Türk Telekom'dan Hat Kiralama Bedeline Zam

AKN'siz internet paketlerine neredeyse iki katı zam yapan TT, diğer operatörlere sunduğu toptan hat kiralama bedelini de %66 civarında arttırdı. Türk Telekom'un yeni tarifeleri BTK tarafından onaylanırsa, diğer operatörlerin de zam yoluna gideceği ifade edildi.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

594575ebae7849217486bed6.jpg

Kaynak
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ohh birazda şurama zam birazda burama zam.. İnsan hayret ediyor en üstten en alta bu cahiliyet bu aç gözlülük bu hırs neye yahu yok olup gideceğiz en nihayetinde..
 
İnternete tavan fiyat uygulaması getirilmeli. Başka yolla olmayacak çünkü.
Bilişim Teknolojileri Kurumu yani kısaca BTK'nın, artık tüm İnternet Servis Sağlayıcılarına belirli "sabit" kurallar koymalıdır. Bunlar,

1 - Adil Kullanım Kotası/Noktası'nın tamamen kaldırılması,

2 - Upload hız limitlemelerinin kaldırılmasi ve altyapı ne kadar hıza erişebiliyorsa, o hızın verilmesi,

3 - Altyapı 100 Mbps'ten daha yüksek Download hızını destekliyorsa, altyapının erişebileceği kadar Download hızı verilmesi,

4 - En yüksek fiyatın 80 TL bandını aşmaması,

5 - ADSL olan yerlerin en az Tip7 saha dolaplarıyla yenilenerek, VDSL getirilmesi,

6 - FTTH Fiber optik altyapı için daha fazla yatırımın yapılması,

7 - ADSL ve VDSL Farketmeksizin herhangi bir şekilde Upload limitinin yapılmaması,

8 - Altyapı yenileme çalışmaları ve eski altyapıların en az VDSL2 35b ile yenilenmesi ve bakır kabloların sıkıntılı olduğu yerlere bakım yapılarak, internetin verimli şekilde kullanılmasına olanak sağlanması gerekmektedir.

Eğer bunlar olmaza bu şekilde devam eder.
 
Hatta belki de Türk Telekom'un fiyatlarını bile geçecek, Türk Telekom'a mecbur kalacağız.
Türk.net te sorumlu olan biri açıklama yapmış zaten Adsl bağlantısı için 58 TL direk Türk Telekom'a gidecek biz kaç tl ye satacağız ki kar edeceğiz demiş. Zam oranları ADSL altyapısına diğer altyapılara oranla daha fazla gelmiş. Buradan ben şunu anlıyorum; Zaten Türkiyenin %80 ine ADSL bağlantı veriyorum o bağlantı türüne daha çok zam yapayım ki bana gelsinler alternatiflere yönelmesinler. VDSL bağlantının olduğu yerlere senelerce ADSL verdiler. Neden? Sebebi düşük maaliyete daha çok para kazanmaları..
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı