Türkiye Avrupa Birliğine girer mi?

Medeniyet doğuda mı? 🤣

Doğudaki dediğin medeniyet Çin değildir umarım. Ve ya Arap ülkeleri.

Dostum bu soyledigin cok ayip. Medeniyet deve sidigi icip pilavi elle yemektir. Niye oyle soyluyorsun? Kadinlarimiz araba surme iznini yeni almis olabilir, dinden cikarsan kellen gidiyor olabilir. Ama biz artik medeniyetin tanir miyiz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Medeni olmak için verdiğimiz en büyük savaş tek insan tipine karşı:
O da cehalet ve ahmaklığı tek bir akılda birleştirmiş insanlar.
Bir istisna daha var o da coğrafya bilgisinden yoksun doğu deyince aklına Arap gelen yaş olarak gelişmiş ama zihinsel ve bilimsel hiçbir gelişme gösterememiş insanlar.
 
@Yusuf Koçoğlu AB'nin ömrünün dolduğunu düşünüyorum ben de. Fakat Avrupa devletleri hala güçlü durumdalar. Medeniyet doğuda demişsin, Çin, Japonya ve Güney Kore üçlüsü var o tarafta. Çin ise baskıcı rejim, alım gücü düşük ve çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum. Ekonomik olarak iyi olabilir ama ABD ve Avrupa Devletleri karşısında. Bakalım hangi taraf kazanacak. Fakat Japonya ve Güney Kore daha da ilerleyecek gibi gözüküyor.
 
@Yusuf Koçoğlu Ab'nin ömrünün dolduğunu düşünüyorum ben de. Fakat Avrupa devletleri hala güçlü durumdalar. Medeniyet doğuda demişsin, Çin, Japonya ve Güney Kore üçlüsü var o tarafta. Çin ise baskıcı rejim, alım gücü düşük ve çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum. Ekonomik olarak iyi olabilir ama ABD ve Avrupa devletleri karşısında. Bakalım hangi taraf kazanacak. Fakat Japonya ve Güney Kore daha da ilerleyecek gibi gözüküyor.

Avrupa devletleri elbet güçlü benim kastım 'Avrupa Birliği'. Medeniyet sadece yemek yeme şekli ile olmaz. Ekonomi, misyon faaliyetleri ,moda, film sektörü, teknoloji üretimi ile olur. Çinliler istediklerini istedikleri gibi yesinler. Dünyaya teknoloji satmaya devam ederlerse filimleri popüler olur hollywood biter, Pekin modası olur Paris biter, Çin Afrikaya yayılır İngiliz Alman popülaritesi biter. Dediğiniz gibi Japonya, Kore gelmekte gelişmekte olan Türk devletleri var. Doğu bloğu yavaş yavaş batının gücünü emmekte mesele yemek lisan değil eğer istenirse o Çinliler dünyanın en medeni insanı olurlar.
 
Aslında Türkiye, Avrupa birliğine girerse Avrupa Birliği.
Askeri alanda güç kazanır ama Avrupa birliğindeki ülkeler kendi ülkeleri ile Türkiye arasındaki en ufak sıkıntıları bile Ab'ye taşıdığı için şu anlık mümkün değil.
Demokrasi, hukuk, iyi bir eğitim olmadığı sürece ayrıca Ab'nin gerekliliklerini yerine getirmediğimiz sürece maalesef hayır.

Niye eskiden Türkiye'nin hukuk, eğitim ve demokrasisi iyi değilken bile ab tam üyelik çalışmalarına tam gaz devam ediyor derken ortalama 10 yıl ara ile darbeler olduğu için giremedi sonra Recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı olduğundan beri ab, Türkiye'yi istemiyor ama biliyorlar ki eğer Türkiye'yi Ab'ye alırlarsada askeri alanda güç elde edecek.
 
Ülkedeki din kullanımı biraz azalsa, eğitim sistemi düzelse ve ekonomi iyileşmeye gitse bir şans olabilir ama zor.
 
Ülkedeki din kullanımı biraz azalsa, eğitim sistemi düzelse ve ekonomi iyileşmeye gitse bir şans olabilir ama zor.

Ülkedeki din kullanımı derken?
Niye herkes dinini özgürce yaşayamaz mı?
Zaten laikliğin amacı bu.
Eğitime gelecek olursak MEB 2023 eğitim vizyonunda eğitim altyapısı tamamen düzelecek. Ekonomi ise eğitimin düzelmesi ile düzelir.
 

Geri
Yukarı