Türk yapımı Linux dağıtımlarının milli duygulara sığınması

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(!)

Hocam böyle bir şeyi yapıyorlar çünkü ancak böyle tutuyor. Uğraşmalarına gerek yok böyle yapınca. Sadece yerli ve milli diyorsun ve bitiyor. Onlara destek çıkanlar katkıları olduğunu zannediyor oysaki sizin dediğiniz gibi birçok böyle şeyin çıkmasını sağlıyorlar. Sonsuz Paradox.

Konuyu neden yeni mesajlarda gördüm.(konuyu hortlatmışım)

Bence "yerli ve milli" lafı çok yanlış laflar. Milliyetçi biri olmama rağmen bunlar şovenist laflar oluyor ve karşı çıkıyorum. Ayrıca, global pazarda ürünün yayılmasına zarar veriyor bence.

Sadece Türk kitlesi hedef alınmayacak şekilde dağıtımlar çıkarılırsa daha çok tutulacağından zaten eminim.
Yok mu saniyorsun? Bu site gelistiricileri buradan kovdu ve ustune camur atiyor. Turk'un Turk'ten baska dusmana da ihtiyaci kalmadi. Adamlara bilet attim umurlarinda olmadi. Simdi onerilerde techolaydaki gibi yeni tarayici tespit sistemi gelsin diye yazip duruyorsunuz. Techolay bu ekibe eklenti yaptirdi.

Adamlar tamamen yerli degil sonucta Debian ustunden yapiliyor diyorlar.

Merak ediyorsan adini vereyim. PiluX. Ertelemelerinden de gina geldi ama gozumle gelistirdiklerini gormesem yalan ve sacmalik derdim. Discord yayinlari acip duruyorlar ve gelistirme asamalari gosteriyorlar ama bir sure web siteleri alaninda calismalar yapmak icin ara verdiler.

Zaten 2021 yilinda cikan kaba taslak surumu de silmemisler ama repolari calismiyor ve ilk public betayi 2026-2027 gibi cikis yapmayi planliyorlar zaten.

Benim asil anlamadigim sey var. Turk'ler niye kendne saldiriyor abi? Yabancilar degil Turk'ler bu projelere gelistiricilere saldiriyor. Mesela bu site neden kovduklari gelistiricilerin eski konularini silip PiluX projesini rahat birakmiyorlar? Neden moderator sorumlusu sahis 5 sene sonra kahkaha emojisi atiyor pilux os konusuna?

Bir sorgulayin. Bir halt yapamazlar dediniz xenforoya bomba gibi eklentiler yazmayi planliyorlar.

Turk projelere Turk'ler saldirdikca siz bu soruyu daha cok soracaksiniz. PiluX icin "Turk yapimi" diyorlar. Ama %100 Turk dersen yanlis bilgi diye seni uyariyorlar ve araclari ilk gevur diliyle gelistirdiklerini soyluyorlar.

Adamlar arkalarindan konusulmasin bir sey yapamiyorlar denmesin diye 2021 yilindan kalma yaptiklari repolari bile kapanmis PiluXu yayinladilar.

Siz Turk'ler de Turk projeleri desteklemek yerine surekli atip tutun. Forumlar bile diger forumlara saldiriyor.

Daha bu basligi cok acarsiniz kanka.

Adamlar haklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…