Türk Telekom'dan TürkNet'e Geçiş

• Konuyu başlatan Vito S
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 1.655
Makaleler
5
@TurkNet Destek Ayşegül

Arkadaşlar, selamlar. İnternet sağlayıcımızı değiştirmeyi düşünüyoruz. Türk Telekom'dan TürkNet'e geçen arkadaşlar nasıl bir süreçten geçtiler?
  • Türk Telekom'dan cayma bedeli ödeyecek miyiz?
  • İptal işlemleri vb. herhangi bir işlemle uğraşacak mıyız?
  • İnternetin sahibi olan kişinin genel olarak yapması gereken bir şey var mı yoksa hepsini TürkNet gelip hallediyor mu?
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

Yaklaşık 2 ay önce Türk Telekom'dan TurkNet'e geçiş yaptım ve süreç şu şekilde işledi:

1. Başvurumu tamamladıktan sonra Turknet işlemlere başladı. Online işlemler kısmında gerekli kişisel bilgiler kısımlarını doldurup, istenen TC Kimlik Kartı görüntüsü vb. şeyleri yükledikten sonra beklemem gerektiği söylendi.
2. Adresime gelip sözleşme gibi evraklar için imza aldılar. Bu işlem sonrası tekrar beklemem gerektiği söylendi.
3. Yaklaşık 3 gün sonra ise yeni, yüksek hızlı internetimi kullanmaya başladım.
4. Türk Telekom'dan gelen cayma bedeli ibareli fatura ise yine online işlemlerden belgeler kısmına yükledim. Bir sonraki faturalandırmada ise bu tutarı indirim olarak yansıttılar.

Tek bir kablo çıkarıp takmadan tüm işlemler toplamda 6-7 iş günü gibi bir sürede tamamlandı.

Gigabit yoksa altyapında Turknet yerine Netspeed öneririm. Turknet'in müşteri hizmetleri ve teknik destekleri yok gibi bir şey.
Arkadaş bu konuda haklı. Telefonla ulaşmak sanırım mümkün değil. Telesekreter menüleri arasında onlarca dakika gezmeme rağmen herhangi bir muhatap bulamadım.

Edit: @500498 @TurkNet Destek Ayşegül Firmanızla ilgili eleştireceğim tek konu budur.

Yaklaşık 2 ay önce Türk Telekom'dan TurkNet'e geçiş yaptım ve süreç şu şekilde işledi:

1. Başvurumu tamamladıktan sonra Turknet işlemlere başladı. Online işlemler kısmında gerekli kişisel bilgiler kısımlarını doldurup, istenen TC Kimlik Kartı görüntüsü vb. şeyleri yükledikten sonra beklemem gerektiği söylendi.
2. Adresime gelip sözleşme gibi evraklar için imza aldılar. Bu işlem sonrası tekrar beklemem gerektiği söylendi.
3. Yaklaşık 3 gün sonra ise yeni, yüksek hızlı internetimi kullanmaya başladım.
4. Türk Telekom'dan gelen cayma bedeli ibareli fatura ise yine online işlemlerden belgeler kısmına yükledim. Bir sonraki faturalandırmada ise bu tutarı indirim olarak yansıttılar.

Tek bir kablo çıkarıp takmadan tüm işlemler toplamda 6-7 iş günü gibi bir sürede tamamlandı.

Hocam Türk Telekom aboneliği şu an babamın üzerine. Bu geçiş babamın sürece dahil olması çok zor. Babama ihtiyaç duyacak mıyım hocam?

Hocam Türk Telekom aboneliği şu an babamın üzerine. Bu geçiş babamın sürece dahil olması çok zor. Babama ihtiyaç duyacak mıyım hocam?
Bizim evdeki abonelik de annemin üzerine idi. Telefonla arayıp birkaç şey için sözlü onay istiyorlar. Onun dışında, kimlik bilgileri sende olduğu sürece tüm işlemleri kendin de yapabilirsin

Bizim evdeki abonelik de annemin üzerine idi. Telefonla arayıp birkaç şey için sözlü onay istiyorlar. Onun dışında, kimlik bilgileri sende olduğu sürece tüm işlemleri kendin de yapabilirsin

Teşekkürler hocam. Çok yardımcı oldunuz. TürkNet yerine Netspeed mi tercih etmeliyim şu an kararsızım.

Ben Türk Telekom'dan TurkNet GigaFiber'e geçtim. Aradıktan 3 gün sonra geldiler binanın içindeki kutudan kablo çektiler ve 10 dakika içinde aktifleştirdiler. Bir de 2-3 sayfa belge imzalatıp bir nüshasını bana verdiler. İnterneti hemen kullanmaya başladım. Bana gelen ekip iyiydi yani temiz işçilik le modemi istediğim yere kurdular. Ama Şikayetvar da falan işçilik konusunda bayağı şikayet var, sana önerim işlemin istediğin gibi olması için gelen adamların başında durman.
Adsız.png

Teşekkürler hocam. Çok yardımcı oldunuz. TürkNet yerine Netspeed mi tercih etmeliyim şu an kararsızım.
Rica ederim. Bu konuda yanlış veyahut eksik bilgi vermek istemiyorum. Netspeed konusunda hiçbir bilgim yok. Fakat sonuçta geçiş için kendi altyapıları yoksa her İSS Türk Telekom altyapısı kullanıyor. Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum

Son düzenleme:
@TurkNet Destek Ayşegül

Arkadaşlar, selamlar. İnternet sağlayıcımızı değiştirmeyi düşünüyoruz. Türk Telekom'dan TürkNet'e geçen arkadaşlar nasıl bir süreçten geçtiler?
  • Türk Telekom'dan cayma bedeli ödeyecek miyiz?
  • İptal işlemleri vb. herhangi bir işlemle uğraşacak mıyız?
  • İnternetin sahibi olan kişinin genel olarak yapması gereken bir şey var mı yoksa hepsini TürkNet gelip hallediyor mu?
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
Merhabalar, eğer taahhütünüz varsa cayma bedeli ücreti çıkacaktır. Ortak altyapı üzerinden verdiğimiz hizmetlerde 240 TL' ye kadar, gigafiber hizmetimizde ise 1000 TL' ye kadar TurkNet' ten alacağınız hizmette indirim tanımlaması yaparak cayma bedelinizi karşılıyoruz.

Adresinizde gigafiber altyapımız varsa geçiş işlemi değil yeni abonelik başlatarak sürecinizi ilerletiyoruz ama yoksa geçiş işlemlerinizi yapıyoruz. Geçiş işleminde sizin iptal ettirmemeniz gerekiyor. Servis sağlayıcınız onay verdiğinde hizmetin iptalini yapıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı