“Türkiye Devleti'nin dini İslam'dır” ibaresi neden kaldırıldı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kral geldi işte. Arkadaşlar Avrupa'nın yaptığı asimilasyonu değil de Osmanlı'nın yaptığı bir sistemden nefret ediyor şu anda.
Arkadaş anlatamadık herhalde. Burada ki konu Avrupa ya da Rusya değil Osmanlı. Durmadan konuyu bir o tarafa bi' bu tarafa çekip duruyorsun.
 
Türk laikliği ilkesinde devlet dini yoktur. Devletin dine sahip olması, düşünelemez. Din ve devlet işleri ayrıldı ve din istismara uğratılmaması için diyanet kuruldu.

İstismara uğratılmaması için değil dini işler yürütülsün diye kuruldu diyanet nasıl ki anayasal ve hukiki işlemleri meclisler ve mahkemeler yönetiyorsa dini işlerde diyanette yönetilsin denerek kuruldu o kurum sallamayalım lütfen.
 
Hocam evime baskın yapmasınlar?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sen susacaksan, ben susacaksam kim konuşacak hocam? Gelen gelsin evime.
 
Devletin dini olmaz. Her dinden olan veya olmayan vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Osmanlı zamanında müslüman olmayan vatandaşlardan aşar vergisi alındı. Daha sonra ise kaldırıldı. Gazi Mustafa Kemal, devlet işlerine ne din adamlarını, ne de askerleri karıştırmadı. En güzelini yaptı.
 
Kral geldi işte. Arkadaşlar Avrupa'nın yaptığı asimilasyonu değil de Osmanlı'nın kurduğu bir sistemden nefret ediyor şu anda.
Lafı cımbızlamakta üstünüze yok. Avrupa, Çarlık Rusya ve SSCB'nin yeni çağ-yakın çağ döneminde yaptığı asimile ve ayrımcılığı reddeden olmadı. Avrupa eskisi kadar değil, hatta çoğu yer buradan daha özgür. Fakat Rusya hala aynı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı