Türkçe eğitimi nasıl verilir?

Kartel

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben Afganistan'da bir kurumda Türkçe Öğretmenliği için iş teklfi aldım (burada yazım yanlışı vs. yaparsam bakmayın) başlangıç için pratik Türkçe diye bir kitap buldum. Bayağı tavsiye etti çevrem ancak sadece bir kitap üzerinden gitmenin yeterli olmayacağını biliyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz başka bir kitap kaynak vs. var mı? Bir de sadece kitap üzerinden gitmek istemiyorum. Farklı etkinlik veya alıştırma vs neler yapılabilir?

Benim hedefim başlangıç seviye Türkçe konuşmaları ve anlamaları. Yazım kuralları vs. çok detaylı değil.

Not: Üniversite seviyesi öğrenciler.

Teşekkür ederim.

Hocam yalnızca Türkçe nezdinde değil, tüm dillerde kaynak bulabilirsiniz. Dil bilgisi grameri için "A Student Grammar of Turkish" kitabını (İsterseniz pdf'i mevcût, kendiniz de bizzât bulabilirsiniz.) öneririm, önce kendiniz bakar ve nasıl anlatacağınızı düşünürsünüz sonra da ilerleyebilirsiniz. Alıştırma olarak Liveworksheets sitesinden istemediğiniz kadar alıştırma kaynağı bulabilirsiniz. Temel dil bilgisini ufak anlatıp sözcük öğrenimiyle de noktalarsanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kolay gelsin.

Hocam yalnızca Türkçe nezdinde değil, tüm dillerde kaynak bulabilirsiniz. Dil bilgisi grameri için "a student grammar of turkish" kitabını (isterseniz PDF'i mevcût, kendiniz de bizzât bulabilirsiniz.) Öneririm, önce kendiniz bakar ve nasıl anlatacağınızı düşünürsünüz sonra da ilerleyebilirsiniz. Alıştırma olarak liveworksheets sitesinden istemediğiniz kadar alıştırma kaynağı bulabilirsiniz. Temel dil bilgisini ufak anlatıp sözcük öğrenimiyle de noktalarsanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kolay gelsin.

Hocam mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın tavsiyeniz için teşekkür ederim çok sağ olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı