit ve stabil 12-20Mbps arası upload hızı alırken, upload hızım birden 8Mbps değerine düşürüldü ve bu değeri artık asla aşamıyor.

Modem arayüzümden xDSL ayarlarına baktığım zaman upload hızımın 8192KBPS (8Mbps) değerine gözükmesi, ISS tarafından bilerek sabitlendiğini kanıtlar nitelikte. Yani santralden direk upload hız sınırlandırması konulmuş.

Eki Görüntüle 2482314

Çok internet kullandığımdan dolayı geçici olarak mı yaptılar acaba dedim ama bildiğiniz üzere AKK (adil kullanım kotası) vb. limit aşımı uygulamaları artık yasal değil ve yürürlülükte yok.

Neyse olayın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen upload hızım hala 8Mbps değerini aşamıyor yani limiti kaldırmamışlar.

ISS'lerin bunun gibi santral hız sabitleme yapmaları yasal mı? Upload hızım ne zaman eski haline dönebilir? Bu limiti kaldırmam mümkün müdür?

Teşekkür ederim.

Benim de başıma birçok kez geldi. Santral tarafından port değiştirme veya reset aşamasında upload otomatik 8 Mbps olarak tanımlanır.
Sizin yapacağınız müşteri hizmetlerine talep oluşturup, hatta 100 Mbps download 20 Mbps upload değerinin tanınlanmasını istemek.

Benim de başıma birçok kez geldi. Santral tarafından port değiştirme veya reset aşamasında upload otomatik 8 Mbps olarak tanımlanır.
Sizin yapacağınız müşteri hizmetlerine talep oluşturup, hatta 100 Mbps download 20 Mbps upload değerinin tanınlanmasını istemek.

"Paketim 50Mbps, sağlayıcım ise Türk Telekom." demiş arkadaş.

Hat hızı olabilir, aboneliği düşük söylediğine göre. Gönderme için Telekom düşürmüştür yine de arıza kaydı bırakması gerekiyor.

Hat hızı değil, tanımlanmış hız bu. Benzer modem bende var uzatmayalım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250502_141433.jpg
    IMG_20250502_141433.jpg
    78 KB · Görüntüleme: 43

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı