Türk Telekom vs TurkNet

furkann_ersin

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar ocak ayından beri TurkNet kullanmaktayım. Hız ve internet konusunda herhangi bir sorunum yok ama bilindiği üzere TurkNet bu sene içerisinde 2 kere zam yapmak zorunda kaldı. İlk faturam 300 TL iken şu an 500 TL. Yeni yıldan sonra 600 TL olacağı kesin ama onu geçme durumuda olabilir. Bu yüzden taahhütlü bir internete geçmek istiyorum. Türk Telekom her şey dahil 650 TL fiyat veriyor. Yeni yıl zamından sonran TurkNet'te aynı civarda olacağını düşünüsek geçmek mantıklı mı sizce? Türk Telekom avantajı ise 15 ay taahhüt veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@furkann_ersin, taahhüt imzalamadan önce bir sorun. Eğer sabit fiyat garantisi veriyorsa olabilir. Bazı İSS'ler taahhüt sözleşmesine "sonradan fiyat değişikliği olabilir" tarzında madde eklemeye başlamışlar. Eğer sabit fiyat garantisi varsa taahhütlü internet mantıklı.

@furkann_ersin, taahhüt imzalamadan önce bir sorun. Eğer sabit fiyat garantisi veriyorsa olabilir. Bazı ISS'ler taahhüt sözleşmesine "sonradan fiyat değişikliği olabilir" tarzında madde eklemeye başlamışlar. Eğer sabit fiyat garantisi varsa taahhütlü internet mantıklı.

Haklısınız hocam onu sormayı unuttum müşteri hizmetlerine bilgi için teşekkür ederim.

@furkann_ersin, rica ederim. Kesinlikle sorun. Eğer sabit fiyat garantisi vermiyorlarsa geçmeye değeceğini düşünmüyorum.

Turknet 2 yıl kullandım. Bu kadar sorunlu firma görmedim. Karşında muhattapın bile yok. İnternetinden altyapı 100 Mbit destekliyor olmasına rağmen 20 Mbit falan alıyordum. Arıza kaydı açıncaysa sabah 10 denilince Türk Telekom destek ekibi geliyor. Adamları bekliyor gelmeyince gidiyor. Akşam 5 gibiyse bunların ekibi geliyor, TT ekibi olmadan yapamayız diyip gidiyorlar falan derken benim işi halledemediler 1 ay boyunca bıraktım bende. Şimdi TTnet ile 500 TL'ye 1000 Mbit cayır cayır internet kullanıyorum. Bir problem olursa arıyorum anında hallediyorlar.

Kısacası Türknet'te bir problem yaşarsanız bittiniz.

Turknet 2 yıl kullandım. Bu kadar sorunlu firma görmedim. Karşında muhattapın bile yok. İnternetinden altyapı 100 Mbit destekliyor olmasına rağmen 20 Mbit falan alıyordum. Arıza kaydı açıncaysa sabah 10 denilince Türk Telekom destek ekibi geliyor. Adamları bekliyor gelmeyince gidiyor. Akşam 5 gibiyse bunların ekibi geliyor, TT ekibi olmadan yapamayız diyip gidiyorlar falan derken benim işi halledemediler 1 ay boyunca bıraktım bende. Şimdi TTnet ile 500 TL'ye 1000 Mbit cayır cayır internet kullanıyorum. Bir problem olursa arıyorum anında hallediyorlar.

Kısacası Türknet'te bir problem yaşarsanız bittiniz.
Valla benimde binaya türknet geldi bu yorumundan sonra ve az önce aradım müşteri hizmetleri 23:00 a kadar çalışıyormuş. Evden çalıştığım için devam edeceğim herhalde Türk telekom ile. Gigafiber geldi 1 gb internet fakat, Türk telekomda hala çalışma bile yok fiber alt yapı ile ilgili. En son görüşmemde TTNET ile bağlantı geç geldi aramıştım, konudan bahsettim müşteri hizmetleri internetleri çok hızlı sürekli fiyat arttırması ve taahhüt olmadığını söyledi Turknet ile ilgili. 50 Mbps 167 TL. 2025 Hazirana kadar sözleşme devam ediyor.

Yorumunu gördükten sonra acele etmeyim diyorum. Fakat bir gerçek var bıktım yavaşlayan internet problemlerinden sürekli değişkenlik akşam 6-9 saatleri arası yavaşlık. Online oyunlarda d-sync saçma sapan input laglar. Muhtemelen 2-3 ayada internet fiber alt yapısı gelir türk telekomunda. 2-3 binamda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı