Türkçe hariç tüm derslerde iyi olmak

Üstadı'm

Decapat
TYT denemelerinde matematik 35-40, fen 15-20, sosyal 15-20 net yapıyorum. Gel gelelim Türkçe'de 20 netlerdeyim. Şaka gibi ama diğer tüm derslerden yaptığım yanlışların toplamı Türkçe'nin yanına bile yaklaşamıyor.
Bunu nasıl düzeltebilirim, nelere çalışmalıyım? Paragraf için kitap okumayı sevmiyorum test çözmek yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
20 yapıyorsan hem paragraf hem dil bilgisinde eksiğin var demek ki. Konu eksiğini kapa alan denemesi çöz. ALES soruları iyidir paragraf için.
ALES sınav soruları Türkçe dersi için çok faydalı. Arkadaşa katılıyorum.

Ek olarak, 12. sınıftaysan kitap okuma. Paso deneme at. Paragraf çöz. Dil bilgisinde de konu eksiğin olabilir. Tekrar edebilirsin.

Kitap oku falan demişler de bence iş yapmıyor. Övünmek için demiyorum ama yaşıtım olanların ortalamasının çok üstünde adette kitap okudum. Hatta eğitim hayatımda kitap okuduğunu gördüğüm kişi sayısı parmak sayımı geçmez muhtemelen. Buna rağmen ben de 20 civarı yapıyordum ve öyle yaptım.

Gerek dil bilgisi, gerek paragraf sorularının hatırı sayılır kısmının anlayış tarzına göre değiştiğini düşünüyorum. Bir ara birisi bir paragraf sorusu atmıştı. X kelimesi 5 farklı cümlede kullanılmış. Kaç farklı anlamda kullanılmıştır diye soruyordu. Bence 2 idi. 3 ve 4 diyenler vardı. Cevap ise 5'ti. Açıklamaya bakıyorsun, "e aynı şey" diyorsun. Ama adam "hayır, farklı anlam" diyor.
Bu tip şeyler azımsanmayacak kadar var bence.

Bu yüzden tavsiyem dil bilgisi çalışman. En azından adam akıllı kuralı var. Bilince yapıyorsun.

Hocam zoru başarmışsınız
Normalde insanlar sayısal da çuvallıyor
Ama dilbilgisi benim de kötü tabii

Paragrafta en fazla 1 2 yanlışım çıkıyor ama dilgbilgisinde dökülüyorum aklımda hiç kalmıyor

Bende limit Türkçe el kitabı alacağım dilbilgisi için
İşe yarar bir kaynak diyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı