Türkiye, 2. İsviçre olabilir mi?

Hocam sorun o parti bu parti değil. O koltuğa oturan kişi kendi çıkarları için ülkeyi kullanmak yerine ülkeyi geliştirmeye çalışsa olur.

O artık bitti şu an ülke alev alev kim gelse büyük bir sorumluluk altında halk bu kadar ayrılmış iken kimse güvende değil iyi icraatler yapmak zorundalar.

Ben her şeyin RTE ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu ülkede ekonomistler var mesela. Türkiye merkez bankası vs var. Birçok insan yok mu sonuçta mecliste? Yani her şeyin tek bir kişiye bağlı olması bana mantıklı gelmiyor. Kuzey Kore olmadığımız için.

Hocam maalesef öyle bana da öyle geliyor ama sistem tamamen böyle adam istediğini çıkartır değiştirir istediğini koyar.

İmkansız gibi geliyor bana. İsviçre'nin sahip olduğu çoğu şey bizde yok. Onların düşmanı yok, aktif olarak teröristler ile savaşmıyorlar, Avrupa ve Amerika dost, insanı bizim insanımız gibi değil, çok daha zeki ve medeni. Nüfusu sadece 8 milyon civarında, mülteci sorunları yok, savaşması gerekmiyor, bu yüzden savunma sanayiye ağırlık vermesine gerek yok, 65 yaş üzeri sadece %19'a denk geliyor ve bu ekonomisi ile rahatça emeklilik maaşını öder, elektriklerinin %59'unu sudan karşılayabiliyor ve bu sayede elektrikte dışa bağımlı değil.
Buradan tüm bilgilerini görebilirsiniz.

Öncelikle siyasete girmeden konuyu sadece ekonomik anlamda ele alacağımı belirtmek isterim.
Türkiye'de sürekli olarak devletten maaş zammı talep eden insanlar var. Bu talep çoğu zaman karşılanıyor. Ama nedense 6 ay sonra aynı kişiler tekrardan maaş zammı istiyor ve bu durum sonsuz bir döngüye giriyor. Çok değerli arakdaşlar, maaşlarınızın yetmemesinin nedeni enflasyondur.
Türkiye'de çalışanlarının büyük bir çoğunluğu asgari ücretli. Asgari ücretliye zam gelmesi fiyatlara da zam gelmesi anlamına gelir. Zira bir ürünün fiyatı maliyetler ile doğrudan alakalıdır.
Ayrıca asgari ücretin zamlanması işsizliğe de neden olur.
Örneğin sizin bir işletmeniz olsun ve 3 çalışan çalıştırdığınızı düşünelim. Her birine 2 tl maaş veriyorsunuz. Daha sonra asgari ücret 3 tl oldu. Bu durumda 2 kişi çalıştıracaksınız. Çalışanınızı işten çıkartmak istemiyorsanız da fiyatlara zam yapacaksınız.

Memura ve emekliye zam durumları da aynıdır. Devletin size fazladan para verebilmesi için para basması lazım. Para basmak=enflasyondur

2. Olarak devletten bedava hizmet istemek. Arkadaşlar devlet size bedava hizmet veremez. O hizmetin bedeli sizden vergiler kanalıyla tahsil edilir. Bu durum enflasyona neden olur.Bu talepleri savunan kişilerin de devletin hizmetlerinden memnun olmadığını belirtmeliyim. Çok ilginçler gerçekten

3. Süreki olarak batıda yaşayanların çok daha refah içerisinde olduğunu söyleyenlere batının ekonomik sistemininin ne kadar doğru olduğunu söyleyince "Sen kapitalizmi mi savunuyorsun şimdi?" tepkileri ile karşılaşmak. Sonra kendi ideolojisini söyleyince örnek verebileceği bir ülke olmadığını fark etmek.

3. maddeden de anlaşıldığı üzere insanlar refah yaşamayı falan istemiyor arkadaşlar.

Hukuk düzeninde liberalizmin uygulandığı ülkelerden bir tanesi de İsviçre. O nedenle hedeflerimizin istediklerimiz ile orantılı olup olmadığını gözden geçirmeliyiz.

Amacım hiçbir ideolojiyi ne övmek ne de yermektir. Amacım topumdaki tezatlıkları dile getirmek, sorunlara doğru çözüm önerileri sunabilmektir.

Size anlattıklarımı açıklayan bir video buldum. Video İsviçre ile alakalı değil fakat hemen hemen benzer uygulamalar olması ve anlattıklarım ile doğrudan bağlantılı olması sebebiyle bu videoyu aşağıya bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı