Türk Telekom'un verdiği modem altyapıya uygun değil

HüseyinUygun

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Teknolojileri
Arkadaşlar merhaba Türk Telekom'dan 50 Mbps ve sınırsız kota internet kullanıyorum. Modemden bana verilen özellikleri düzgün kullanamıyorum az internet veriliyor. Türk Telekom ile iletişime geçtiğimde modemin altyapıya uygun olmadığını, yeni modem alınacağını ve 3 bin verileceği söylediler. Çok şaşırdım, bu modemi verenler kendileri ve aldığım tahhaütlü anlaşmadaki 50 Mbps'ı kullanamıyorum.
Eğer böyle bir şey doğru ise onlardan almak yerine hangi modem alabiliriz veya hangisi uygun olduğunu nasıl anlarım?

1732472159691.png

Ayrıca sorgulama yapınca hipernet internet hizmettinden faydalanabileceğimi söylediler paketleri açınca da

1732472394581.png

1732472439685.png

1000 MBPS'a kadar gözüküyor. Hipernet VDSL altyapı değil midir?

50 Mbps'lik paketinizden 48,9 Mbps alıyorsunuz. Peki daha ne istiyorsunuz ?
Bu hız PC için geçerli. Telefonda diğer salona geçiyorum hızı çok zayıf video duraksıyor, modemin yanına olmama rağmen kısa sürreliğine donup devam ediyor.

50 Mbps paket için en iyi değeri alıyorsunuz sayılır. Anormal bir durum gözükmüyor.
Hipernet, VDSL evet. Fiber için olan 200 ve üstü hızları alamazsınız.

İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. Buradan sonucu paylaşın bakalım.
Aslında sorumu tam anlatamadım.

Salona geçince videolar çok kasıyor, film dahi izleyemiyorum telefondan. Modemin yanına gelince de aralıkla donuyor.

Bu hız PC için geçerli. Telefonda diğer salona geçiyorum hızı çok zayıf video duraksıyor, modemin yanına olmama rağmen kısa sürreliğine donup devam ediyor.
Bu modemin altyapıyla uyumlu olmamasıyla ilgili bir durum değil; kalitesiz bir çekim gücüne sahip olmasıyla alakalı bir durum. Ekstra router almayı veya güçlü bir modem almayı düşünebilirsiniz.

Bu modemin altyapıyla uyumlu olmamasıyla ilgili bir durum değil; kalitesiz bir çekim gücüne sahip olmasıyla alakalı bir durum. Ekstra router almayı veya güçlü bir modem almayı düşünebilirsiniz.
Sanırım benim kast ettiğimde modem ile ilgiliydi. Şuan bir Router bağlı olmasına rağmen yine de verim alamıyorum. Hangi modemden alabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı