Türk Telekom vs Vodafone Net

Benim Turknet destek kaydım en geç 1 haftada yanıt buldu. Sadece 1 ya da 2 kere destek kaydı bıraktım, ondan önce defalarca arıyordum ve 10 kişiden 1 tanesi gerçekten işini iyi yaptı, 2 tanesi salla başı al maaşı havasında geçiştirmeye çalıştı. Bağlanma süresinden ben de korkuyorum hala :D Vdsl destekli modemim fakat bağlamazlar sorun olur diyip 35mbps hızı geri çevirdim. Şuan gerçekten Twitch'de sorun yaşıyorum 480p de donuyor, 360p de az da olsa yine donuyor. Destek kaydı bırakmayı düşünüyorum fakat çözebilirler mi bilmem. Bu arada hattınız bağlandığı halde sizin bağlantınız sağlanmamışsa faturaya girilmiyor, kullanmaya başladığınız andan itibaren fatura geliyor, bilginize.
 
Hocam diğer forumlarda bazı kullanıcılar bağlantı için 1 ay falan beklemiş, ama yine de fatura kesmişler interneti kullanmamalarına rağmen. Anlaşılan TürkNet biraz şans işi. :)

Mesela ben Vodafone Net kullanırken modeme gelen hızım ayda 1 falan düşüyordu, Vodafone Net'in müşteri hizmetlerini arayıp sorunu çözüyordum. Ama TürkNet'in müşteri hizmetleri kalktığı için cesaret edemedim. :) Aslında sorun yaşadığımda TürkNet'e destek kaydı bırakma durumum vardı ama çoğu kullanıcılara göre sorunlarla pek ilgilenmeyip sorunu çözmeden arıza kaydını kapatıyorlarmış. :)
 
Son düzenleme:
Yeni hat çekilmesi karşılığında Türknet'e geçmiştim fakat hattı çekmeden internet aboneliğimi aktif etmişler bu yüzden interneti kullanmadığım halde fatura gün saymaya başlamıştı. Hattı kendiniz çekeceksiniz demediler ekip yollayacağız dediler ama ekip falan gelmedi en sonunda hattı kendimiz çektirmek zorunda kaldık.
 
Yeni hat çekilmesi karşılığında Türknet'e geçmiştim fakat hattı çekmeden internet aboneliğimi aktif etmişler bu yüzden interneti kullanmadığım halde fatura gün saymaya başlamıştı. Hattı kendiniz çekeceksiniz demediler ekip yollayacağız dediler ama ekip falan gelmedi en sonunda hattı kendimiz çektirmek zorunda kaldık.

Nereye ne hattı çektirdiniz?
 
Yeni abonelere belli bir ücret karşılığı telefon kutusundan eve kadar hat çekiyorlamış.(bilginize) Ayrıca arkadaşınız falan var ise kesinlikle davet kodunu veya abone isim soyismini verip iki kişi için de geçerli bir ay deneme alabilirsiniz. Ayın 1. gününden itibaren başlamadığı için de bu indirim, deneme ne derseniz; bir sonraki ay için geçerli oluyor. Yani abone oldunuz ayın sonuna kadar 10 gün var, siz o 10 günü ödüyorsunuz. Soru işaretlerini kaldırmak için birçok detay verdim biraz uzun oldu fakat umarım birçok kişiye faydası dokunur.
 
TürkNet kullanıyorum 100mbps AKK yok AKN yok en yüksek 97mbps gördüm zaten 100mbps de bağlantı kopukluğu gerçekleşiyor herkese tavsiye ederim sadece geçiş aşaması biraz sıkıntılı evrak gönderme falan başka bir şey yok 4K videoları rahatlıkla izletiyor donmayı bırak sen videoyu açınca (5dk lik bir video için) sen 1. Dk deyken video yükleniyor.
60 TL ödüyorsunuz değil mi? Bizim burada da olsa altyapı ben de geçeceğim. Neyse, güle güle kullanın. Bu arada hangi şehirde ve ilçede yaşıyorsunuz?
 
Aylardır uğraştığım kablolar sonunda çekildi, altyapım bağlandı.

Millenicom'un sitesinde en fazla 61 MBps alırsın diyordu ama 75 MBps kaldırır gibi.

Pingler TT'den beklemeyeceğim derecede iyi. 24 saat hep aynı pingi alıyorum. Jitter 0 civarı.

TP-LINK'in TD-W9970 modemini verdiler ama kablosuzu pek memnun etmedi.

Akşam saatlerinde de aynı Speedtest sonucunu, aynı pingleri alıyorum. Youtube'da hiçbir zaman kısıtlama görmedim. Paketim Hipernet 35 MBps 50GB



sdgsf.jpg


Edit: Frankfurt pinglerim 53-54 civarı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı