Türkçe dil desteği niye getirilmiyor?

suat73737

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
işlemci: amd reyzen 5 3600
ekran kartı: RX 6600
ana kart: gigabeyt a520m h
psu: rampage rpm 600 80p bronze
ram: t force 8+8 =16gb 3200mhz
ssd: 1tb m2
Türkiye'de 22 milyon bilgisayar kullanıcısı olmasına rağmen niye büyük oyun firmaları Türkçe dil desteği getirmiyor?

Kısaca ekonomi, ama detay bakmak istersen pazarının büyük olması yeterli değil. Hem satış yapılan ürün az. Hem de ülkenin devlet yetkilileri bu konuda bir düzenleme veya yaptırım tarzı uygulamalarla teşvik etmiyor yapımcıları. Sonuç olarak adam iplemiyor seni.

Misal Call of Duty'e gelse gidip cash 70 dolar verip alacak mısın oyunu? Ya da farklı oyunları düşün. 22 milyon PC kullanıcı deyip geçmemek lazım yani.

Call of Duty eskiden güzeldi şu an actvısıon yaptığı oyunları beğenmiyorum keza eğer ekonomi düzgün yönetılseydi 70 dolar çerez parası bile olmazdı.

Kısaca ekonomi, ama detay bakmak istersen pazarının büyük olması yeterli değil. Hem satış yapılan ürün az. Hem de ülkenin devlet yetkilileri bu konuda bir düzenleme veya yaptırım tarzı uygulamalarla teşvik etmiyor yapımcıları. Sonuç olarak adam iplemiyor seni.

Bu ülkede artık karıncanın yürmesı bile ekonomiye bağlanmış Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

Niye getirsinler? Adamlar Türk lirasını bile kaldırıyor marketlerinden, Türkçe dil mi getirecekler :D.

Yani milyon dolar kazanan firmalar bir Türkçe alt yazı ve menü çok geliyorsa diyecek bir lafım yok keza böyle bir şey yapmaları onlar için iyi olur eğer oyun bana müthiş bir şey sunmuyorsa sırf Türkçe alt yazı olmadığı için ben o oyunu oynamam uğraşamam yama falanla.

Son düzenleme:
Yani milyon dolar kazanan firmalar bir Türkçe alt yazı ve menü çok geliyorsa diyecek bir lafım yok keza böyle bir şey yapmaları onlar için iyi olur eğer oyun bana müthiş bir şey sunmuyorsa sırf Türkçe alt yazı olmadığı için ben o oyunu oynamam uğraşamam yama falanla.

Dostum ne saçma zihniyet bu? Asıl bu zihniyet yüzünden oyunlara dil desteği gelmiyor göremiyor musun? O oyun Türkçeye çevrilmiyorsa sebebi yerelleştirme maliyetinin bile Türkiye'de ki satışlardan karşılanamıyor olmasıdır. Bu sorunu çözmek için oyun satışlarını artirmamiz gerekirken sen oyun almam diyorsun cidden şaka gibi.

Dostum ne saçma zihniyet bu? Asıl bu zihniyet yüzünden oyunlara dil desteği gelmiyor göremiyor musun? O oyun Türkçeye çevrilmiyorsa sebebi yerelleştirme maliyetinin bile Türkiye'de ki satışlardan karşılanamıyor olmasıdır. Bu sorunu çözmek için oyun satışlarını artirmamiz gerekirken sen oyun almam diyorsun cidden şaka gibi.

"Arkadaşım, mesajını anlıyorum ve dil desteğinin maliyetli bir yatırım olduğunu kabul ediyorum. Ancak, bir oyunun Türkçe dil desteği olmaması benim ve benzer durumda olan diğer oyuncular için önemli bir engel oluşturuyor. Bu, sadece yerelleştirme maliyetlerinden kaynaklanmıyor; bazen oyuncuların oyunun içeriğini ve hikayesini tam olarak anlayabilmesi için bu destek gerekli olabiliyor.

Türkçe dil desteğinin sağlanması, hem oyuncu deneyimini iyileştirebilir hem de yerel pazarda daha fazla satış yapma potansiyelini artırabilir. Oyun firmalarının bu tür geri bildirimleri dikkate alması, genel olarak daha geniş bir kitleye hitap etmelerini sağlar.

Oyunların Türkçe dil desteği olmadan satılması, bu desteğin sağlanmasını teşvik etmek için bir çözüm sunmuyor olabilir, ancak bu desteğin sağlanmaması da potansiyel bir engel oluşturuyor. Dolayısıyla, bu konuda bir denge bulmak önemli. Oyunların daha fazla Türk oyuncusuna ulaşabilmesi için, bu konuda hem firmaların hem de oyuncuların ortak bir çaba içinde olması gerekebilir."

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı