Türk Telekom, Vodafone, Turkcell ve Kablonet deneyimim

Alperen008

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2018
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Son yıllarda dört farklı internet servis sağlayıcıyla uğraştım ve deneyimlerimi size aktarmak istiyorum. Yorumlarım ilginizi çekmiyorsa son bölümü okumanızı tavsiye ederim.

Vodafone Net🤬
Puanım: 1/10
Anlaşmam: 50Mbps 24 ay taahhüt 89TL.
Verilen: 3Mbps download 7 upload.
Vadettiklerini ilk aylarda veriyorlar cayma bedeliniz yükseldiği zaman hizmetiniz bir anda yerlere yapışıyor. Teknik destek olarak da rezalet durumdalar 1 hafta internetim kesik kaldı alt komşumdan geçinmek zorunda kaldım. Tek iyi yönleri modemleri, Wi-Fi 5.0 var ve çekim alanı olarak yeterliydi benim için. Ücret olarak da tatmin edici değiller bela aramıyorsanız sakın bulaşmayın.

Turkcell Superonline☹️
Puanım: 3/10
Anlaşmam: 16Mbps 12 ay taahhüt 99TL.
Verilen: 12 Mbps download 0,3 upload.
Fiyatları rezalet modemleri de aynı şekilde. Modemin çekim alanı berbat Wi-Fi 5.0 desteklemiyor. 14 gün içerisinde cayma hakkımı kullanmak istediğimi belirtmeme rağmen 360TL cayma bedeli çıkarttılar. 6502 sayılı tüketicinin korunması kanununun diğer tüketici sözleşmeleri 47. maddesinin 5.bölümünde yazıyor ancak kullanmama izin vermediler ödemeyi yapıp dekont ile hakem heyetine başvuracağım. Vaat edilen hızın 3/4 üne sahip oluyorsunuz tek başınıza Ethernet ile bağlı olursanız. tavsiye etmiyorum.

Turk Telekom😔
Puanım: 5/10
Anlaşmam: 25Mbps fiyatları hatırlamıyorum.
Verilen: 24Mbps download 3 upload.
Fiyatları Türkiye standartları için ortalama sayılır. Kesintiler yaşadım ancak verilmesi gerekeni veriyorlar. Teknik ekibi ilgiliydi. Daha iyi servis sağlayıcıları var. Alırsanız pişman olmazsınız diye düşünüyorum.

Kablonet😄
Puanım: 9/10
Anlaşmam: 100Mbps 24ay taahhüt 85TL.
Verilen: 98Mbps download 5 upload.
Türkiye'deki en iyi fiyatlardan biri. Teknik ekibi iyiydi taşındığım zaman 2 günde gelip internetimi bağladılar. Paket yükseltmek istediğim zamanda geçişim çok hızlı gerçekleşti. Taşınıp altyapı dışına çıktığım için bıraktım. eğer altyapınız varsa pişman olmazsınız tavsiye ederim.
Neden 9/10 verdiniz derseniz altyapınız olmadığı durumlarda fiyatları diğer firmalardan çok farklı olmuyor. Yine iyi fiyatlar ancak daha iyisi olabilir.

Yakın zamanda TurkNet'e geçeceğim. Altyapım yok 35Mbps üzerinden anlaşma yapacağım umarım pişman olmam.

Eğer servis sağlayıcınızla ilgili sorun yaşıyorsanız ALO-175 tüketici danışma hattına başvurun sıra beklediğinize değiyor. Eğer ben sıra beklemek istemiyorum derseniz direkt olarak BTK'ye başvuru yapabilirsiniz. Tüketici hakem heyeti ödemiş olduğunuz paraların geri kazanılmasında işinize yarar, BTK aktif kullanımınızla ilgilenir. Eğer bedel ödemediyseniz tüketici hakem heyetinden bir şey beklemeyin derim. Bütün tüketicilere 6502 sayılı kanunu okumasını öneriyorum. İnternet kullanıcılarının kesinlikle okuması gereken maddeler; 13, 14, 15, 47. umarım işinize yarar.

Not: BTK başvurularına 10 iş günü içerisinde yanıt gelir.
Not 2: Tüketici hakem heyeti kararı elinize ortalama 3 ayda ulaşır.
Not 3: Cimer üzerinden yapılan başvurular BTK'ye iletiliyor, cimer ile uğraşmanıza gerek yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türk telekomun iyi yanına denk gelmişsiniz normalde o 25 Mbit'in yar8'sını zor alırdınız tabii bölgeye göre değişir ama teknik ekibi rezalet bir firmadır oyalarlar gelip yaparlar ertesi gün gine aynı sorun olur nasıl denk geldiniz anlamadım.
 
Kablonet kullanıyorum güzeldir teknik ekibi falan ping sorunları da yok ama arada bir kafasına göre gidip geliyor modem ile alakalı büyük ihtimal onun dışında 100Mbit paketim vardı 60Mbit anca veriyordu modeme bayağı uzaktım ama adaptör vardı yine de pişman değilim aldıkları parayı hak ediyorlar.
 
Türk Telekom dışındakilerini deneyemedim çünkü kendi altyapıları yok. Hatta Türksat ilin hiçbir yerinde yok. Müdürlük, bayii ve şube de açmamışlar. Halbuki büyükşehirde oturuyorum. Büyükşehir bile olmayan illere altyapı çekmişler. Bu ne ayrımcılık!
 

Geri
Yukarı