Türk Telekom'un Altyapı Getirmesi

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
Bir şeyi cidden çok merak ediyorum. Türk Telekom çalışanları bölgemde bu kadar genç olduğunu, hepsinin uzaktan eğitim aldığını ve akşamları yoğun olduğunu bildikleri halde neden bir türlü altyapıyı geliştirmek adına bir şey yapmıyorlar? Akşamları ciddi anlamda felç oluyor internet. Gündüzleri hiçbir sorunum yokken akşamları tam bir felakete dönüyor. Modem üstünden hangi ayarlamaları yaparsam yapayım bir türlü işe yaramıyor. Demin mesela artık hat değerlerim çok fazla düştüğü için bağlantım tamamen kesildi. Windows Update servisine, Microsoft teams sunucularına, YouTube'a vs. hiçbir şeye erişimim yok.

CRC hataları deseniz artık hak getire saniyede 300-400 kadar CRC hatası alıyorum. Sırf hızımdan kısmasın, yükleme hızım çok değil diye Annex M den A'ya aldım yine işe yaramadı. Dersteydim bağlantım kesildiği için görüşme kalitesi bir anda yerlerde sürünmeye başladı çıkmak zorunda kaldım. Ayrıl dedim ama yavaşlıktan pencere kapanmadı bir türlü. Bu altyapı hakkında benim yapabileceğim bir şey var mıdır? Altyapı hakkında bir şey yaptırabilir miyim? Çünkü eğer daha fazla bir eylemde bulunmazsam kalp krizi geçirtecek bana bir gün. Biraz gevezelik etmiş olabilirim kusuruma bakmayın ama artık iyice dolmuş haldeyim.

1603300405331.png

Aydın da 76 TL'ye Türk Telekom 16 Mbps paketini kullanıyorum Ankara'da 66 TL'ye 35 Mbps net Speed kullanıyorum. Fiyatlandırmada da adalet yok. Millet 76 TL'ye fiber kullanıyor.
Türk Telekom denen rezilin tahhütü bittiğinde NetSpeed düşünüyorum ama bir konuda şaşkınım. Şu an internetim rezil durumda 9-10 Mbps anca alabiliyorum ama NetSpeed bana 15 Mbps verebileceğini söylüyor. Saha dolabı/Santral tahmini mesafeye 1752 metre diyor kafam karışık bu konuda.

Keşke Türk Telekom denen böceğin tekelleşmesinden kurtulsak. Ama malesef ona rakip olabilecek bir şirket yok dediğiniz gibi muhtacız sonuna kadar onlara.

Biz mahalleden daha ayrı bir yerde oturuyoruz. Mahalle bölgede bir saha dolabı var dolayısıyla evler saha dolabının dibinde sayılır. Bu yüzden onlar erişim konusunda benim kadar sıkıntı yaşamayacaklardır ama benim gibi mahalleden ayrı bir yerde oturan kişiler ciddi anlamda böyle sıkıntı çekiyorlar. İmza toplasam da bile asla gelip yapmayacaklar yani boşa uğraş olur. Tek çare taşınmak sanırım.

Ama maşallah reklamlara gelince "güçlü doge" oluyorlar altyapıya gelince fos.
Ben kendim 5 ay kadar uğraştım, müdürlükte tanıdıkta vardı tabi. 8 ay uğraşan bir arkadaşımız vardı forumda, bu aralar aktivasyon bekliyor. Başka bir forum sitesine girdiğinizde "yukleniyor" nicki ile konusunu görebilirsiniz.

Yani şansa direk kendi de gelebilir, sizde uğraşarak getirebilirsiniz. Ev kira ise yine de en mantıklısı taşınmak.

TT'yi asla savunmam en nefret ettiğim kurum fakat hat değerleriniz berbat durumda. Bunun TT'den çok iç tesisatınız ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
İç tesisatınız kaç senelik? İç tesisatınızda herhangi bir ek vs. var mı? Splitter kullanıyor musunuz?

Ben kendim 5 ay kadar uğraştım, müdürlükte tanıdıkta vardı tabi. 8 ay uğraşan bir arkadaşımız vardı forumda, bu aralar aktivasyon bekliyor. Başka bir forum sitesine girdiğinizde "yukleniyor" nicki ile konusunu görebilirsiniz.

Yani şansa direk kendi de gelebilir, sizde uğraşarak getirebilirsiniz. Ev kira ise yine de en mantıklısı taşınmak.
Yok kirayla alakası yok bize ait ev. Köyde duruyorum ama köy deyince aklına kırsal alan falan gelmesin normal bir köye göre kalabalığız. İnternet gibi teknolojik şeyler oldukça sık kullanılıyor. Aynı zamanda benim gibi bir sürü genç var. Saha ekibi de tanıdığımızdan. Ama bu durumu kendileri de gayet iyi biliyorlar ve hiçbir şey yapmıyorlar bu konuda. Tek vukuatları temmuz civarı eski kablodan çok fazla kalın bir kablo takmışlar telefon direklerine bir tek onu gördüm bağlayıp gittiler sonrasında bir şey olmadı hızımda azalma artış vs. görmedim.
TT'yi asla savunmam en nefret ettiğim kurum fakat hat değerleriniz berbat durumda. Bunun TT'den çok iç tesisatınız ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
İç tesisatınız kaç senelik? İç tesisatınızda herhangi bir ek vs. var mı? Splitter kullanıyor musunuz?
Splitter var evet ama VDSL splitter. Splitter dan olabileceğini düşünerek düz dışardan gelen kabloyu bağladım ama aynı değerleri aldım yani splitter'ımda hiçbir sorun yok gayet iyi. İnternet konusunda iç tesisat falan yok telefon direklerindeki kablolardan geliyor. Dışardaki hat konusunda internete bağlı olduğumuz minik kutu interneti bağlattığımızdan beri var ama kablolar 5 senelik falan diye biliyorum.

Yıl 2024 ve konuya bir güncelleme getirmek istedim. 2021 Haziran civarı altyapım yenilendi ve 561 metre mesafelik bir VDSL bağlantıya kavuştum. Tabi dolap yoğun olmadığından rahatça 77-78 Mbps alabiliyorum SNR sınırlarımı zorlayıp. Ha yine istediğim gibi olmasa da kalkıp konuyu açtığım zamanlarda olduğu gibi 4-8 almaktan kat kat daha iyi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı